DAGBOK/BLOGG

 

HÄR TÄNKTE JAG SKRIVA LITE OM VAD SOM HÄNDER MED HUNDARNA, OCH  PLANER FRAMÖVER.

BILDER FINNS UNDER RESPEKTIVE HUND OCH KULL

.......................................

 

16/6 2013 ÄNTLIGEN HAR JAG TAGIT NYA BILDER PÅ DOM SMÅ VALPARNA, SOM VÄXER OCH VÄXER....... FÖRSTA GÅNGEN DOM VAR UTE, JAG HADE ANDREAS SOM HJÄLPTE MEJ ATT SNURRA RUNT DOM MOT MEJ:) VALPAR MÅSTE HA DET GENETISKT ATT SNURRA BORT FRÅN KAMERAN, ÅTMINSTONE HAR MINA ALLTID HAFT DET.

VALPARNA HAR BLIVIT DÖPTA NU, EN CHOKLADSORT MÅSTE DET VARA EFTER MAMMA GNAGA, GEISHA. OCH MATTE BLEV BJUDEN PÅ GALLIANO HOS PAPPA AMOS MATTE :)

OCH NU EFTER NÅGRA TIMMAR FRAMFÖR DATORN, SÅ SKA JAG DRICKA CITRONVATTEN, MYCKET. OM NI VILL SE BILEN SOM ROGER KÖRDE VID OLYCKAN, SÅ FINNS DEN UNDER BLANDADE BILDER.

 

...................................................

 

10/6 2013 JAG HAR LITE DÅLIGT SAMVETE ATT JAG INTE HAR UPPDATERAT MIN HEMSIDA. MEN 3 DAGAR EFTER VALPARNA HADE KOMMIT, SÅ RÅKADE MIN SAMBO OCH HANS PAPPA UT FÖR EN ALLVARLIG BILOLYCKA. SOM TUR VAR ÖVERLEVDE DOM BÅDA TVÅ, NÄR MAN HAR SETT BILEN ÄR DET VERKLIGEN ÄNGLAVAKT SOM DOM HAR HAFT.

MEN NU TILL VALPARNA :) NU ÄR DOM 2 VECKOR OCH VÄXER FORT, SOM VANLIGT. EN VECKA TILL SÅ FÅR DOM FLYTTA TILL KÖKET. NU BÖRJAR PLANERINGEN FÖR UTSLÄPP AV VALPARNA TILL KÖKET OCH GÅRDEN. FÖRST BRUKAR VI AVGRÄNSA EN DEL AV KÖKET, I FÖRHOPPNING ATT DOM SKA HÅLLA SEJ DÄR....... MEN VIS AV ERFARENHETEN SÅ HAR VI GARDERAT MED EN GRIND TILL HALLEN :)

SEN VILL DOM UT, SJÄLVA FÖRSTÅS...... SÅ DÅ GÖR VI EN SLÄT NERFART MED HELA SIDOR PÅ BRON. SEN VAR JAG FÖRBI SNÄLLA TARJA OCH FICK JORDGUBBSPLANTOR OCH NÅGRA BUSKAR FÖRRA SOMMAREN. INTE NOG MED ATT JAG HAR RENSAT MER ÄN JAG HAR GJORT I HELA MITT LIV, KANSKE LITE ÖVERDRIVET, MEN DET KÄNNS SÅ I ALLA FALL. NU MÅSTE ALLT VALPSÄKRAS VILKET INTE KOMMER ATT BLI LÄTT, JAG MÅSTE KUNNA ÖPPNA , RENSA OCH SEN PLOCKA JORDGUBBARNA OCKSÅ........

JAG HÅLLER PÅ ATT GÖRA DERAS EGNA SIDOR NU, MED DERAS EGNA BILDER. TÄNK ATT JAG BLIR LIKA FÖRVÅNAD HUR SNABBT VALPAR KAN RÖRA SEJ. OCH RÖR DOM INTE PÅ SEJ, SÅ BLIR BILDERNA FÖR MÖRKA ELLER SÅ ÄR DET NÅGOT KONSTIGT I BAKGRUNDEN.

MEN SOM SAGT VAR, JAG HOPPAS ATT DET INTE BLIR SÅ LÄNGE MELLAN UPPDATERINGARNA, NU NÄR DET HÄNDER MER OCH MER.......BL.A VALPSÄKRINGARNA :)

 

......................................................

 

1/6 2013 NU HAR DET BLIVIT VALPAR, 3 HANAR, 1 AV DOM BRUN. 4 TIKAR, 1 AV DOM BRUN. ALLA MÅR BRA, GNAGA ÄR EN SUPERMAMMA, HON ORDNAR SKIFTGÅNG MED MATEN. 3 ÄTER MEDDANS 4 SOVER. FÖR MEJ ÄR DET ATT FÖRSÖKA PRICKA IN NÄR ALLA SOVER SAMTIDIGT, ANNARS ÄR DET GANSKA SVÅRT ATT FÅ UT GNAGA. PÅ SÖNDAG ÄR DOM 1 VECKA OCH DÅ BLIR DET FÖRHOPPNINGSVIS BILDER PÅ VALPARNA EN OCH EN.

 

......................................................................................

 

11/5 2013 NU HAR GNAGA BÖRJAT BLI TJOCK ! CA 2,5 VECKA KVAR. HON HAR ÄNTLIGEN BÖRJAT ÄTA SOM HON SKA, SÅ NU ÄR MATTE NÖJD. PII OCH ASTA LÖPTE SAMTIDIGT SOM GNAGA, SÅ VI FÅR SE OM DET BLIR MÅNGA MAMMOR DEN HÄR GÅNGEN :)

 

...................................................

 

21/4 2013 NU ÄR JAG GANSKA SÄKER PÅ ATT GNAGA SKA HA VALPAR, HON ÄR DÅLIG PÅ ATT ÄTA VARENDA DAG. DET KAN JU VARA SÅ ATT HON INSER ATT HENNES MATTE OCH HUSSE KOMMER ATT SKÄMMA BORT HENNE VÄLDIGT MYCKET, KÖTTBULLAR ÄR GOTT... HOPPAS ATT ALLT GÅR BRA NU, VÄNTAN KÄNNS ALLTID LÅNG OCH SEN KOMMER VALPARNA, NU REDAN ??

 

...........................................................

 

17/4 2013 NU HAR JAG ÄNTLIGEN UPPDATERAT F-KULLEN ! DET ÄR JU PÅ TIDEN INNAN NÄSTA KULL KOMMER :) FÖRHOPPNINGSVIS KOMMER DET EN I SLUTET AV MAJ. GNAGA HAR VARIT OCH TRÄFFAT GALATEAGÅRDENS ALERTA AMOS. JUST NU VERKAR DET LOVANDE, HON ÅT INTE UPP SIN MAT IGÅR.....

JAG HAR TRÄFFAT FURA, SÅ SÖT OCH KVICK SOM BARA EN HUND KAN VARA. HON FICK TRÄFFA GNAGA SOM TUR ÄR VÄLDIGT SNÄLL. FURA SKULLE HOPPA ÖVER GNAGA OCH BLEV HÄNGANDE PÅ HENNE :) HON LYCKADES FARA UNDER MAGEN OCH TRASSLADE IN BÅDE SEJ SJÄLV OCH GNAGA I KOPPLET.

NÄR VI VAR NERE HOS AMOS SÅ HADE MATTE 2 BARN, EN FLICKA PÅ 3 OCH EN POJKE PÅ 5 ÅR, JÄTTEMYSIGA BÅDA TVÅ. MEN JAG TÄNKTE, HUR SKA DET GÅ MED GNAGA SOM INTE ÄR VAN VID SÅ SMÅ BARN ? MEN HON VAR HELT UNDERBAR DET VAR SOM HON HADE HAFT BARN I NÄRHETEN HELA LIVET. HON HANN CHARMA ALLA SOM KOM OCH HÄLSADE PÅ OCKSÅ :)

JAG DRÖMDE ATT DET BLIR 8 BRUNA VALPAR, MEN INTE VAD DET SKULLE BLI FÖR KÖN PÅ DOM, KONSTIGT TYCKER JAG.... OM KÖNEN MENAR JAG :)

 

...................................................................

 

5 2012 NYA BILDER ! NU HAR DOM SMÅ BÖRJAT RÖRA PÅ SEJ, MORRA OCH BITA VARANDRA. DET ÄR TUR ATT DOM INTE HAR TÄNDER, NÄR MAN SKA GE DOM MAT UR HANDEN, LIKT SIN MAMMA SÅ SKULLE DOM TA HELA HANDEN OM DOM KUNDE :)

NU HAR DOM REDAN INSETT ATT DOM KAN FÅ MAT NÄR JAG KOMMER. SÅN HÄR INKALLNING SKULLE MAN HA HELA LIVET.....

ÄVEN DOM STORA HAR DET , RÅTTSÄSONGEN HAR JU BÖRJAT.

 

....................................................

 

25/5 2012 ÄNTLIGEN KOMMER NYA BILDER UT :) SOMMAR, HÄSTHAGAR, SLUT BATTERIER, GALNA VALPAR, IBLAND EN DÅLIG FOTOGRAF (JAG) M.M

MEN ALLA MÅR BRA OCH VÄXER SOM OGRÄS, LIKA BRA ATT MAN VÄNJER SEJ MED DET, DET BLIR MYCKET AV ALLA DELAR FRAMÖVER.

 

...........................................................................

 

17/5 2012 FÖRSTA BILDERNA PÅ VALPARNA, ÄNTLIGEN ! FÖRHOPPNINGSVIS KOMMER RESTEN AV DOM UT FÖRE DOM HAR FLYTTAT. NU HAR ALLA FÅTT NAMN, OCH INGET ÄR ETT  MÄNNISKONAMN :) ALLA VÄXER OCH FRODAS, ÄVEN OM EN DEL LÅTER SOM DOM INTE FÅR NÅGON MAT. OCH HUR DOM SKULLE KUNNA FÖRKLARA DET VET JAG INTE, FÖR DOM SER UT SOM FLODHÄSTAR ALLIHOPA.

OCH NÅGOT SOM JAG ÄR GLAD ÖVER, ÄR ATT DOM FLESTA HAR DEN "BERÖMDA" DELNING AV FÄRG LJUST/MÖRKT PÅ HUVUDET, DOM FLESTA AV VALPARNA EFTER PII HAR DEN. SEN FÅR VI SE HUR HUMÖRET BLIR :)

 

..................................................

 

14/5 JAG HAR TUR SOM HAR EN DATASPECIALIST I SAMBO ROGER. JAG HAR FÖRSÖKT ATT FÅ UT NYA BILDER PÅ VALPARNA, MEN JAG HAR INTE LYCKAS SÅ BRA. NU TROR JAG I ALLA ATT JAG KOMMER ATT FÅ UT NÅGOT NYTT, HOPPAS JAG.....

JAG HAR DÖPT NÄSTAN ALLA NU OCH DOM HAR EGNA SIDOR, HOPPAS JAG......

 

.........................................................

 

12/5 2012 VALPAR ! ! DUSI HAR FÅTT SINA FÖRSTA VALPAR, 7 BRUNA SMÅ UNDERVERK. DET BLEV 5 TIKAR OCH 2 HANAR. LITE KUL FÖR ANNARS HAR JAG FÅTT MEST HANAR. DOM FÖDDES DEN 9/5 SAMMA DATUM SOM GNAGA :)

NU JOBBAR VI MED ATT TA BILDER PÅ ATT BILDER PÅ VALPARNA, OCH DOM SOM HAR GJORT DET VET VILKEN VÄLSIGNELSE DET ÄR MED DIGITALKAMEROR. DET HAR INTE HJÄLPT TILL, ATT DEN SÖTA GNAGA HAR TUGGAT SÖNDER SLADDEN SOM MAN FÖR ÖVER BILDERNA TILL DATORN. MEN SOM TUR ÄR HAR ROGER HITTAT ETT LITET "CHIPHJÄLPMEDEL", SÅ JAG FÖRA ÖVER BILDERNA FRÅN TELEFONEN. SEN HAR VI EN RIKTIG KAMERA OCKSÅ ÄVEN DEN EN DIGITAL. VI HAR FÖRESTEN KOMMIT PÅ, ATT HUNDVALPAR FÅR NÅGON SLAGS GRUNDUTBILDNING I HUR MAN ÖVERLISTAR EN DIGITALKAMERA SOM GÅR LÅNGSAMT. OCH DEN FÅR DOM REDAN I MAGEN....

JAG HOPPAS ATT JAG FÅR UT NÅGON BILD SNART, MAN VET ALDRIG.

 

.......................................................

 

UTSTÄLLNINGEN I ÖJEBYN VAR MYCKET LYCKAD FÖR MEJ OCH HUNDARNA :) MIN "FULA" HUND FICK CK, CERT OCH BLEV BIR OCH BIS 3:A !!!! JAG HAR VARIT LITE HEMMABLIND, FÖR HON HAR FAKTISKT VUXIT TILL SEJ, BLIVIT LÄNGRE I KROPPEN OCH BÄTTRE SVANS. OCH HON SPRINGER HUR FINT SOM HELST OCH STÄLLER UPP SEJ JÄTTEFINT :) ASTA FICK CK OCH PII VAR LITE SLÖ OCH VARKEN SPRANG ELLER STOD BRA, SÅ DET BLEV INTE NÅGONTING DÄR.

 

3/4 2012 DEVILLE ÄR HD RÖNTGAD A-HÖFTER OCH ÖGONLYST UA I FEBRUARI :)

JAG TRÄFFADE HONOM NÄR JAG VAR HOS VETERINÄREN. NÄR JAG KOM IN SÅ ÄR DET EN GANSKA LÅNG GÅNG DIT MAN GÅR FÖR ATT ÖGONLYSA OCH RÖNTGA. JAG KÄNDE DIREKT "MIN" HUND. HAN TITTADE UPP NÄR JAG KOM MED DUSI, SEN LA HAN NER HUVUDET IGEN, SÅ JAG STANNADE UPP EN BIT IFRÅN OCH SA TILL HUSSE, JAG SER ATT HAN HAR BLIVIT DOPAD REDAN, NÄ, HAN HAR BARA FÅTT ÖGONDROPPARNA. DÅ VAR DET EN (JAG) SOM BLEV LITE FÖRVÅNAD. NÄR JAG KOM NÄRA MED DUSI SÅ STÄLLDE HAN SEJ UPP (INTE HUSSE) OCH HÄLSADE SNÄLLT OCH TREVLIGT PÅ HENNE. SEN LA HAN SEJ NER BREDVID HUSSE IGEN !? :) HAN BRYDDE SEJ INTE OM ANDRA HUNDAR, HAN VAR SÅ SNÄLL OCH LUGN MED ALLA MÄNNISKOR OCKSÅ. JAG BLIR SÅ STOLT OCH RÖRD NÄR JAG TRÄFFAR "MINA" FINA HUNDAR.

DUSI BLEV RÖNTGADE FÖR 3:E GÅNGEN ! JAG GER INTE UPP I FÖRSTA TAGET. DET ÄR FÖR MIN SKULL JAG HAR GJORT DET. HON ÄR EN SÅN FIN HUND MED ALLA BRA EGENSKAPER. KULLEN ÄR JÄMN OCH BRA, HON HAR TVÅ SYSKON SOM JOBBAR MED RENAR, DEVILLE OCH DAUPHINE.

SÅ NU ÄR HON SOM SAGT VAR RÖNTGAD FÖR 3:E GÅNGEN. DET VISAR INGA SOM HELST FÖRÄNDRINGAR, INGA PÅLAGRINGAR ELLE ARTROS ELLER NÅGOT ANNAT FEL PÅ HÖFTERNA. DET INNEBÄR ATT DET INTE ÄR DEN ÄRFTLIGA TYPEN AV HÖFTLEDSFEL. HAR DOM DEN ÄRFTLIGA TYPEN SÅ BLIR DET FÖRÄNDRINGAR PÅ HÖFTERNA SOM FÖRSÄMRAS EFTERSOM. MEN ÄVEN OM DOM HAR DEN TYPEN SÅ BEHÖVER DET INTE OCH BRUKAR INTE MÄRKAS PÅ HUNDEN !

EFTERSOM JAG VILL FÅ BRA HUNDAR SOM KAN JOBBA MED RENAR, OCH ÄVEN ANVÄNDAS AV MÄNNISKOR SOM VILL VARA AKTIVA PÅ OLIKA SÄTT, SÅ SKULLE JAG INTE PARA HENNE OM JAG TRODDE ATT HON HADE DEN ÄRFTLIGA TYPEN AV HÖFTLEDSFEL. !!

NU ÄR DET DAGS FÖR ÅRETS FÖRSTA UTSTÄLLNING. MINA TVÅ VETERANER PII OCH ASTA GÅR JU I VETERANKLASSEN NU. OCH DET ÄR TILL DOM JAG SÄTTER HOPPET ATT FÅ NÅGON ROSETT, GNAGA ( TINTTARAISEN TOBLERONE ) ÄR VÄL INTE DEN SNYGGASTE, GLAD SVANS HETER DET :) OCH LITE FÖRVUXEN. MEN DET STÄMMER PÅ HENNES TEMPERAMENT, DET FINNS INGEN SOM HAR TRÄFFAT GNAGA OCH SOM INTE TYCKER OM HENNE, OCH INGEN ANKLAGAR HENNE FÖR ATT VARA OSOCIAL. 

MEN NU ÄR DET EN VÄNTAN PÅ ATT SE OM DUSI ÄR DRÄKTIG.

 

.............................................................

 

7/3 2012 TIDEN GÅR FORT, ELLER ?? NU ÄR DET FACEBOOK SOM GÄLLER, ELLER ??

JAG ÄR HOPPLÖST DÅLIG PÅ ATT LÄRA MEJ NYA SAKER INOM DATAVÄRLDEN. DET HÄR MED FACEBOOK ÄR SÄKERT BRA, MEN VARFÖR SKA DET VARA SÅ KRÅNGLIGT ?? DET FINNS MINST 3 SIDOR SOM MAN KAN TRYCKA FRAM, OCH SOM SER UT OCH VERKAR VARA LIKADANA. MEN SÅ ÄR INTE FALLET. IBLAND ÄR JAG PÅ RÄTT SIDA FÖR ATT HITTA MINA "VÄNNER" SOM DET HETER, IBLAND INTE ?? VARFÖR ??

 MEN JAG HAR FÖRSÖKT ATT DELA UPP DOM PÅ LISTOR, SÅ INTE ALLA BEHÖVER LÄSA OM VÅRA ÄLSKADE HUNDAR... FÖR DET MESTA I ALLA FALL. NU ÄR DET SÅ ATT JAG UPPTÄCKTE HÄROMDAN ATT JAG HADE LYCKATS, UTAN ATT FÖRSTÅ VARFÖR, DELA UPP EN DEL "VÄNNER" MED EN DEL AV "FAMILJEN", VAD MAN NU SKA KALLA ALLA FÖR ?? NU HAR JAG OCKSÅ FÖRSÖKT MEJ PÅ EN LISTA MED "RIKTIGA VÄNNER" FUNGERAR DET ?? NEJ !  

SEN ÄR JAG MED I OLIKA GRUPPER, SOM IBLAND ÄR BLAND MINA "VÄNNER" ?? SOM TUR ÄR, ELLER ?? NÅN SLAGS KONTAKT HAR JAG I ALLA FALL, TROR JAG ?? OCH NÄR JAG SKRIVER NÅGOT, ÄR DET MINA "VÄNNER", ELLER "RIKTIGA VÄNNER" ELLER NÅGON AV GRUPPERNA, ELLER "FAMILJEN" SOM JAG INTE RIKTIGT VET VILKA DOM ÄR, VEM KAN LÄSA NÅGOT SOM JAG SKRIVIT, ALLA ELLER INGEN ??

OCH VARFÖR SKA JAG MÅSTA HA TUR (??) FÖR ATT KOMMA PÅ RÄTT SIDA OCH FÖR ATT HITTA ALLA SOM JAG HAR TÄNKT HA NÅGON SLAGS KONTAKT MED ?? MEN DET ÄR JU LUGNT, NU HAR DET KOMMIT NÅGOT NYTT FÖR ATT GÖRA ALLTING LÄTTARE :) DET ÄR NÅGOT MED LINJE ELLER OM DET VAR LINJEAVEL, JAG VET INTE RIKTIGT OCH SÅ LÄNGE JAG INTE MÅSTE, SKA JAG FÖRSÖKA ATT LÄRA MEJ DET GAMLA OLÄTTA SÄTTET FÖRST.

SNABBT SKA JAG SKRIVA ATT HUNDARNA OCH ALLA DJUREN HAR DET BRA. EFTER ATT SUTTIT FRAMFÖR DATORN I NÅGRA TIMMAR, BARA FÖR ATT FIXA BILDER TILL HEMSIDAN OCH NATURLIGTVIS TILL FACEBOOK, SÅ FUNDERAR JAG PÅ ATT SKAFFA MEJ EN ANNAN HOBBY :

EN BLOGG

 

....................................................

 

 

24/7 2011 FELIX ÄR DÖD, HAN BLEV DÅLIGARE IGEN OCH BESLUTET ATT TA BORT HONOM VAR BÅDE SVÅRT OCH LÄTT. HAN BLEV TOLV OCH ETT HALVT ÅR. HAN HADE VARIT FRISK I HELA SITT LIV TILLS I VÅR, OCH MED TANKE PÅ HANS ÅLDER OCH ATT HAN HADE MYCKET ONT, OCH ATT HAN HADE ÄTIT MEDICIN OCH DIETFODER OCH HAN ÄNDÅ INTE BLEV BRA, SÅ KÄNDES DET ÄNDÅ RÄTT ATT HAN SKULLE SLIPPA MÅ DÅLIGT DEN SISTA TIDEN HAN HADE KVAR. MEN ÄNDÅ SÅ MISTER MAN EN KOMPIS SOM MAN HAR KÄNT I ÖVER TOLV ÅR. EN SÅN COOL OCH MYSIG HUND SOM ALLA SOM TRÄFFADE HONOM TYCKTE OM. JAG TÄNKER PÅ HONOM NÄR MAN SKA SLÄPPA UT OCH TA IN HUNDARNA FRÅN GÅRDEN. OCH NÄR MAN SKA GE DOM MAT. DET SAKNAS ALLTID EN HUND :((

MEN SEN FINNS ALLTID DOM NYA GENERATIONERNA. OCH DET ÄR TUR DET, FÖR LIVET GÅR VIDARE FAST SAKNADEN FINNS DÄR.

NU FINNS DET EN NY GENERATION HÄR PÅ BJÖRKELUND, OCH SOM TUR ÄR DET BARA EN AV DEN!!

TINTTARAISEN TOBLERONE (JAG ÄLSKAR CHOKLAD) MARI VISSTE VAD HON SKULLE DÖPA HENNE TILL.... MEN HON KALLAS GNAGA.

MEN NU ÄR DET SÅ ATT TYVÄRR (MED ETT LEENDE :)) ) SÅ ÄR HON MYCKET LIK SIN FARMOR PII TILL SÄTTET. DET ÄNDA JAG TRÖSTAR MEJ MED ÄR ATT HON INTE SKÄLLER SÅ MYCKET, OCH ATT NÄR HON GÖR DET, SÅ FÅR VI INTE BESTÅENDE HJÄRNSKADOR AV DET. MAN FÅR VARA GLAD ÖVER DET LILLA.

OCH VAD INNEBÄR DÅ DET ATT HON ÄR LIK PII, TJURIG, ENVIS, STORHETSVANSINNE, ATTACKERAR NÄR HON ÄR HUNGRIG OCH TRÖTT. MEN HON ÄR MYCKET LÄTTLÄRD OCH TUR ÄR VÄL DET, FÖR UTSTÄLLNINGSVACKER ÄR HON INTE :). SÅ DÄRFÖR MÅSTE HON OCH JAG LÄRA OSS NÅGONTING SÅ VI SYNS UTE I "MEDIA" ÄNDÅ. MEN NU VET JAG INTE OM HON KOMMER ATT BO HEMMA SÅ LÄNGE TILL?? MIN ÄLDSTA SON ANDREAS HAR FLYTTAT UPP TILL BODEN IGEN, OCH NÄR HAN KOMMER HIT, SÅ BLIR HON EN LEVANDE OSTBÅGE SOM RÖR SEJ MED OSTBÅGEFORMADE RÖRELSER MOT HONOM. ANDREAS VÄNTAR NOG BARA PÅ ATT HON SKA ORKA MED ATT SPRINGA I SKOGEN MED HONOM.

MERA BILDER FINNS DET PÅ HUNDARNA, BÅDE PÅ DERAS EGNA SIDOR OCH UNDER BLANDADE BILDER.

 

..................................................

 

21/6 2011 NU ÄR HON VALD, MIN NYA VALP. SOM VANLIGT ÄR HON DEN SÖTASTE VALP SOM FINNS ! GNAGA, DET FINNS NYA BILDER PÅ HENNE, HON HAR FÅTT EN EGEN SIDA NU. ÄVEN OM HON INTE RIKTIGT ÄR MIN ÄN SÅ KÄNNS DET SÅ.

ANNARS SÅ ÄR DET LUGNT, FRÅN ATT VARA JÄTTEVARMT SÅ REGNAR DET NU, FÖRHOPPNINGSVIS INTE I SÅ MÅNGA DAGAR TILL. FELIX HAR BLIVIT BÄTTRE I MAGEN OCH JAG HOPPAS ATT DET HÅLLER I SEJ.

 

........................................

 

3/6 2011 NYA BILDER PÅ VALPARNA, DET KÄNNS ROLIGT ATT SE DOM.

MEN SOM ALLT ANNAT I LIVET SÅ HAR JAG EN GAMMAL HUND, FELIX. HAN ÄR TOLV OCH ETT HALVT ÅR, OCH HAR BLIVIT SJUK. HAN FÅR ÄTA MEDICIN OCH JAG HOPPAS ATT HAN BLIR FRISK. MEN JAG MÅSTE INSE ATT HAN ÄR GAMMAL OCH KANSKE INTE FINNS KVAR SÅ LÄNGE. DET ÄR DET JOBBIGASTE NÄR MAN HAR HUND, ATT DOM INTE LEVER SÅ LÄNGE. MEN NU HOPPAS JAG ATT HAN BLIR FRISK OCH FÅR VARA KVAR ETT TAG TILL.

 

......................................................................................

 

25/5 FORTFARANDE MEST BILDER. MEN VALPARNA VÄXER OCH MÅR BRA. JAG HAR GLÖMT HUR DET ÄR ATT SITTA HEMMA OCH VÄNTA PÅ ATT FÅ HEM EN VALP, DET TAR VERKLIGEN LÄNGE.

MEN UNDER TIDEN HAR ASTA OCH JAG VARIT PÅ 2 UTSTÄLLNINGAR, DET ÄR FÖRSTA GÅNGEN SOM VETERAN. OCH SOM "VANLIGT" SÅ BLEV HON BIR VETERAN, DET ÄR JU VANLIGT EFTERSOM HON HAR VUNNIT ALLA UTSTÄLLNINGAR SOM VETERAN..... MATTE ÄR FORTFARANDE GLAD ÖVER ROSETTERNA HUNDARNA FÅR. DET TYDER PÅ ATT JAG INTE HAR VARIT NOG MÅNGA GÅNGER PÅ UTSTÄLLNINGAR.

 

.............................................................

 

20/05 DET BLIR MYCKET BILDER NU NÄR VALPARNA HAR KOMMIT. DET KÄNNS KONSTIGT ATT SITTA HÄR HEMMA OCH VÄNTA PÅ EN VALP. JAG FÅR I ALLA FALL TRÄFFA MIN KOMPIS DOTTERS VALP, EN BORDER COLLIE VALP, MEN TÄNDERNA ÄR LIKA VASSA PÅ DOM SOM PÅ LAPSKA VALPAR!

MEN MINA HUNDAR HAR OCKSÅ TRÄFFAT LILLA ACE, SOM HON HETER. DOM ÄR SÅ DUKTIGA ALLIHOPA, OCH ACE OCKSÅ. PII VAR DEN SOM VILLE BUSA MEST, HON KANSKE SAKNAR ATT HA VALPAR HEMMA? VI FÅR VÄL SE OM HON TAR ÖVER MAMMAROLLEN NÄR, JEEP (SOM HON SKA KALLAS) KOMMER HEM HIT. MARI TROR INTE ATT JAG KAN FÖRSTÅ HENNES RIKTIGA NAMN OM HON SÄGER DET I TELEFONEN, JAG KAN INTE FÖRSTÅ VARFÖR?? SÅ HON SKA MAILA DET TILL MEJ.

EN KVÄLL BLEV HUNDARNA ALLDELES GALNA, OCH DÅ MENAR JAG GALNA... ROGER OCH JAG TRODDE ATT NÅGON VAR OCH FÖRSÖKTE STJÄLA NÅGONTING ELLER VAR INNE HOS HÄSTARNA. JAG GICK RUNT OCH TITTADE U, MEN SÅG IGENTING. DET GICK INTE ATT FÅ TYST PÅ DOM. ROGER GICK OCKSÅ RUNT OCH TITTADE UT, OCH VAD FICK HAN SYN PÅ, JO, EN IGELKOTT SOM I SAKTA MAK FÖRSÖKTE HITTA UT FRÅN GÅRDEN ! JAG HOPPAS ATT DOM LÅTER SÅ DÄR OM NÅGON FÖRSÖKER STJÄLA HÄSTARNA, MEN DET GÖR DOM SÄKERT INTE, DOM ÄR JU INTE INNANFÖR STAKETET DÅ.

............................................................................................

 

2/5 2011 JAG SKRIVER PÅ HEMSIDAN, MEN UPPDATERAR INTE PÅ NÄTET. MEN NU HAR JAG GJORT ETT LITET RYCK MED DET OCKSÅ. NU TÄNKTE JAG ATT SKULLE PROVA NÅGOT NYTT. JAG HAR HITTAT EN SIDA DÄR MAN KAN SKRIVA PÅ SVENSKA OCH FÅ DET ÖVERSATT TILL ENGELSKA. ISTÄLLET FÖR ATT HA OLIKA SIDOR SÅ TÄNKTE JAG HA BÅDE SVENSKA OCH ENGELSKAN PÅ SAMMA SIDA.

DET KOMMER NOG ATT BLI LITE FEL I FORMULERINGARNA ELLER VAD JAG SKA KALLA DET?? MEN DET BLIR BÄTTRE ÄN OM JAG SKA SKRIVA DET SJÄLV (FAST DET SKULLE INTE BLI AV)

 

.........................................................................................................

 

3/4 2011 VÅREN ÄR HÄR OCH DET ÄR VARMT UTE OCH SOLEN SKINER. EFTER DEN LÅNGA VINTERN MED DEN VINTERISOLERADE HUNDKOJAN, SOM HAR VARIT MYCKET ENSAM, HAR DEN ÄNTLIGEN BÖRJAT FÅ SÄLLSKAP AV DOM HÄRDADE HUNDARNA....... HÖSTEN KOM OCH MED DEN DÅLIGT VÄDER OCH REGN, INTE SKULLE DOM BEHÖVA VARA UTE I DEN NYRENOVERADE HUNDKOJAN, MATTE ÄR GANSKA KLEN.

KENNELKONSULENTEN HAR VARIT HÄR OCH HON TRODDE ATT JAG INTE HADE HUNDARNA KVAR EFTERSOM HUNDGÅRDEN VAR IGENSNÖAD. MEN NÄR HON KOM IN, SÅ HÖRDE HON ATT JAG HADE DOM KVAR, ALLIHOPA. MEN HON TYCKTE ATT JAG HADE TREVLIGA HUNDAR OCH DOM

 

...............................................

 

9/3 2011 HÄR HAR DET ÄNTLIGEN HÄNT NÅGOT NYTT. "MIN VALP", NUMERA 5 ÅR, CARI CHARON, NUMERA TJAPPO HAR VARIT HÄR OCH DEJTAT IRESA YÖTUULI. HON ÄR FRÅN FINLAND, EN MYCKET TREVLIG TIK PÅ 3 ÅR. DEJTEN GICK BRA, 2 GÅNGER FICK DOM TILL DET INNAN KIPINÄ SOM HON KALLAS FÖR, ÅKTE HEM TILL FINLAND. DOM ÄR MYCKET TREVLIGA OCH LUGNA BÅDA TVÅ. OCH TROTS OVANA MED KATTER SÅ FUNGERADE DET BRA MED MINA 3.

ATT TRÄFFA ALLA VÅRA "GALNA" HUNDAR KAN INTE VARA LÄTT, MEN TJAPPO VAR HUR COOL SOM HELST. ALLA HÄLSADE SKÖTSAMT PÅ VARANDRA, OCH SEN VAR HAN EN I FLOCKEN. KIPINÄ KLARADE SEJ FRÅN MÖTE MED DOM GALNA, HON TRÄFFADE BARA TJAPPO, OM NU HAN SKULLE HA VARIT MINDRE GALEN ??

ALLTING GICK BRA MED PARNINGEN. DET ENDA SOM HÄNDE SOM VAR LITE UDDA, VAR ATT VI HADE BEHÖVT LITE REGNKLÄDER PÅ OSS. ATT HUNDARNA BRUKAR FLÅSA ÄR INGET OVANLIGT, MEN ATT MAN KAN BLI SÅ BLÖT DET VISSTE JAG INTE. DET VAR JU FÖRSTA GÅNGEN FÖR BÅDA, SÅ VI SATT BREDVID OCH KLIADE DOM MEDDANS DOM SATT IHOP. JAG OCH ANNA BLEV BARA BLÖTARE OCH BLÖTARE, DET BLEV STORA PÖLAR PÅ GOLVET SÅ DET SÅG UT SOM VI HADE SPILLT UT MASSOR MED VATTEN.

JAG BERÄTTADE FÖR ROGER HUR BLÖTT DET HADE VARIT, MEN HAN TRODDE JAG ÖVERDREV. MEN PÅ MORGONEN EFTER SÅ BLEV HAN SITTANDE BREDVID HUNDARNA, NU INSÅG HAN ATT JAG INTE HADE ÖVERDRIVIT, HAN SÅG LITE KUL UT NÄR HAN VAR BLÖT.... SEN HÖLL JAG PÅ ATT RAMLA I DEN STORA BLÖTA PÖLEN.....

NU HOPPAS JAG ATT DET BLIR VALPAR, FÖR JAG HAR TÄNKT KÖPA EN FRÅN DOM FINA FÖRÄLDRARNA. OM DET ÄR NÅGON SOM ÄR INTRESSERAD AV NÅGON VALP, SÅ HÖR AV ER TILL MEJ. JAG KOMMER ATT HÄMTA MIN SÅ JAG KAN TA MED MEJ NÅGON TILL VALP. LÄS MER UNDER VALPAR.

NU NÄR TJAPPO ÄR KOLLAD SÅ KAN HAN FÖRHOPPNINGSVIS ANVÄNDAS TILL ANDRA TIKAR OCKSÅ.

 

......................................

 

4/11 NU HAR MINA UPPDATERINGAR VARIT ATT FLYTTA OM NÅGRA BILDER, OCH SÄTTA IN NÅGRA NYA.

DET HAR INTE HÄNT NÅGOT SPECIELLT, ÄN ATT VI HAR KLARAT AV ÄNNU NÅGRA LÖPNINGAR OCH HÅRFÄLLNINGAR. MED ANDRA ORD ÄNNU EN SVETTIG TID ÄR ÖVER, ETT LITET TAG....

 

..........................................................................

31/08 2010 ÄR HUVUDET DUMT FÅR KROPPEN LIDA. JAG HAR VARIT SLARVIG MED ATT UPPDATERAT UTSTÄLLNINGSREULTATEN. BLIR NI KALLA AV ATT SITTA VID DATORN ? JAG BLIR SOM EN ISBIT, INTE BARA OM HÖGERHANDEN. JAG FÅR KLÄ PÅ MEJ SOM OM JAG SKA GÅ UT. DESSUTOM HAR JAG/VI TAPPAT BORT ASTAS FINSKA KRITIKLAPP, DEN GÅNGEN SOM HON BLEV CHAMPION. DESSUTOM HAR VI VARIT SLARVIGA, SÅ HAR INTE SKICKAT IN DEN TILL SKK......

HAR NI HÖRT EN STOR HUND MED STORA LÄPPAR MED DRÄGGEL I, SOM SKAKAR PÅ HUVUDET. ASTA GÖR DET, HUR HON KAN GÖRA DET MED SINA STRAMA LÄPPAR, ÄR DET INGEN SOM FÖRSTÅR.

NÄR DUSI ÄR GLAD SÅ SKÄLLER (???) HON SÅ DET LÅTER SOM EN FÅGEL !

NU ÄR MATEN KLAR, HEJ DÅ.

 

.............................................................................

 

23/8 2010 NU HOPPAS JAG ATT DET BLIR OFTARE SOM JAG UPPDATERAR, JAG HAR FÅTT NER DATORN FRÅN ÖVERVÅNINGEN, OCH DESSUTOM ÄR DET DEN ENDA SOM FINNS HÄR NERE NU. DET VORE GANSKA SKÖNT OCKSÅ, FÖR DET VAR MÅNGA BILDER NU, OCH DET TAR TID.

ELMORE HAR VARIT OCH HÄLSAT PÅ, NATURLIGTVIS NÄR JAG INTE VAR HEMMA. MEN ROGER VAR HEMMA OCH KUNDE TA KORT PÅ HONOM, HAN TORDES NOG INTE ANNAT, HAN INSÅG NOG ATT JAG SKULLE LÅTA HONOM SOVA I HUNDGÅRDEN NÅGRA NÄTTER OM HAN INTE HADE GJORT DET.

EDWIN SOM BOR I AMMARNÄS MED ISLANDSHÄSTARNA, JAG TROR HAN FÅR VARA INNE IBLAND OCKSÅ, HI HI. HAN FÖLJER MED PÅ TURERNA OCH ÄR DUKTIG PÅ ATT VALLA BÅDE HÄSTAR OCH RENAR. RENARNA FÅR MAN INTE VALLA, OCH DET TYCKER HAN ÄR MYCKET TRÅKIGT. ELMORE FÅR JU DET !

JAG HAR HAFT MED MEJ DUSI OCH CISSI NÄR JAG HAR VARIT OCH RIDIT. JAG HAR IDGIE I BUDDBYN OCH DÄR BEHÖVER MAN INTE FARA EFTER NÅGON STOR VÄG. BÅDE DUSI OCH CISSI VAR MYCKET SKEPTISKA NÄR VI SKULLE UT. JAG HADE DOM INTE SAMTIDIGT MED MEJ. DET SÅG MYCKET PROFFSIGT UT, NÄR JAG ÄNTLIGEN FICK UT DOM FRÅN BILEN. JAG SKA DÅ INTE GÅ UT UR NÅGON BIL NÄR DU SITTER PÅ NÅGON HÄST, DET VAR BÄGGES UPPFATTNING !

MEN NÄR JAG ÄNTLIGEN HADE ÖVERTYGAT DOM ATT DET SKULLE BLI JÄTTEROLIGT, SÅ SÅG DET MYCKET PROFFSIGT UT. DOM HÖLL SEJ NÄRA MEJ, TYVÄRR SÅ VAR DET INGEN SOM SÅG MEJ NÄR JAG RED MED HUNDEN PÅ SIDAN OM MEJ....

JAG SJÄLV HAR BÖRJAT PÅ EN WESTERNKURS, JAG HAR BARA GÅTT EN GÅNG, OCH VI FICK STANNA OCH SVÄNGA, DET GICK BRA TILLS VI SKULLE RIDA MED EN HAND. JAG HADE LÅNAT ROGERS RUTIGA SKJORTA, OCH JAG HAR FÅTT EN WESTERNSADEL OCH ETT WESTERNTRÄNS AV HONOM. JAG ÄR JU AV DEN UPPFATTNINGEN ATT JU SÄMRE MAN ÄR I NÅGONTING, DESTO BÄTTRE GREJOR MÅSTE MAN HA. ÄR MAN DUKTIG, SÅ KAN MAN ANVÄNDA VAD SOM HELST FÖR ATT KUNNA UTFÖRA DET MAN SKA. JAG VET INTE OM DET GÄLLER KLÄDERNA, TYP RUTIG SKJORTA ?

MEN SEN OM HUNDARNA SKA FÖLJA MED, KANSKE DOM OCKSÅ MÅSTE HA EN RUTIG SCARF OCKSÅ ? JAG MENAR, DOM KANSKE INTE KAN SPRINGA I WESTERN STIL ANNARS.

 

....................................................................

 

4/7 NU ÄR DET LÄNGE SEN SIST JAG SKREV NÅGONTING. MEN NU HAR DET HÄNT ROLIGA SAKER OCH DÅ KOMMER JAG MEJ FÖR ATT SÄTTA MEJ FRAMFÖR DATORN.

LITE SKRYT (LÄS MYCKET) MÅSTE JAG JU SKRIVA OM. RIKSSTÄMMAN VAR EN MYCKET LYCKAD HELG FÖR MEJ. FREDAG KVÄLL VAR DET TÄVLING SOM GÄLLDE. SOM VANLIGT HADE JAG OCH PII VILAT OSS I FORM, PII HADE DESSUTOM INTE VAKNAT RIKTIGT NÄR DET BÖRJADE.

DET FÖRSTA VI SKULLE TÄVLA I VAR LYDNAD, FÖR FÖRSTA GÅNGEN ! EFTERSOM PII INTE HADE VAKNAT ÄN, SÅ VAR HON EN HALVMETER BAKOM MEJ NÄR HON SKULLE GÅ FOT. APPORTERINGEN SÅG UT ATT GÅ BRA I BÖRJAN. HON SPRANG (!) UT FÖR ATT HÄMTA DEN, MEN DEN VAR JU INTE VÅRAN, SÅ HON MÅSTE LUKTA PÅ DEN. MEN JAG UPPREPADE, TA DEN, HON TOG UPP APPORTEN OCH KOM SPRINGANDE SAKTA MEN SÄKERT. MEN EFTER KANSKE 10 METER TYCKTE HON ATT DEN VAR LITE ÄCKLIG, HON SLÄPPTE, MEN JAG SA, TA DEN. DÅ KOM HON FRAM TILL MEJ OCH BÖRJADE SVÄNGA RUNT FÖR ATT SÄTTA SEJ, MEN NÄR HON VAR NÄSTAN RUNT SÅ SÅG JAG ATT HON TÄNKTE, NU HAR JAG BURIT DEN HÄR ÄCKLIGA SAKEN NOG LÅNGT. DET ÄR INTE SÅ OFTA SOM JAG ÄR SNABB, MEN NU FOR MIN HAND FRAM SOM EN KOBRA PÅ HUGGET, JAG SA LOSS OCH HON SLÄPPTE DEN MITT I MIN HAND. PII OCH JAG TYCKTE ATT VI FIXADE DET SNYGGT, MEN AV NÅGON ANLEDNING SÅ TYCKTE INTE DOMAREN SAMMA SAK....

HOPP ÖVER HINDER VAR KUL. NÄR VI SKULLE GÖRA DET SÅ BÖRJADE JAG FUNDERA, NÄR GJORDE VI DET? MEN DET VAR JU ETT PAR ÅR SEN I KÖKET, MEN DET ÄR JU LUGNT, PII KOMMER IHÅG ALLT. VI VAR VID UTGÅNGSPUNKTEN, VI VAR KLARA. JAG SA HOPP, PII HOPPADE ÖVER, VÄNDER SEJ SNABBT OM OCH LÄGGER SEJ SNABBT (VI SKULLE HA VILAT OSS LITE MER) . MEN SOM JAG SKREV, HON KOM IHÅG HUR MAN HOPPAR OCH SVÄNGER RUNT, OCH HON KOM IHÅG HUR MAN LÄGGER SEJ, PERFEKT.

MEN SEN KOM AGILITYN, DÅ HJÄLPTE VI TILL ATT VINNA, NU BÖRJADE LOSSNA FÖR OSS I TÄVLINGSSAMMANHANGEN. FÖRSTA PLAKETTEN FICK VI DÅ. LÖRDAG KVÄLL VAR DET MIDDAG MED EN LITEN MUSIKTÄVLING, JAG VAR I DET VINNANDE LAGET OCH VANN EN CIDER....

SÖNDAG, DEN STORA DAGEN. SPÄNNANDE, JAG HOPPADES ATT CISSI SKULLE FÅ EN 1:A, HON HAR JU VUXIT TILL SEJ SÅ BRA. MEN DET BLEV BARA EN 2:A. MEN SOM SAGT, DET KAN JU INTE HJÄLPAS ATT DOMAREN INTE SÅG HUR VACKER HON ÄR.

MEN SEN BÖRJADE DEN STORA PLOCKNINGEN AV ROSETTER OCH PRISER. DET VAR FÖRSTA GÅNGEN JAG ANMÄLDE PII TILL VETERANKLASSEN, JAG HADE INTE SÅ STORA FÖRHOPPNINGAR OM HUR DET SKULLE GÅ. MEN TILL MIN FÖRVÅNING SÅ BLEV PII BIR VETERAN, BIR OCH BÄSTA HUND I ÖVRE NORRAS DISTRIKT !! OCH DET TROTS ATT JAG HÖLL PÅ ATT I RINGEN, DET REGNADE, JAG HAR INGEN KONDIS OCH HALT VAR DET. JAG SPRANG OCH SVETTADES, JAG KUNDE I OCH FÖR SEJ SKYLLA PÅ REGNET, MEN JAG SÅG NOG UT SOM DET HADE RÄCKT MED ETT VARV ATT SPRINGA FÖR MEJ. JAG FLÅSADE FRAM TILL DOMAREN, BLIR NI DOMARE BARA FÖR ATT KUNNA PLÅGA FOLK, OCH HAN SVARADE JA VISST. SÅ NI SOM FÅR SPRINGA MÅNGA VARV I RINGEN, DÅ VET NI VARFÖR....

NÅGRA NYA BILDER HAR KOMMIT OCKSÅ, PÅ HUNDAR. OCH SNART HAR JAG NÅGRA PÅ MIN HÄST OCH HENNES NYA "KLÄDER", JAG HAR FÅTT EN WESTERN SADEL OCH ETT WESTERN TRÄNS AV ROGER, PUSS PÅ HONOM.

..........................................

 

25/4 2010 NU MÄRKER JAG HUR LÄNGE SEN JAG HAR UPPDATERAT MIN SIDA. NU SKA JAG BÅDE SKRIVA OCH SÄTTA IN MERA BILDER.

DET HAR HÄNT MYCKET SEN SIST, BÅDE ROLIGA OCH TRÅKIGA SAKER.

JAG HAR VARIT OCH RÖNTGAT DUSI, OCH HON FICK C-HÖFTER. MEN EFTER ATT HA PRATAT MED MIN VETERINÄR, SOM HADE EN ANNAN VETERINÄR ATT TITTA PÅ BILDERNA, OCH DOM FÖRSTOD INTE VARFÖR HON FICK C-HÖFTER, FÖR DOM TYCKTE INTE ATT DET VAR NÅGOT FEL PÅ DOM. SÅ HON KOMMER ATT FÅ GÖRA OM RÖNTGEN TILL HÖSTEN, OCH JAG HOPPAS PÅ ETT BÄTTRE RESULTAT. ARMBÅGARNA VAR UA.

DÄREMOT HAR DUSI BÖRJAT SPRINGA SÅ FORT, ATT JAG TROR ATT VÅRAN LILLA KÖTTBULLE HAR BLIVIT UTBYTT.( HON SÅG UT SOM EN KÖTTBULLE NÄR HON VAR LITEN )

CISSIS PRCD TEST VISADE ATT HON ÄR BÄRARE, MEN JAG HAR HITTAT EN PASSANDE HANHUND SOM ÄR FRI, BLACK BLOSSOM MR RIKKI. HAN ANVÄNDS INOM RENSKÖTSELN DÄR HAN GÖR ETT BRA JOBB, HAN ÄR EN BRA FAMILJE HUND OCKSÅ.

DET HAR ÖPPNAT ETT HUNDCAFÉ HÄR I STAN. DET ÄR SÅ MYSIGT. NATURLIGTVIS FÅR MAN TA MED SEJ HUNDEN DIT, OCH DOM HAR BÅDE HEMGJORT GODIS TILL HUNDARNA, OCH GO´FIKA TILL HUSSAR OCH MATTAR. DOM HAR PROMENADER PÅ TISDAGAR, OCH ÄVEN TRÄFFAR FÖR VALPAR INNAN. SEN HAR DOM OLIKA FÖRELÄSNINGAR OCH KURSER M.M.

SEN EN SAK SOM ÄR LITE KUL. MIN GRANNE MOPS-EVA, GISSA VILKEN RAS HON HAR ? HON BLIR ALLTID UTSKÄLLD AV MINA HUNDAR, JA DET ÄR JU INTE UNDRLIGT, DOM GÅR DÄR VARJE DAG, HUR SKA DOM HINNA VÄNJA SEJ ?

MARI MIN KOMPIS, HON HAR EN BORDER TERRIER VALP SOM HON BRUKAR KOMMA MED FÖR ATT SOCIALISERA HENNE MED ANDRA HUNDAR. HON HADE PRATAT MED MOPS-EVA, OCH SA ATT DET ÄR SÅ BRA ATT VARA UTE OCH GÅ MED MINA HUNDAR, FÖR DOM ÄR SÅ LUGNA OCH TRYGGA. JAG FÖRSTÅR INTE VARFÖR, MEN MOPS-EVA BÖRJADE SKRATTA, OCH SA, LUGNA OCH TRYGGA, DOM DÄR,,,,,  MEN MAN MÅSTE TRÄFFA MINA HUNDAR UTANFÖR GÅRDEN FÖR ATT FÖRSTÅ VAD MARI MENAR.

MIN ANDRA GRANNE HAR EN FINSK LAPPHUND, OCH HON BLIR OCKSÅ UTSKÄLLD VARJE GÅNG HON GÅR FÖRBI. MEN OM HON STANNAR OCH BÖRJAR PRATA, DÅ BRYR SEJ MINA HUNDAR INGENTING. MEN SEN HAR DOM MAGE ATT BÖRJA GÅ IGEN, OCH DÅ BLIR DOM UTSKÄLLDA IGEN, VILKET MIN GRANNE TYCKER ÄR VÄLDIGT KUL.... MEN INTE JAG, JAG TYCKER ATT SÅ INTELLIGENTA HUNDAR BORDE VARA KLOKARE ÄN SÅ, MEN INTE MINA I ALLA FALL.

NU MÅSTE JAG BARA INFORMERA ER OM ATT JAG JUST NU BLIR SERVERAD MORÖTTER MED    CRÉME BONJOUR MED VITLÖK, ATT DOPPA DOM I MMMMM. DET ÄR LOTTA MED TUNI SOM ÄR OCH HÄLSAR PÅ, SÅ HON KOMMER MED LITE GOTT MEDDANS JAG SITTER FRAMFÖR DATORN, LOTTA INTE TUNI, JAG KÄNNER ATT DET BÖRJAR BLI LITE FÖRVIRRAT DET JAG SKRIVER.

JAG HAR KÖPT EN BOK OM RALLYLYDNAD OCH EN OM LYDNADSTRÄNING. SÅ NU SKA MINA HUNDAR FÅ TRÄNA MYCKET, I DOM VANLIGA INTERVALLERNA, MYCKET IBLAND OCH SEN ETT BRA TAG TILL NÄSTA GÅNG. DET ÄR TUR ATT DOM HAR BRA MINNE. OCH SEN KOMMER JU LAPPHUNDS SM, OCH OM VI INTE "HINNER" TRÄNA SÅ VILAR VI OSS I FORM.....

FLYTTFÅGLARNA HAR KOMMIT NU, (SLUTA SKRATTA NI SOM BOR I SÖDER) DET ÄR SÅ MYSIGT, TRANOR GÄSS, MÅSAR, OCH JAG HÖRDE STORSPOVEN I DAG, DÅ ÄR DET VÅR !

APROPÅ MÅSAR SÅ HAR VI EN LITEN, MAN KAN NOG INTE ENS KALLA DEN FÖR EN SJÖ ELLER TJÄRN, MEN VATTEN ÄR DET I ALLA FALL, NÄRA DÄR JAG BOR. DET FINNS MASSOR AV OLIKA FÅGLAR. DET FINNS NÅGRA OVANLIGA SORTER, SÅ DET BRUKAR VARA FÅGELSKÅDARE DÄR. MIN KOMPIS FICK LÄRA SEJ ATT DET INTE BARA VILKA MÅSAR SOM HELST, UTAN DET FINNS DEN TRETÅIGA MÅSEN OCKSÅ ! JAG SJÄLV TYCKER OM ALLA FÅGLAR INKLUSIVE MÅSAR, MEN JAG MÅSTE MEDGE, ATT JAG INTE HAR SÅ LÄTT ATT SE VILKA DOM OLIKA SORTERNA ÄR.

NU SKA JAG TA OCH GÖRA TE.

 

.................................................

 

9/3 2010 DET BLIR BARA BILDER IDAG.

 

21/2 2010 NU HAR VI VARIT PÅ UTSTÄLLNINGEN I TORNEÅ. SOM VANLIGT SKA JAG BERÄTTA OM RESAN. JAG KLEV UPP KLOCKAN 4.00. KLOCKAN 5.00 KOM MARI SOM SKULLE FÖLJA MED SOM SÄLLSKAP. HON BRUKAR OCKSÅ STÄLLA UT SINA HUNDAR, SÅ HON INSÅG OCKSÅ ATT MAN MÅSTE UPP KLOCKAN 4.OO FÖR ATT STÄLLA UT SIN HUND, ÄVEN UNDER VINTERN. OCH DET ÄR JU LUGNT, MAN ÄR JU INOMHUS OCH DÄR ÄR DET JU VARMT.

DET VAR CA 23 GRADER UTE, MEN DET BLIR JU VARMARE. VI ÅKTE IVÄG, DET TAR UNGEFÄR       1 TIMME OCH 45 MINUTER DIT, OCH VI VAR UTE I TID. JAG SKULLE BARA TA UT LITE EURO I TORNEÅ SÅ JAG SKULLE KUNNA KÖPA EN KATALOG. FÖRRA RESAN MED LIS-MARIE, DÅ FOR VI RUNT OCH "TURISTADE" ETT LITET TAG INNAN VI HITTADE BANKOMATEN, ELLER OTTO, SOM DET HETER I FINLAND. NU HADE JAG EN LITEN ANING OM VAR JAG SKULLE LETA, SÅ MARI FICK SYN PÅ DEN GANSKA FORT. ALLT ENLIGT PLANERINGEN SÅ HOPPADE JAG UR BILEN GICK FRAM TILL BANKOMATEN, SOM SNÄLLT FÖRKLARADE PÅ SVENSKA, ATT NU KUNDE DEN INTE DELA UT PENGAR TILL DOM SOM HADE UTLÄNDSKA KORT. JAG BRUKAR SE PÅ REKLAMEN ATT OM MAN HADE VISA ELLER MASTERCARD, SÅ ÄR MAN LIKA VÄRDA I HELA VÄRLDEN, JAG TROR INTE PÅ REKLAM NÅGOT MER, ELLER HAR JAG NÅGONSIN GJORT DET, JAG MÅSTE NOG FUNDERA LITE GRANN ??? NEJ !

VI ÅKTE IVÄG FÖR ATT HITTA UTSTÄLLNINGSPLATSEN, MARI FRÅGADE MEJ OM JAG VISSTE VAR DET VAR, JA DET ÄR JU KLART.....ATT JAG VET, PÅ ETT UNGEFÄR....

MEN JAG HAR ÅKT FEL FÖRUT I TORNEÅ, SÅ JAG HADE EN VISS ANING OM, ATT DET VAR I DEN RONDELLEN SOM JAG HADE ÅKT FEL I MER ÄN EN GÅNG. OCH NU SKULLE DET VISA SEJ ATT DET VAR I DEN RONDELLEN SOM JAG SKULLE SVÄNGA ÅT "FEL" HÅLL. SEN TILL HÖGER OCH BARA FÖLJA VÄGEN, TILL EN TRAVBANA. VI HITTADE PÅ EN GÅNG, OCH DOM TOG SVENSKA PENGAR ! VILKET FLYT.

NU SKULLE MAN KUNNA TRO ATT DET VAR LUGNT SEN, MEN NU KOM DET ROLIGA. 33,2 GRADER, OCH DET VAR INTE VARMGRADER, OCH VI SKULLE STÄLLA UTOMHUS, JAG BLEV SÅ GLAD ATT JAG KIPPADE EFTER ANDAN....  SOM TUR VAR SÅ STÄLLDES DET UT HUNDAR I TOTOHALLEN OCKSÅ, SÅ VI FICK VÄRMA OSS DÄR. MARI SOM ÄR ÄGARE TILL 3 BORDERTERRIER, FICK SITTA INNE OCH TITTA PÅ DOM MEDDANS JAG GICK UT FÖR ATT HÅLLA KOLLA NÄR VI SKULLE IN I RINGEN.

DET SKULLE I ALLA FALL BLIR ROLIGT, FÖR DET VAR BARA HUNDAR SOM JAG INTE SETT FÖRUT. JAG HAR FORTFARANDE INTE SETT DOM ! MEN NÄR DET ÄR SÅ KALLT, SÅ STÅR MAN INTE STILL SÅ LÄNGE, JAG SKUTTADE RUNT MED DUSI, ELLER FÖRSÖKTE, MÅNGA HUNDAR SOM SKÄLLER OCH KASTAR SEJ FRAM I KOPPLENA (DOM HÖLL SEJ VARMA I ALLA FALL), BILAR SOM STOD IGÅNG (AVGASER ÄR INTE SÅ UPPFRISKANDE), VAR LITE SOM VI HADE ATT TAMPAS MED. SEN VAR DET JU DET HÄR MED ATT HA GLASÖGON NÄR DET ÄR SÅ KALLT, INGET KUL ALLS. PÅ MINA BLEV DET IS, SÅ JAG FICK TA AV DOM OCH SÄTTA DOM I FICKAN.

SEN VAR DET EN TJEJ SOM STRÖK ÖVER NUMMER PÅ EN TAVLA, SÅ MAN SKULLE KUNNA HÅLLA REDA PÅ NÄR MAN SKULLE IN, OCH DET VAR EN BRA IDÉ, MEN JAG KUNDE INTE SE DEN UTAN GLASÖGON. SEN ROPADE HON UT NUMRET OCKSÅ, PÅ FINSKA, DOM GÅNGER JAG HÖRDE NÅGOT. MEN IN KOM VI, FÖR MARI SÅG LITE BÄTTRE ÄN MEJ.

MEN ÄVEN SOM BLIND OCH DÖV SÅ FÖRSTOD JAG ATT MIN LILLA DUSI FICK ETT ROSA BAND ! SEN MÖTTE VI EN BRUN HUND OCH EN SVART HUND, DEN BRUNA VANN, OCH DUSI FICK ETT RESERVCERT !!! MEN FORTFARANDE UNDRAR JAG HUR DOM ANDRA HUNDARNA SÅG UT ?

HEMFÄRDEN GICK BRA, VI HITTADE TILLBAKA TILL SVERIGE, OCH BANANEN JAG ÅT VAR INTE HELT FRUSEN, DET ISADE BARA LITE I TÄNDERNA. OCH SEN NÄR JAG BLEV TRÖTT KÖRDE MARI. EN MYCKET TREVLIG RESA. NÄSTA GÅNG SÅ SKA JAG KOLLA UPP OM ORDENTLIGT ATT VI SKA INOMHUS, ELLER VÄNTA TILL JUNI/JULI, MEN DÅ REGNAR DET VÄL....

UNDER BLANDADE FINNS 2 BILDER PÅ DUSI OCH MEJ UTE PÅ TORNEÅ TRAVBANA.

 

..............................................

 

9/2 2010 NU HAR EBBA FLYTTAT TILL SITT NYA HEM. BARA CA 2 MIL FRÅN BODEN. JAG OCH ROGER HADE LITE SEPARATIONSÅNGEST, MEN EBBA TYCKTE GENAST OM SINA NYA ÄGARE, SPECIELLT MATTE, HON HADE GODISEN...........

 

..............................................

 

8/2 2010 LITE NYTT FRÅN EDITH ELLER KAJA SOM HON KALLAS NUMERA. i HOLLAND ÄR DET VINTER SNÖN HAR LEGAT/LIGGER KVAR OCH DET ÄR KALLGRADER. DET KANSKE ÄR FÖR ATT KAJA TOG MED SEJ VINTERN NER TILL EUROPA.....  KAJA GÅR PÅ VALPKURS OCH ÄR MYCKET LÄTTLÄRD, BÅDE NÄR DET GÄLLER BRA OCH DÅLIGA SAKER.

ELMORE ELLER ELMO SOM HAN KALLAS NU. HAN ÄR EN COOL KILLE. HAN HAR TRÄFFAT RENAR OCH DET VAR SPÄNNANDE. SEN HAR HAN FÅTT ÅKA SKOTER. DET VAR KALLT DEN DAGEN SÅ HAN FICK LIGGA I MATTES DUNJACKA, OCH HAN STACK INTE FRAM HUVUDET PÅ HELA RESAN, EN SMART HUND.

 

..............................................................................

 

2/2 2010 SORG I HUSET IGEN. VI HAR FÅTT TA BORT ESTHER, HON SKADADE SEJ EN KVÄLL OCH JAG VET INTE VAD SOM HÄNDE. JAG VAR PÅ ÖVERVÅNINGEN OCH HUNDARNA VAR NERE. NÄR JAG KOM NER SÅ LÅG HON UNDER SÄNGEN OCH VILLE INTE KOMMA FRAM. FÖRST TRODDE JAG HON HADE ÄTIT NÅGONTING SOM HON INTE SKULLE. MEN SEN UPPTÄCKTE JAG ATT HON HADE ONT I BAKBENET. VI FOR TILL VETERINÄREN, OCH DÄR KONSTATERADES DET ATT HON HADE FÅTT EN SKADA PÅ TILLVÄXTZONEN I KNÄET PÅ BAKBENET. DET SKULLE ALDRIG BLI HELT BRA, BENET SKULLE INTE VÄXA SOM DET SKULLE OCH MED DOM PROBLEM SOM DET SKULLE MEDFÖRA SÅ BESLUTADE VI ATT HON SKULLE FÅ SOMNA IN. JAG HAR ALDRIG TAGIT BORT EN VALP FÖRUT, OCH DET VAR SÅ HEMSKT ATT LÄMNA LILLA ESTHER DÄR. MEN NU HAR HON DET BRA I HUNDHIMLEN OCH "JAGAR" RENAR.

VINTERN HAR VERKLIGEN KOMMIT TILL BODEN, 15-25 GRADER OCH SNÖAR OCH SNÖAR. ROGER HAR LÅNAT EN TRAKTOR OCH SKOTTAT GÅRDEN, DEN VAR FIN EN DAG, SEN BÖRJADE DET OM ATT SNÖA. HUNDARNA ÄLSKAR DOM STORA SNÖHÖGARNA SOM HAR BLIVIT PÅ GÅRDEN. OCH DET ÄR SÅ ROLIGT ATT SE DOM LEKA, FÖR NU ÄR DET BARA PUDERSNÖ SOM DOM KAN SPRINGA I, OCH DYKA I.

EBBA HAR FÅTT BÖRJA FÖLJA MED TILL STALLET PÅ KVÄLLEN. DET TYCKER HON ÄR JÄTTEROLIGT. DET FINNS BÅDE HÄSTSKIT OCH MORÖTTER SOM MAN KAN ÄTA DÄR. SEN ÄR DET LITE SPÄNNANDE NÄR HÄSTEN OCH FÅREN KOMMER IN.

DUSI ÄR ANMÄLD TILL EN UTSTÄLLNING I TORNEÅ DEN 20/2, DET ÄR EN FINSK DOMARE SOM DÖMER. TILL SKILLNAD FRÅN FÖRRA ÅRET, SÅ TROR JAG ATT  MAN SKULLE KUNNA STRÄCKA UT DUSI LITE GRANN, ÄVEN OM HON ÄR SÅ VACKER, SÅ KUNDE HON VARA LITE LÄNGRE.

ASTA, PII OCH FELIX SLÄPPER HÅR OCH DET ÄR SÅ KUL. CISSI HAR HITTAT ETT HEM I PITEÅ SOM HON ÄR I NU, JAG ÄGER HENNE FORTFARANDE, OCH TANKEN ÄR ATT JAG SKA PARA HENNE I MAJ/JUNI NÄR HON LÖPER NÄSTA GÅNG. SEN SKA HON FÖRHOPPNINGSVIS FÅ BO KVAR DÄR.

 

  ....................................................

 

19/1 2010 FORTFARANDE INGA VALPKÖPARE, FOLK VET INTE VAD DOM MISTE OM. EBBA SOM ÄR EN RIKTIG ARBETSHUND, ALLA SOVER UTOM HON. ESTHER SOM SITTER FAMNEN OCH MYSER. OCH DESSUTOM HADE DOM VARIT GRATIS IDAG, JAG HADE TILL OCH MED SKICKAT, MAT, HALSBAND M.M.

ALLA HUNDAR TYCKER OM ATT VARA UTE I SKOGEN, VANLIGTVIS ÄVEN JAG. IDAG VAR DET INTE EN SÅDAN DAG. JÄTTEGLADA HOPPADE DOM UT UR BILEN, VALPARNA BLIR LYFTA ÄN. DOM SPRINGER OCH ÄR JÄTTEGLADA. MATTE ÄR JÄTTEGLAD ATT SE SINA FINA HUNDAR JÄTTEGLADA. SEN SKULLE VI ALLA ÅKA TILLBAKA HEM. JAG ROPADE PÅ MINA JÄTTEGLADA HUNDAR, INGEN KOM. VISSERLIGEN HADE DOM INTE SMITIT, MEN JAG TYCKER ATT DOM SKA KOMMA NÄRMARE ÄN CA 30 METER. FELIX OCH PII HAR DEN HEMSKA OVANAN ATT PÅ 30 METER HINNA STANNA  LUKTA, OCH KISSA 10 GÅNGER, KANSKE LITE ÖVERDRIVET MEN INTE SÅ MYCKET,DET KÄNNS SÅ  I ALLA FALL, MYCKET IRRITERANDE. OCH DOM FÖRSTÅR INTE VARFÖR JAG BLIR SÅ UPPRÖRD, DOM KOMMER JU. TILL SLUT FICK JAG IN HUNDARNA I BILEN, UTOM VALPARNA....

DET VAR DÅ MITT HUMÖR BÖRJADE ATT DALA. INGEN AV DOM TÄNKTE ÅKA BIL. JAG EFTER OCH DOM FÖRE. EN HUNDÄGARE MED OLYDIGA VALPAR SKULLE KUNNA FÅ JOBB SOM SKÅDESPELARE PÅ DIREKTEN. KOM NU HIT LILLA VÄNNEN, KAN MAN NOG SÄGA DOM FÖRSTA 5 MINUTERNA. MEN SEN INTRÄFFAR DET ATT MED LIKA SNÄLL STÄMMA SÄGA: KOM NU HIT DIN FÖRBASKADE VALP, OM DU INTE KOMMER JAG ATT SLÅ DEJ I HUVUDET, OM DU INTE KOMMER FÅR DU SOVA UTE I SKOGEN, VISSERLIGEN INTE ENSAM, LILLA SYSTERN ÄR JU MED. EFTER 15 MINUTER HAR MAN "BÅDE SLAGIT DOM I HUVUDET OCH GRÄVT NER DOM" , "GETT BORT DOM HAR MAN JU GJORT FÖR LÄNGE SEN !!

SEN KOM DET DESSUTOM EN TJEJ OCH RED, HUR MODIG ÄR MAN INTE SOM VALP NÄR HÄSTEN ÄR LÅNGT BORT. MEN DEN KOM JU NÄRMARE OCH NÄRMARE, NU TÄNKTE JAG, PERFEKT, NU DOM BLIR RÄDDA OCH SLUTAR SKÄLLA, OCH JAG KAN TA FAST DOM. VISSERLIGEN SÅ SPRANG DOM IN BAKOM MATTE, MEN INTE NOG NÄRA FÖR ATT JAG SKULLE FÅ FAST DOM ELÄNDIGA VALPARNA. SEN NÄR HON RIDER FÖRBI VAD GÖR DOM INTE, DOM "MODIGA VALPARNA" BÖRJAR SPRINGA BAKOM HÄSTEN OCH SKÄLLA. NU SKA JAG INTE SKRIVA NER VAD JAG TÄNKTE GÖRA MED DOM, MAN KAN BLI ANMÄLD FÖR MINDRE. TJEJEN SOM RED SKRATTADE NÄR HON RED FÖRBI MEJ ??  SEN SA HON TILL VALPARNA, TÄNK OM HÄSTEN KOMMER OCH SKRÄMMER ER, DÅ SKREK JAG, GÖR DET, JAG FÅR INTE TAG PÅ DOM. JAG TROR ATT HON FÖRSTOD DET REDAN INNAN JAG SA/SKREK NÅGOT. HON VÄNDE OCH KOM NÄRMARE MOT MEJ, MEN VALPARNA SPRANG LIKA LÄTT FÖRBI MEJ SOM FÖRRA SVÄNGEN.

MEN SEN TOG DET INTE MER ÄN CA 5 MINUTER INNAN JAG FICK TAG PÅ DOM.............

 

...................................................

 

5/1 2010 GOTT NYTT ÅR !

ATT "ALLA" HAR LEDIGT NU MÄRKS TYDLIGT, JUST NU ÄR KLOCKAN 01.59 DEN 5/1, UNGARNA (21 OCH 15 ÅR) SPELAR SPEL, ROGER HÅLLER PÅ ATT SÄTTA IN VÅR NYA TVÄTTMASKIN M.M.

DET HÄR MED VALPAR ÄR GANSKA UNDERHÅLLANDE, SPECIELLT NÄR MAN BERÄTTAR DET SOM HÄNT I EFTERHAND. EN SAK SOM ÄR GENETISKT HOS MINA HUNDAR ÄR, HUNGERN, OCH DET STÄNDIGA LETANDE EFTER MAT.

AV SÄKER KÄLLA, JAG SJÄLV OCH ROGER, KAN JAG GARANTERA ATT MINA HUNDAR FÅR MAT TVÅ GÅNGER PER DAG, VALPARNA TRE GÅNGER. MEN JAG ÄR SÄKER PÅ ATT DOM SKULLE KUNNA GÅ ED PÅ, ATT MATEN KOMMER TILL DERAS MAGAR ENDAST ETT FÅTAL GÅNGER PER VECKA. BORTSÄTT FRÅN DERAS NATURLIGA FÖDA, HÄSTSKIT, RÅTTORNA HAR INTE KOMMIT FRAM ÄN, SÅ FÅR DOM HÅLLA TILL GODO MED VÅRAN MAT, OCH DÅ MENAR JAG VÅRAN MAT.

TYVÄRR, SÅ MISSADE JAG DEN FÖRSTA STORA STÖLDEN AV EN BIT SMÖRGÅS. ROGER, UNGARNA OCH MIN BROR SATT OCH ÅT KVÄLLSFIKA OCH JAG VAR NATURLIGTVIS PÅ TOALETTEN. NÄR JAG KOMMER IN I KÖKET SÅ SITTER DOM OCH SKRATTAR, DU SKULLE HA SETT EBBA. ROGER SATT MED ETT BRÖD I HANDEN, OCH EBBA STOD BREDVID OCH HOPPADE, HELT PLÖTSLIGT SÅ HADE HON GJORT SIN BERÄKNING KLAR, OCH MED ETT ELEGANT SKUTT, SÅ HOPPADE HON UPP, OCH TOG EN PERFEKT TUGGA AV SMÖRGÅSEN, JAG FICK SE RESULTATET. NU SKA JAG INTE SÄGA ATT DET INTE SKULLE KUNNA HÄNDA MEJ, MEN MED EN VALP HOPPANDE BREDVID MIN SMÖRGÅS, SÅ SKULLE JAG NOG KUNNA FÖRUTSE VAD SOM SKULLE HÄNDA.....

VALPAR SOM STJÄL OLIKA SAKER ÄR JU INTE OVANLIGT, OCH DET ÄR VÄL INTE SÅ FARLIGT, GANSKA KUL IBLAND, MEN INTE NÄR DET ÄR 20 GRADER KALLT, OCH DET HÄNDER UTE, OCH MATTE FRYSER. EN TOFFLA, OCH INTE VILKEN TOFFLA SOM HELST, MIN FÅRSKINNSTOFFLA ! DEN FÖLJDE MED EN VALP UT I KYLAN, JÄTTEKUL, KOM SYRRAN, VI DRAR OMKRING DEN I SNÖN, VI KANSKE KAN GÖMMA DEN FÖR MATTE OCKSÅ, HON SER UT ATT VILJA VARA MED OCH SPRINGA, ELLER ?

MATTES FINASTE BORSTE TILL HÄSTEN ÄR OCKSÅ ETT FINT KAP, HON VERKAR VILJA LEKA MED OSS DEN HÄR GÅNGEN OCKSÅ. ATT SLÄPPA DEN I SNÖN OCH LÅTA MATTE LETA DEN UTAN ATT HITTA DEN, DET ÄR OCKSÅ GANSKA KUL, DÅ MÅSTE VI HJÄLPA HENNE, OCH DÅ SER HON ÄNNU GLADARE UT, ELLER ?

NU ÄR DET INTE SÅ ATT JAG VILLE LEKA MED VALPARNA NÅGON AV GÅNGERNA.              TÄNK, HUR EN BLIVANDE VALPKÖPARE SKULLE KUNNA FÅ TAG PÅ EN BILLIG VALP VID RÄTT TILLFÄLLE.

EBBA HAR HUNNIT VARIT SKADAD OCH TRÄFFAT VETERINÄREN. HON HADE BITIT PÅ NÅGOT VASST, OCH FÅTT ETT SÅR I MUNNEN. EFTER LITE SPOLNING I SÅRET OCH MEDICIN SÅ ÄR HON SOM NY IGEN. SEN HAR BÅDA TVÅ FÅTT SITT 12 VECKORS VACCIN, SOM NUMERA NÄSTAN KAN KALLAS 13 VECKORS VACCIN. DET HAR KOMMIT NYA REKOMMENDATIONER OM ATT VALPEN HELST SKA VARA 13 VECKOR I STÄLLET.

JAG HAR EN SÅN DÄR KATTLÅDA SOM ÄR SOM ETT LITE HUS. EN KATT RYMS BRA DÄR, MEN TVÅ VALPAR, DET BLIR LITE TRÅNGT, SPECIELLT NÄR MAN SKA FÅ UT DOM DÄRIFRÅN. LITE KUL SER DET UT INNAN, EN MED HUVUDET INNE OCH EN MED HUVUDET UTANFÖR KATTLÅDAN.....

VI KÖPTE REFLEXHALSBAND ÅT VALPARNA I FÖRRA VECKAN. DET BERODDE PÅ ATT VISSA VALPAR ÄR MER ENERGISKA ÄN ANDRA. VI VAR UTE I SKOGEN PÅ ETT STÄLLE DÄR VI BRUKAR GÅ EFTER EN VÄG. JÄTTEFINT STÄLLE, FRID OCH FRÖJD TILLS EBBA TYCKTE ATT OCKSÅ SKULLE SPRINGA UT I SKOGEN MED DOM STORA HUNDARNA. VISSERLIGEN INTE SÅ LÅNGT UT, MEN FÖR EN VALP SÅ ÄR DET LÅNGT, ÖVER ETT DIKE OCH NÅGRA METER UT I DJUPSNÖN, OCH DÄR FÖRSVANN HON... JAG SKA INTE FÖRNEKA ATT HON VERKLIGEN ÄR EN KÄMPE, EBBA, JAG FÖRSTÅR INTE HUR HON ORKADE TA SEJ TILLBAKA. JAG STOD OCH HEJADE PÅ HENNE NÄR HON SKULLE ÖVER DIKET, MEN JAG TRODDE ATT JAG SKULLE FÅ HÄMTA HENNE (OCH DÅ SKULLE ROGER FÅ DRA UPP MEJ), MEN INTE, HON KÄMPADE SEJ UPP SJÄLV, SOM TUR VAR.

MEN SEN KÖPTE JAG REFLEXHALSBAND, SÅ JAG SKULLE KUNNA LYSA MED FICKLAMPAN OCH HITTA VALPARNA I SNÖN.

 

................................................

 

25/12 2009 GOD JUL PÅ ER ALLA !

DET ÄR KONSTIGT VAD SOM KAN HÄNDA PÅ 1 ÅR. MYCKET SOM ÄR ROLIGT, OCH MYCKET SOM ÄR TRÅKIGT. RIKSSTÄMMAN SOM VAR MYCKET KUL, DUSIS FÖRSTA CK, ANDREAS OCH MAGDAS FLYTT TILL MORA, JAG HAR BLIVIT HEMMANSÄGARE, ASTA HAR FÅTT SIN E-KULL, ROGER HAR FLYTTAT TILL MEJ FRÅN PITEÅ, EBBA HAR BLIVIT EN HAMSTER (FÖRKLARING KOMMER), PARNINGEN I FINLAND, HÄLSAT PÅ KOTA MED FAMILJ, OCH MYCKET MERA.

MEN DET SOM HAR VARIT DET TRÅKIGASTE, ÄR ATT ROGERS MAMMA BLEV SJUK OCH DOG FÖR  CA 1 MÅNAD SEN, VI HADE BEGRAVNINGEN DEN 22/12. MIN PAPPA DOG FÖR DRYGT 1 ÅR SEDAN, SÅ DET LIGGER SÅ NÄRA ATT TÄNKA PÅ ALLT SOM HAR VARIT, OCH SÅNT SOM SKA BLI HÄR FRAMÖVER. DET SOM BÅDA HADE GEMENSAMT VAR ATT MAN SKULLE LEVA PÅ OCH INTE GRUBBLA FÖR MYCKET. DET GÖR MAN NATURLIGTVIS ÄNDÅ, MEN JAG TROR, ATT MAN KANSKE KAN TÄNKA MER POSITIVT, NÄR ENS NÄRA HAR HAFT DEN INSTÄLLNINGEN, MAN SÖRJER JU INTE MINDRE FAST MAN TÄNKER PÅ DOM TREVLIGA SAKERNA SOM HAR HÄNT.

EN SAK SOM ÄR ROLIG, OCH SOM VI BRUKAR SKRATTA ÅT, ÄR EN SAK SOM MIN FASTER SA PÅ HENNES BROR, MIN FARBRORS BEGRAVNING. PÅ MINNESSTUNDEN EFTER SJÄLVA BEGRAVNINGEN, SÅ SATT VI I ETT STORT RUM SOM TILLHÖRDE TEMPELRIDDARNA, (HAN VAR MED DÄR) DET VAR MYCKET FINT MED MÅLNINGAR OCH STJÄRNOR I TAKET OSV. DOM TÄNDE LJUS OCH SLÄKTE NER DEN VANLIGA BELYSNINGEN, SÅ DET BLEV MÖRKARE. DÅ LUTAR SEJ SOLVEIG FRAM OCH SÄGER: OM DOM INTE ÖKAR PÅ LJUSET SÅ ÄR DET SOM ATT SITTA I EN KRYPTA, OCH DET PÅ EN BEGRAVNING. DET VAR BARA RENA TUREN, ATT VI SOM HÖRDE DET INTE SKULLE BRISTA UT I ETT STORT GAPSKRATT. OCH DET VISAR PÅ ATT FAST MAN SÖRJER MYCKET, SÅ KAN HUMORN FINNAS MED.

EBBA HAR BLIVIT EN HAMSTER. EN MORGON SÅ VAR HON UPPSVÄLLD PÅ VÄNSTER SIDA OM KINDEN, JAG HAR BILDBEVIS. VI FÖRSTOD INGENTING, VI HADE VARIT UTE VID 12 TIDEN PÅ NATTEN, OCH SEN HADE EBBA OCH ESTHER FÅTT SITT KVÄLLSMÅL. EBBA ÅT SOM VANLIGT OCH SÅG UT SOM VANLIGT. JAG RINGDE VETERINÄREN, OCH VI FICK KOMMA DIT. HON HADE BITIT SEJ I KINDEN, CA 1 CM LÅNGT JACK I KINDEN. TROLIGEN VAR DET FRÅN ETT SÅNT DÄR VÄRMELJUS, DET ÄR JU ALUMINIUM RUNT LJUSET. FÖR NÅGRA DAGAR INNAN HADE JAG TAGIT AV HENNE ETT SÅNT. MEN JAG KAN INTE FÖRSTÅ VARFÖR HON INTE HADE VISAT ATT HON HADE ONT TIDIGARE. NU VAR DET FULLT I VAR, SOM VETERINÄREN HADE FÅTT SPOLA BORT. MEN MED LITE MEDICIN OCH SMÄRTSTILLANDE SÅ FORTSATTE HON ATT ÄTA SOM VANLIGT. NU BÖRJAR HON ATT SE UT SOM EN HUND IGEN.

ESTHER OCH EBBA ÄR FORTFARANDE PÅ JAKT EFTER NYA HUSSAR OCH MATTAR. OCH NÄR VI SITTER OCH GOSAR MED DOM SÅ FUNDERAR MAN VARFÖR "INGEN" VILL HA DOM. DET KAN VARA ATT NÅGON/NÅGRA DÄRUTE INTE HAR TRÄFFAT DOM, ELLER ATT NÅGON/NÅGRA DÄRUTE VILL BEHÅLLA NÅGON LIVLÖS PRYDNADSSAK I STÄLLET FÖR NÅGON AV DESSA UNDERBARA RACERVALPAR.

EDWIN HAR FLYTTAT TILL AMMARNÄS, OCH BOR PÅ FJÄLLHÄSTEN, ETT FÖRETAG MED TURRIDNINGAR PÅ ISLANDSHÄSTAR. NU LÄT DET SOM OM HAN INTE HAR NÅGON HUSSE ELLER MATTE, MEN DET HAR HAN. GÅ GÄRNA UT PÅ HEMSIDAN OCH KOLLA, JAG FUNDERADE PÅ ATT FLYTTA MED HONOM ETT TAG.

ELMORE HAR DET INTE SÄMRE, HAN HAR FLYTTAT OVANFÖR ARJEPLOG, DÄR HAN BOR MED RENSKÖTARE, SÅ HAN KOMMER OCKSÅ ATT HA EN FIN UTSIKT NÄR HAN ÄR PÅ PROMENAD. OCH SÅ KOMMER JAG ATT VARA LITE NERVÖS, SÅ MÅNGA RENAR OCH SEN "MIN LILLA VALP", ELLER, KOMMER HAN OCKSÅ ATT VÄXA OCH BLI EN DUKTIG ARBETSHUND SOM DOM ANDRA HAR    BLIVIT ? TROLIGEN.

SEN KOMMER VI TILL LILLA EDITH SOM FLYTTADE TILL HOLLAND. DET ÄR STORT SOM 2/3 DELAR AV JÄMTLAND OCH HAR 19 MILJONER INNEVÅNARE, VAR RYMS DET 4 SMÅ TASSAR DÄR? MEN DET ÄR LUGNT, DET FINNS NYA BILDER SOM VISAR ATT HON HAR DE MYCKET BRA. HON VAR SÅ DUKTIG NÄR HON SKULLE IVÄG. NÄR VI KOM TILL FLYGPLATSEN SÅ DÅNADE DET AV FLYGPLAN SOM STARTADE OCH LANDADE. EDITH LUKTADE PÅ MARKEN, KISSADE OCH GICK OMKRING SOM HAN ALLTID HADE VARIT DÄR. SEN FICK HON FLYGA I EN FLYGBUR, ÅKA FÄRJA OCH SEN BIL, EN RESTID FRÅN KLOCKAN 08.00-24.00, OCH GISSA VEM SOM VAR PIGG OCH ALERT NÄR DOM KOM FRAM, INTE VAR DET NÅGON AV DOM KLENA MÄNNISKORNA, NÄ, NOG VAR DET EDITH.....

NU ÄR DET KALLT 19-23 GRADER UNGEFÄR. MEN DET HAR KOMMIT SNÖ I ALLA FALL, ETT PAR DECIMETER, OCH DET ÄR VERKLIGEN EFTERLÄNGTAT. ÄVEN AV EBBA OCH ESTHER SOM TYCKTE DET VAR LITE DJUPT NÄR DOM KOM UT EN MORGON, JAG FUNDERADE PÅ ATT SKAFFA DOM EN SNORKEL, MEN DET TRAMPADES TILL FORT SÅ DET SKA NOG BRA. OM INTE, VÄXER DOM FORT, SÅ OM DET INTE SNÖAR PÅ ETT TAG SÅ KOMMER DOM NOG OVANFÖR SNÖYTAN.

NU SKA DET ÄTAS AV ALLA PÅ BJÖRKELUND.

 

  ....................................................

 

27/11 2009 TANKEN FRÅN MIN SIDA NÄR VALPARNA KOM, VAR ATT JAG SKULLE UPPDATERA HEMSIDAN NÄSTAN VARJE DAG. TANKEN VAR GOD, MEN DÅ INSÅG JAG INTE ATT EN FLYTT SKULLE INNEBÄRA SÅ MYCKET JOBB. MAN FÖRTRÄNGER SÅ MYCKET MELLAN SINA EGNA FLYTTNINGAR. ATT EN TVÅA SKULLE KUNNA INNEHÅLLA SÅ MYCKET SAKER, DET KAN MAN INTE TRO. VISSERLIGEN SÅ HAR JAG FLYTTAT FRÅN EN TVÅ, OCH DET VAR MINST LIKA MYCKET SAKER. MEN SOM SAGT, MAN HINNER FÖRTRÄNGA OBEHAGLIGA SAKER. NU ÄR DET NÄSTAN KLART, I HELGEN SKA VI STÄDA UR ROGERS LÄGENHET, OCH SEN ÄR ALLT KLART.

DET HAR KOMMIT NYA BILDER, BÅDE UNDER E-KULLEN OCH E-KULLENS VALPAR. SÅ NU SKRIVER JAG INGET MER NU. GOD NATT.

 

.................................................

 

17/11 2009 SENASTE NYTT FRÅN "VALPHAGEN", NUMERA KÖKET OCH HALLEN. NU HAR DOM TAGIT SEJ IGENOM AVSPÄRRNINGEN FRÅN KÖKET. NUMERA ÄR DOM ÄVEN I HALLEN, VILKET GÖR ATT BÅDE HUNDARNA OCH JAG, HAR BLIVIT GANSKA SNABBA ATT TA SEJ IN OCH UT UR SOVRUMMET. DOM STORA HUNDARNA HAR FÅTT LÄRA SEJ EN NY TEKNIK FÖR ATT LURA BORT VALPARNA INNAN DOM SKA IN GENOM DÖRREN. T.EX NÄR ASTA SKA IN I SOVRUMMET, OCH ALLA VALPARNA SPRINGER RUNT HENNE. DÅ PEKAR JAG IN I KÖKET, DÅ TAR HON LAGOM FART IN I KÖKET, TVÄRVÄNDER OCH SPRINGER FORT TILLBAKA, JAG STÅR REDO ATT ÖPPNA DÖRREN SÅ HON HINNER IN I RUMMET INNAN VALPARNA HINNER IN ! OM DOM SKULLE HINNA IFATT HENNE, SÅ VÄNDER HON OCH GÖR OM DET. OCH SÅ HÄR GÖR ALLA DOM ANDRA HUNDARNA OCKSÅ.

IBLAND HÄNDER DET ATT JAG KAN GÖRA LIKADANT, MEN OFTAST FÅR JAG TA TILL EN ANNAN TAKTIK. JAG STÅR STILLA TILLS DOM BLIR LESS ATT BITA MEJ, OCH GÅR I VÄG. SEN HADE JAG EN BRA SAK TILL. JAG KAN KASTA LITE REKLAMTIDNINGAR PÅ GOLVET, DET FUNGERAR ALLTID. TANKEN ÄR ATT JAG SKA SÄTTA UPP EN NY AVSPÄRRNING FRÅN KÖKET, JAG OCH JAG, DET BLIR NOG ROGER SOM VANLIGT.

SEN HAR JAG HAFT HJÄLP AV MIN KOMPIS SON ATT ISOLERA HUNDKOJAN. HAN LÅNAR SLÄPET PÅ VINTERN NÄR HAN SKA IVÄG MED SKOTERN, OCH HAN ÄR SNICKARE, SÅ VAD PASSAR INTE BÄTTRE ÄN ATT HAN FÅR FIXA HUNDKOJAN ÅT HUNDARNA.

BÅDE ELMORE OCH EDWIN HAR LYFT PÅ BENET NÄR DOM HAR KISSAT, OCH DET UTAN ATT VINGLA NÅGONTING. JAG TROR DET ÄR FÖR ATT JAG BRUKAR SÄGA ATT DOM UTSTÄLLNINGSTRÄNAR NÄR DOM KISSAR. VANLIGTVIS STÅR DOM SÅ DÄR SNYGGT SOM MAN VILL ATT HUNDARNA SKA STÅ PÅ UTSTÄLLNING. UTSTRÄCKTA OCH ALLDELES STILLA. NU KANSKE DOM BÖRJAR BLI LESS PÅ DET PRATET, SÅ DÅ TYCKER DOM VÄL ATT DET ÄR LIKA BRA ATT BÖRJA LYFTA PÅ BENET IBLAND.

DEN LILLA SNÖN SOM LÅG PÅ MARKEN HAR REGNAT BORT, VÄDRET ÄR SÅ DÅLIGT DET KAN BLI, REGN, DISIGT OCH HALT. SÅ ÄVEN OM VALPARNA TYCKER DET ÄR KUL ATT VARA UTE, SÅ TROR JAG ATT DOM OCKSÅ LÄNGTAR EFTER MINUSGRADER, SNÖ OCH SOL.

NU HAR JAG BESTÄLLT TID FÖR VALPBESIKTNINGEN, OCH LILLA EDITH SKA FÅ ETT PASS OCKSÅ, HON SKA FLYTTA TILL HOLLAND. SÅ HON SKA BLI ETT LITET HANDBAGAGE PÅ FLYGET.

 

..................................................

 

12/11 2009 HÄR HÄNDER DET GANSKA MYCKET NU. ÄNTLIGEN HAR DOM BÖRJAT LIKNA LAPSKA VALPAR. HÄNGER I BYXBENEN, SVABBEN OCH ANNAT SOM KOMMER I NÄRHETEN. JAG VET ATT VALPTÄNDER ÄR VASSA, OCH ÄNDÅ GÅR MAN PÅ DERAS SÖTA UTSEENDE, OCH STOPPAR NER HÄNDERNA FÖR ATT KLAPPA DOM, VILKET MAN ÅNGRAR. MAN MÅSTE TA UPP DOM, DÅ BLIR DOM MINDRE BENÄGNA ATT BITAS, ELLER KANSKE INTE.

NU HAR DOM BÖRJAT RÖRA SEJ MER RUNT GÅRDEN, VI HAR NÄSTAN KOMMIT RUNT HUSET. MEN NATURLIGTVIS KOM FELIX OCH "LURADE" TILLBAKA DOM ÅT FEL HÅLL. MEN NÄSTA GÅNG KANSKE.

DET ÄR NYA BILDER, OCH DÄR ÄR EN BILD NÄR DOM HAR HAFT SÖNDER EN PAPPERSKASSE MED RETURTIDNINGAR. DOM TYCKTE DET VAR SÅ ROLIGT, OCH JAG HAR FÅTT SVABBA IFRED, SÅ TIDNINGARNA HAR FÅTT LIGGA KVAR I 2 DAGAR. JAG TROR ATT DET VAR VALPARNAS ROLIGASTE DAGAR. DET ÄR TUR ATT INGEN HAR HÄLSAT PÅ. ÄVEN OM DOM FLESTA HAR HÖRT ATT MAN BRUKAR HA TIDNINGAR TILL VALPARNA, SÅ BRUKAR MAN NOG INTE SÄTTA ALLT I EN HÖG....

FELIX HAR VARIT BORTA I NÅGRA VECKOR PÅ SEMESTER. NÄR MIN BROR KOM TILLBAKA MED HONOM HADE HAN VARIT JÄTTEGLAD LÅNGT INNAN DOM KOM FRAM. HAN VAR JÄTTEGLAD UTE PÅ GÅRDEN, OCH HAN VAR JÄTTEGLAD NÄR HAN SPRANG IN I FARSTUN. MEN I HALLEN SÅ FICK HAN SYN PÅ VALPARNA, OCH INTE BARA SYN, HAN HÖRDE DOM OCKSÅ, NÄR HAN TITTADE IN I KÖKET. DÅ SLUTADE HAN ATT VARA GLAD, SVANSEN ÅKTE NER, OCH JAG HAR INTE SETT HONOM VÄNDA SEJ SNABBT PÅ LÄNGE. HAN HADE NOG FÖRTRÄNGT ATT DET FANNS SÅ ÄCKLIGA VARELSER HEMMA. HAN ÄR DET SNÄLLASTE SOM FINNS, OCH SKULLE INTE GÖRA VALPARNA ELLER NÅGON ANNAN ILLA. ALLA ÄLSKAR FELIX, MEN DET ÄR DET SOM ÄR HANS ELÄNDE HÄR I LIVET, HAN ÄLSKAR INTE ALLA....

 

.............................................

 

4/11 2009 JAG BLIR TOKIG AV ALLA DESSA BILDER. NÄR JAG TROR ATT JAG HAR FIXAT ALLT, SÅ ÄR BILDERNA PÅ FEL STÄLLE, OCH DET ÄR FEL HUNDAR. JAG SKA FATTA MEJ KORT IDAG OCKSÅ.

ALLA MÅR BRA, VALPARNA ÄTER OCH VÄXER. JAG HÅLLER PÅ ATT BRYTA IHOP AV DATORN NU, SÅ JAG SKA GÅ OCH GÖRA TE.   

 

1/11 2009 NU HAR VI KLIPPT KLORNA PÅ ALLA VALPARNA, DET VAR GANSKA MYSIGT FÖR MEJ OCH ROGER. VI HÖLL DOM SOVANDE SMÅTTINGARNA I FAMNEN MEDDANS DEN ANDRA KLIPPTE KLORNA. VI TYCKTE DET VAR JÄTTESKÖNT ATT SLIPPA "FISKKROKARNA", OCH SÄRSKILT ASTA TROR JAG. SEN SKULLE VI VÄGA DOM, DET GICK INTE SÅ BRA, VÅGEN STANNADE PÅ             CA 1600 GRAM. OCH DET VAR INTE SÅ RÄTTVIS VÄGNING, FÖR DÅ SKULLE DOM BARA HA GÅTT UPP CA 100 GRAM PÅ NÄSTAN 1 VECKA. JAG HAR TAPPAT BORT FISKVÅGEN SOM VI HAR ANVÄNT NÄR DOM HAR BLIVIT STÖRRE, SÅ DET BLIR ATT KÖPA EN NY. MEN DET BLIR JU BRA, FÖR DÅ KOMMER JAG ATT HITTA DEN ANDRA........

DUSI OCH CISSI TYCKER ATT VALPARNA ÄR JÄTTEKUL, OCH VILL GÄRNA BUSA MED DOM. SPECIELLT DUSI. MEN DOM SER LITE UNDRANDE NÄR HON GÖR SINA LEK INVITER, HON SER JU GIGANTISK UT FÖR DOM.

NÅGRA NYA BILDER FINNS OCKSÅ.

 

...............................................

 

29/10 2009 LITE MER INFO IDAG. IDAG HAR DOM VARIT UTE FÖR FÖRSTA GÅNGEN (VALPARNA). EFTER REGN OCH RUSK, SÅ HAR DOM KOMMIT UT PÅ GÅRDEN. FÖRST TYCKTE DOM ATT DET VAR GANSKA SPÄNNANDE, MEN SEN BÖRJADE DOM BLI LITE KALLA OM TASSARNA. MARI, MIN KOMPIS SOM HAR BRA KAMERA, OCH FOTAR BRA, BLEV INLÅNAD TILL DEN STORA DAGEN. DET KANSKE DET VAR DÄRFÖR DOM STACKARS VALPARNA HANN BLI KALLA, INNAN JAG HADE LURAT RUNT DOM SÅ MARI KUNDE TA KORT. OCH DESSUTOM SÅ BLEV DET HUVUDBILDERNA SOM KOM IN FÖRST......

SEN TILL EN ANNAN ALLVARLIGARE SAK. DET KAN LÅTA KUL MED ATT TITTA PÅ EN FYLLEHUND, MEN EFTER I KVÄLL SÅ HAR DET ORDET EN ANNAN BETYDELSE FÖR MEJ. UNGARNA HADE GJORT EN BULLDEG, OCH ORDNINGSAMT STÄNGT IN DOM I SOVRUMMET, VIS AV ERFARENHETEN ATT BLI AV MED ALLT ÄTBART SOM FINNS OM MAN VÄNDER RYGGEN TILL.

TYVÄRR HADE JAG INTE KOLL PÅ BULLDEGEN, SÅ NÄR JAG HADE JAG HAFT UT HUNDARNA, SÅ STÄNGDE JAG INTE IN DOM I SOVRUMMET IGEN. ASTA HAN HOPPA UPP PÅ BÄNKEN, DÄR DOM OCKSÅ HADE SATT DEGEN LÄNGST IN OCH STÄLLT FÖR GREJOR. DÅ KANSKE NI INSER HUR HUNGRIGA HUNDAR VI HAR. GÖM ALLT ÄTBART, OCH STÄNG IN DOM I ETT ANNAT RUM. MEN TILL DOM ANDRA HUNDARNAS FÖRSVAR SÅ ÄR DET BARA ASTA SOM HOPPADE UPP PÅ BÄNKEN.

MEN NU TILL DET SOM BLEV LITE ALLVARLIGARE. ASTA HANN ÄTA UPP HALVA BULLDEGEN OCH VALPARNAS MAT, INNAN OSKAR KOM IN. JAG RINGDE TILL VETERINÄREN FÖR ATT KOLLA OM DET VAR FARLIGT FÖR HENNE ELLER VALPARNA. INGEN MAT BARA VATTEN, UT OCH GÅ. OCH HON KAN BLI FULL. JAG SKRATTADE OCH SA, HOPPAS ATT HON BLIR BAKIS OCKSÅ, NU NÄR HON HAR ÄTIT UPP "BULLARNA" FÖR OSS. HON PRUTTADE, DRACK VATTEN OCH BAJSADE. MEN DET SOM VAR JÄTTEJOBBIGT VAR ATT HON VERKLIGEN BLEV FULL, OCH DET BLEV VÄRRE EFTER ETT PAR TIMMAR. HON KUNDE KNAPPT GÅ, DET VAR SOM NÄR DOM HAR VARIT SÖVDA.

MEN DET SOM IMPONERAR ÄR ATT HON GÅR TILL VALPARNA I ALLA FALL, FAST HON KNAPPT KAN GÅ, OCH TROLIGEN MÅR JÄTTE DÅLIGT. HON ÄR EN SUPERMAMMA. OCH JAG TYCKER JÄTTESYND OM HENNE NU.

 

............................................................................

 

28/10 2009 IDAG BLIR DET EN SNABB REDOVISNING AV LÄGET. NYA BILDER. DOM ÄTER BRA. SPRINGER OMKRING. SAMMA GÄLLER DOM ANDRA HUNDARNA.

 

................................................

 

18/10 2009 VALPARNA VÄXER SÅ FORT, JAG HAR REDAN BÖRJAT FÅ LITE SEPARATIONSÅNGEST. NU HAR DOM TAGIT SEJ ÖVER KANTEN PÅ VALPLÅDAN, SÅ NU HAR DET BLIVIT KÖKET OCH HUNDBUREN. NU ÄR DET INTE SÅ ATT JAG LÅSER IN DOM DÄR, UTAN JAG ANVÄNDER DEN TILL ATT GÖRA EN MYSHÖRNA ÅT DOM. JAG TÄCKER ÖVER BUREN SÅ ATT DOM FÅR EN EGEN LITEN KOJA, OCH EN AVGRÄNSAD YTA ATT RÖRA SEJ PÅ, VILKEN DOM PÅ KORT TID UTÖKAR TILL HELA KÖKET.

NU HAR DOM FÖRSTA SITTBILDERNA BÖRJAT KOMMA, ÄN SÅ LÄNGE SÅ  HINNER DOM INTE UNDAN NÄR MAN TAR KORT, MEN MÅNGA RYGGAR BLIR DET.

SEN ÄR DET DOM DÄR UNDERBARA LJUDEN. MORR, MORR, VIFF, VUFF, MORR.......            DERAS FÖRSTA LEKSTUNDER CA 30 SEKUNDER-1 MINUT, SEN INTRÄDER DEN STORA SÖMNEN.

NU TILL MERA VALPPUSSAR

 

........................................................

 

12/10 2009 NYA BILDER PÅ VALPARNA. DET SOM ÄR LITE KUL ÄR ATT DOM ÄR MYCKET STÖRRE ÄN PÅ DOM FÖRRA BILDERNA, MEN NU SÅG DOM JÄTTESMÅ UT. VALPARNA VÄGER NU OMKRING      1 KILO STYCK. DOM HAR FÅTT ÖGON OCH ÄR OM MÖJLIGT ÄNNU VACKRARE.

NU ÄR DET DUSIS TUR ATT FÖLJA MED HUSSE TILL PITEÅ. DÄR FÅR HON BLI LITE BORTSKÄMD AV HANS MAMMA. DET ÄR SÅ KUL, ATT NÄR VILKEN SOM HELST AV HUNDARNA FÖLJER MED TILL PITEÅ, SÅ GÖR DOM JÄTTEBRA REKLAM FÖR RASEN. ALLA SKÖTER SEJ EXEMPLARISKT, SKÄLLER INTE OCH ÄR ALLMÄNT TREVLIGA MOT ALLA DOM TRÄFFAR. SEN KOMMER DOM HEM TILL BJÖRKELUND, OCH DÅ FÖRVANDLAS DOM TILL SKÄLLANDE OKONTROLLERADE VARELSER. (DET KÄNNS SÅ, I ALLA FALL IBLAND)

ANNAT ÄR DET MED FELIX, LUGN SOM EN FILBUNKE HEMMA PÅ GÅRDEN, OCH ENLIGT ROGER, HELT OKONTROLLERAD I FLEXIKOPPEL. 5 METER FRAM, 5 METER BAK, 5 METER ÅT SIDORNA HELA TIDEN ! MEN HAN ÄR UNDER KONTROLL VID VÄGEN, SÅ INGET ELÄNDE SKA HÄNDA. FELIX HAR VARIT PÅ EN ÅLDERSKONTROLL. HAN FICK PLÖTSLIGT SVÅRT ATT SÄTTA OCH LÄGGA SEJ. HAN ÄR JU ÖVER 10 ÅR OCH STOR, MEN DET BLEV SÅ ÄNDÅ SÅ FORT. DOM HITTADE INGET HOS VETERINÄREN, DOM TOG BLODPROVER OCH ALLT VAR BRA. DOM GJORDE ETT FÄSTINGPROV OCKSÅ, FÖR JAG HADE FÅTT TA BORT EN FÄSTING FÖR ETT PAR VECKOR SEN. MEN DET VAR OCKSÅ NEGATIVT. SÅ FELIX ÄR SÅ FRISK, HAN HÖR BRA, SER BRA OCH DRAR I KOPPEL BRA.....

NU FÅR HAN ÄTA BÅDE OMEGA-3 OCH GLUKOSAMIN, SÅ NU MÅSTE HAN BÖRJA SÄTTA SEJ, OCH LÄGGA SEJ, SOM EN HUND SOM TÄVLAR LYDNAD I ELITKLASS.

ÄN SÅ LÄNGE ÄR DET INTE MYCKET SOM HANDLAR OM VALPARNA, MEN SNART SÅ ÄR DOM UPPE OCH SPRINGER, SÅ DÅ LÄR DET BÖRJA HÄNDA SAKER. T.EX VAD SOM HÄNDER PÅ AKUTEN NÄR HÄLSENORNA ÄR AV M.M.

 

...........................................

 

7/10 2009 TIDEN RÄCKER VERKLIGEN INTE TILL. SEN UNDERLÄTTAR DET INTE NÄR MAN ÄR TIDSOPTIMIST. OCH NU MENAR JAG INTE BARA NÅGRA DAGAR. VINTERN KOMMER REDAN ?? BRUKAR DEN VERKLIGEN GÖRA DET SÅ HÄR ÅRS.... BJÖRKAR SKA FÄLLAS INNAN DJUREN FÅR INTA HAGEN.

OCH EFTERSOM BJÖRKARNA LUTAR ÖVER MOT GRANNENS TOMT, SÅ HAR JAG FÅTT LEJA EN FIRMA, OCH EFTERSOM JAG HAR SÅN "FRAMFÖRHÅLLNING", SÅ VAR DET TUR ATT DOM KUNDE  KOMMA EFTER CA 1 VECKA, OCH DET VAR I TORSDAGS. DET ÄR TUR ATT DOM INTE HAR SAMMA FART SOM MEJ, DÅ HADE VÄL BJÖRKARNA STÅTT KVAR TILL NÄSTA SOMMAR, OM DOM INTE HADE RASAT INNAN DESS.

MIN HÄST, OCH VINTERNS LÅNEFÅR KUNDE KOMMA HEM PÅ SÖNDAGEN, OCH EFTERSOM JAG "ALLTID" ÄR UTE I GOD TID, SÅ BLEV ALLT SOM SKULLE GÖRAS I SOMMRAS GJORT NU I HELGEN/VECKAN. JAG KOM TILL OCH MED IHÅG ATT HÄMTA HEM HÖ (SAMMA DAG). MEN SOM TUR ÄR SÅ HAR JAG TAGIT BILDER PÅ VALPARNA MELLAN ALLT ANNAT SOM SKULLE GÖRAS.

UPPDATERA, DET GÅR JU SÅ FORT ATT GÖRA (UNDRAR VARS JAG FÅR ALLT IFRÅN).

NU BLIR DET I ALLA FALL GJORT, OCH VALPARNAS SIDOR HAR KOMMIT IGÅNG. DOM FÖRSTA BILDERNA HAR KOMMIT UT, OCH DÄR KOMMER MAN ATT SE HUR INTELLIGENTA OCH VACKRA DOM ÄR !

SEN MÅSTE JAG FÖRSTÅS BERÄTTA, ATT ASTA ÄR EN LIKA BRA MAMMA SOM FÖRRA GÅNGEN. HON VAR LITE STEL FÖRSTA DAGARNA, MEN NU HAR SPRUNGIT OCH SKÄLLT MED DOM ANDRA HUNDARNA. VALPARNA VÄXER SÅ DET KNAKAR, FAST JAG TROR ALLTID ATT DET SKA VARA FÖR LITE MJÖLK, MEN FÖR ATT VARA DET, SÅ GÅR DOM UPP FÖRVÅNANSVÄRT MYCKET I VIKT.

NU SKA JAG GÅ UT MED DEN NYBLIVNA MAMMAN, OCH DOM ANDRA HUNDARNA.

 

...........................................................

 

1/10 2009 NU ÄR DOM HÄR ! FÖDDA DEN 30/9. DET HAR BÅDE GÅTT BRA OCH DÅLIGT. DET SOM ÄR BRA ÄR ATT DET BLEV 5 VALPAR, 3 TIKAR OCH 2 HANAR. ALLIHOPA SVARTA MED VITA OCH BRUNA TECKEN. OVANLIGT VACKRA FÖR SIN ÅLDER.

DET SOM VAR TRÅKIGT, ÄR ATT DET VAR EN VALP SOM LÅG FEL, SÅ VI MÅSTE ATT ÅKA TILL VETERINÄREN OCH GÖRA KEJSARSNITT PÅ ASTA. ALLT GICK BRA MEN DET VAR EN DÖD VALP. MEN JAG ÄR GLAD ATT DET BLEV 5 FINA VALPAR SOM ÖVERLEVDE.

VI HADE 1 TIMMES LÅNG VÄNTAN INNAN VI FICK TRÄFFA ASTA OCH VALPARNA. VI VISSTE INTE OM NÅGON LEVDE. MED RYKTET GICK I RECEPTIONEN NÄR VI KOM, VALPLJUD HADE HÖRTS LÄNGRE IN ETT RUM ! DET VAR ASTAS VALPAR. SEN FICK VI GÅ IN OCH HÄLSA PÅ HENNE. VALPARNA LÅG I EN LITEN LÅDA MEDDANS ASTA SKULLE VAKNA. NÄR VI LADE DIT DOM SÅ FICK ALLA DÄR SE HUR "FRIDFULLA" LAPSKA VALLHUNDSVALPAR ÄR. VETERINÄREN SA ATT DOM BRUKAR VARA LITE MATTA EFTER ETT KEJSARSNITT, OCH TUR VAR VÄL DET, ANNARS VET JAG INTE HADE GÅTT. DOM HAN FÖRSÖKA SMITA FRÅN SIN MAMMA FLERA GÅNGER. EFTER VÄGGEN UT MOT GOLVET, EN KLÄTTRADE ÖVER ASTA, JAG FICK SITTA OCH HÅLLA KOLL PÅ DOM OCH FLYTTA TILLBAKA RYMLINGARNA MEDDANS ROGER VAR OCH BETALADE. SÅ DET VAR TUR ATT DOM VAR "LITE MATTA". DOM SOM SÅG VALPARNA, KUNDE INTE FÖRSTÅ HUR SÅ SMÅ VALPAR KUNDE FARA FRAM SÅ HÄR. SEN VAR DET EN SOM STACK UT HUVUDET FRÅN EN DÖRR, OCH SA TILL OM ATT DET SKULLE HÄMTAS EN LÅDA FÖR ATT KUNNA HÅLLA ORDNING PÅ DOM SMÅ LIVEN.

RESAN HEM VAR INTE SÅ MYCKET LUGNARE. JAG FICK SITTA OCH SÄTTA TILLBAKA NÅGRA AV DOM NER I LÅDAN, FÖR DOM BARA SKULLE KLÄTTRA UT ?!?

MEN SOM TUR ÄR SÅ HAR DOM FUNNIT SEJ VÄL TILLRÄTTA I VALPLÅDAN, SÅ NU ÄR DOM "NORMALA" IGEN.

JAG KOMMER ATT GÖRA NYA SIDOR UNDER KULLAR, SÅ VALPARNA FÅR EGNA SIDOR, OCH SEN BLIR DET NATURLIGTVIS GRUPP BILDER.

FÖRSTA BILDEN ÄR UNDER, VALPAR.

FORTSÄTTNING FÖLJER.......

 

..............................................

 

27/9 2009 NU NÄRMAR SEJ DEN STORA DAGEN, NYA BILDER PÅ ASTA UNDER, VALPAR, VISAR ATT HON INTE HAR SÅ MÅNGA DAGAR KVAR. NU HAR JAG BÖRJAT FÅ KÄNNINGAR AV ATT DET NÄRMAR SEJ. TUNGT ATT ANDAS, JOBBIGT ATT RÖRA SEJ, VILL GÄRNA ATT MAN STRYKER MEJ PÅ MAGEN MITT I NATTEN, MATEN MÅSTE JAG FÅ MINDRE OCH OFTARE, HMM, UNDRAR OM DET ÄR JAG ELLER ASTA DET HANDLAR OM ? DET KAN VARA VILKET SOM, MEN JAG MÅSTE TA UPP MED ROGER, DET DÄR MED STRYKNINGAR PÅ MAGEN, FÖR DET HAR DÅ INTE JAG FÅTT.

DOM NYA BILDERNA SOM JAG HAR SATT IN, HAR FÅTT MEJ ATT FUNDERA PÅ VAR SOMMAREN HAR TAGIT VÄGEN ?? VINTERBILDER OCH SEN HÖSTBILDER IGEN ??

MEN ÄR DET VERKLIGEN HÖST, PÅ VÄDRET SOM JAG SÅG I VECKAN SÅ HADE VI INTE HÖST HÄR, MAN KAN BLI LITE LURAD AV BILDERNA. MEN DET ÄR VISST INTE NOG KALLT ÄN, DYGNSMEDELTEMPERATUREN ÄR FÖR HÖG ÄN. MEN DEN HINNER VÄL UPP BILDERNA SÅ SMÅNINGOM SKULLE JAG TRO.

MEN JAG HOPPAS VERKLIGEN PÅ EN LÅNG OCH FIN HÖST, SÅ ATT VALPARNA KAN VARA UTE OCH LEKA MYCKET. DET ÄR FÖRSTA GÅNGEN MED HÖSTVALPAR. VARM HÖST, MED LITE SNÖ SISTA VECKAN, DET VORE PERFEKT.

KAMERAN HAR NYLADDADE BATTERIER, OCH VÅGEN SKA TEJPAS IHOP IKVÄLL, ÄVEN OM ROGER TYCKER ATT DET ÄR LITE FEGT ATT HA KLART ALLT INNAN VALPARNA KOMMER.

MÅNGA SUCKAR TILLS NÄSTA UPPDATERING.

 

...........................................................................................................

 

22/9 2009 NU HAR VALPARNA BÖRJAT ATT ÖVA SEJ PÅ ATT "JAGA" RENAR, RÅTTOR ELLER NÅGOT ANNAT KUL, DET KÄNNS SÅ I ALLA FALL NÄR DOM SPARKAR. TÄNK ATT DET KAN VARA SÅ MYSIGT ATT KÄNNA DOM SMÅ SPARKARNA.

NU ÄR DET BARA CA 1 VECKA KVAR. ASTA BLIR STÖRRE OCH STÖRRE. HON MÅR BRA OCH KAN FORTFARANDE SPRINGA FORT, DET VAR EN SKATA PÅ GÅRDEN, OCH DET TYCKTE HON INTE OM. OCH MED TANKE PÅ HENNES STORLEK SÅ ÄR HON FORTFARANDE GANSKA SNABB.

NU ÄR VI PÅ ALLVAR INNE PÅ NAMNEN, DET BLIR PÅ E OCH DET BLIR MUSIKERNAMN. JAG VILL HA MED ELVIRA, OCH JAG ÄR SÄKER PÅ ATT DET FINNS NÅGON ELVIRA, SOM PÅ NÅGOT SÄTT UTTRYCKA SEJ I TONER, ÄVEN OM VI INTE HAR KOMMIT PÅ NÅGON ÄN.

PII LÖPER OCH HAR FÅTT FÖLJA MED ROGER TILL PITEÅ. FELIX TYCKER NÄMLIGEN ATT HON ÄR MYCKET PÅFRESTANDE, HON UPPVAKTAR HONOM VÄLDIGT INTENSIVT, OCH HAN SER  VÄLDIGT PLÅGAD UT. 

DUSI HAR FÖR FÖRSTA GÅNGEN I SITT LIV, OCH JAG SKOJAR INTE, SLÄPPT ALL SIN PÄLS !

JAG KOMMER TILLBAKA INNAN VALPARNA KOMMER MED ASTAMAGEBILDER. DET SOM ÄR SYND ÄR ATT NI INTE KAN SE NÄR HON LIGGER PÅ RYGG OCH RULLAR SEJ FRAM OCH TILLBAKA, DET ÄR SÅ GULLIGT.

 

................................................

 

14/9 2009 ASTA BLIR RUNDARE FÖR VAR DAG, OCH MATEN, TROTS ATT JAG HAR ÖKAT RANSONEN SÅ TYCKER HON DET ÄR ALLDELES FÖR LITE. OCH ASTA ÄR VERKLIGEN EN PRATANDE HUND. HON BRUKAR PRATA MYCKET, MEST MED HUSSE NÄR DOM ÄR ENSAMMA. MEN NU PRATAR, SUCKAR OCH STÖNAR MEST HELA TIDEN. DET ÄR TUR ATT JAG VET ATT HON ÄR SÅN, ANNARS HADE JAG NOG VARIT HOS VETERINÄREN TILLS DET VAR DAGS FÖR HENNE ATT VALPA. ANNARS ÄR HON PIGG OCH RASK, BORTSÄTT FRÅN ATT HON HÅLLER PÅ ATT SVÄLTA IHJÄL (ENLIGT HENNE).

DET BERÖMDA VALPLÅDEBYGGET HAR BLIVIT EN LÄTT SAK, VI FÅR LÅNA EN STOR LÅDA, EN SOM BRUKAR VARA UNDER SÄNGAR. DEN HAR VARIT MED OM VALPAR EN GÅNG FÖRR, SÅ DET SKA NOG GÅ BRA. MEN VI FÅR SE OM DET BLIR NÅGON SÄNGHIMMEL ?

JAG HÅLLER PÅ MED EN EGEN SIDA TILL FELIX, HAN MÅSTE JU FÅ EN OCKSÅ ÄVEN OM HAN INTE ÄR EN "FIN HUND". NÄ JAG BARA SKOJAR, HAN ÄR EN MYCKET FIN HUND, OCH ÄR DEN SOM SKÖTER SEJ BÄST NÄR DET KOMMER NÅGON OCH HÄLSAR PÅ. HAN SKÄLLER INTE, STÅR PÅ ALLA SINA BEN OCH VIFTAR LUGNT PÅ SVANSEN, TILL SKILLNAD FRÅN DOM ANDRA SMÅ TJEJERNA, DOM TYCKER ATT OM MAN INTE SKÄLLER OCH HOPPAR, SÅ FÖRSTÅR INTE FOLK HUR MYCKET DOM ÄR VÄLKOMNA. MEN JAG JOBBAR PÅ DET, VÄLDIGT MYCKET OCH OFTA. OCH GÖR JAG DET RÄTT NÅGON GÅNG, SÅ KOMMER DET NOG ATT FUNGERA (FNISS).

 

..........................................................................................

 

9 2009 NYA BILDER FRÅN CAMMOS (DEVILLE) SOMMARSEMESTER. DET ÄR JU INTE SÅ ATT JAG SKULLE TA AV MEJ OCH LÄGGA MEJ FÖR ATT SOLA DÄR, MEN JAG TROR ATT DET ÄR DEN ULTIMATA SOMMAREN FÖR EN LAPSK VALLHUND. CAMMO OCH LILLHUSSE HAR VARIT OCH VAKTAT RENAR VID NORSKA GRÄNSEN, FÖRST FÖRSTOD JAG INTE VARFÖR, MEN SEN KOM JAG PÅ DET, NORRMÄNNEN ÄR JU INTE MED I EU...... OCH DÅ MÅSTE DET GÄLLA RENARNA OCKSÅ. MEN JAG TROR PÅ ATT UMGÅS ÖVER GRÄNSERNA, SÅ DÅ SKULLE DOM VÄL KUNNA HA NÅGON SLAGS NATO ÖVNING TILLSAMMANS, INTE FÖR ATT JAG VET VAD DOM SKULLE KUNNA KALLA DET ?

ASTA HAR BÖRJAT BLI RUND OM MAGEN NU, 3 VECKOR KVAR ! DET HAR ALDRIG GÅTT SÅ HÄR FORT, MED VÄNTAN PÅ VALPNINGEN EFTER PARNINGEN. DET ÄR NOG TROLIGT ATT DET ÄR FÖR ATT VI INTE HAR GJORT VALPLÅDAN ÄN.

ÄLGJAKTEN ÄR IGÅNG OCH HUNDARNA VÄNTAR PÅ SINA ÅRLIGA ÄLGBEN. DET FINNS INGET GODARE (FÖR DOM), HUSSE TYCKER ATT MAN SKA KOKA DOM FÖR ATT GÖRA SOPPA PÅ DOM, MEN TUR FÖR HUNDARNA SÅ BRUKAR HAN FÅ EGNA BEN. OCH JAG MÅSTE SÄGA ATT HAN GÖR SÅ GOD ÄLGKÖTTSOPPA, ATT DET ÄR TUR ATT HUNDARNA FÅR BEN MED KLÖVARNA KVAR.

SEN TRODDE VI ATT DET SKULLE VARA SLUT MED ATT HUNDARNA LÅG I SÄNGEN. ROGER BYTTE LITE BILREPARATIONER MOT EN SÄNG SOM MAN KAN TRYCKA UPP OCH NER, DET HETER NÅGOT ANNAT, MEN JUST NU KOMMER JAG INTE PÅ VAD. HUNDARNA TYCKTE INTE OM NÄR VI BÖRJADE HÖJA OCH SÄNKA, SÅ DOM HOPPADE NER ! MEN VI VAR GLADA LITE FÖR TIDIGT, EFTER ETT PAR GÅNGER SÅ INSÅG DOM ATT DETTA VAR FRAMTIDEN, SÅ DET ÄR BARA ATT LIGGA KVAR FAST DET RÖR PÅ SEJ.

 

......................................................................

 

3/9 2009 NU HAR VI GJORT ULTRALJUD PÅ ASTA, MINST 5 VALPAR SÅG VI, HURRA ! JAG BLIR SÅ RÖRD NÄR JAG SER DOM SMÅ LIVEN, JAG KAN INTE FATTA ATT DET ÄR MINDRE ÄN EN MÅNAD TILL DOM SKA FÖDAS. ALLTING GÅR SÅ FORT. NU HAR VI VALPLÅDAN SOM VI SKA GÖRA. MEN MED TANKE PÅ ATT VI FICK TÄCKA IGEN ALLA MÖJLIGHETER ATT KRYPA NÅGON ANNANSTANS ÄN I VALPLÅDAN, SÅ HINNER VI NOG GÖRA DEN KLAR. VI FÅR VÄL SE OM DET BLIR NÅGON SÄNGHIMMEL ELLER INTE.

 

......................................................................................

 

28/8 2009 SPÄNNINGEN ÄR OLIDLIG, ROGER HAR SUTTIT OCH JOBBAT MED HEMSIDAN OCH HAR LYCKATS UPPDATERA DET MESTA. NU SITTER JAG HÄR SJÄLV OCH SKA GÖRA RESTEN. SKA DET LYCKAS ELLER ?? SISTA UPPDATERINGEN LYCKADES INTE FÖR MEJ, SÅ JAG HAR VARIT GANSKA LESS PÅ DENNA MANICK.

NU ÄR DET I ALLA FALL 4 VECKOR SEN PARNINGEN MELLAN ASTA OCH GULLIVER. DET MÄRKS INTE NÅGONTING, MEN DET GJORDE DET INTE FÖRRA GÅNGEN HELLER. SÅ DET BLIR NOG ULTRALJUD NU OCKSÅ. JAG ÄR JU LITE NYFIKEN.

SEN ÄR DET HÄR MED VALPLÅDAN. VI HAR JU HAFT DEN "BÄSTA" OCH ENKLASTE VALPLÅDA SOM FINNS. EN LASTPALL OCH 2 PALLKRAGAR, PERFEKT STORLEK.

 FÖRRA HÖSTEN ÖKADE VI PÅ HUNDKOJAN MED EN VÅNING TILL. I STÄLLET FÖR ATT GÖRA EN HUNDKOJA TILL I HUNDGÅRDEN, SOM BARA SKULLE TA PLATS, SÅ GJORDE VI EN VÅNING TILL. OCKSÅ ETT BRA TIPS PÅ EN ENKEL HUNDKOJA (MÅNGA HUNDKOJOR BLIR DET) EN LASTPALL MED FRIGOLITBOTTEN, OCH ETT VALFRITT ANTAL LASTPALLAR OCH VIPS SÅ HAR MAN EN HUNDKOJA. NATURLIGTVIS ÄR DET BRA MED MER ISOLERING RUNT OM OCKSÅ, DET JOBBAR VI OCKSÅ PÅ, DET ÄR TUR ATT DOM INTE BOR DÄR ÅRET OM. MEN SEN NÄR DET BLEV EN VÅNING TILL SÅ VAR DET ETT LAGER FRIGOLIT PÅ TAKET PÅ DEN GAMLA KOJAN, SOM SEN BLEV GOLV I DEN NYA, SOM OCKSÅ FICK FRIGOLIT I TAKET. DET VAR EN HUNDKOJA MED FRIGOLITBOTTEN OCH TAK FRÅN BÖRJAN OCKSÅ. ÄR DET NU NÅGON SOM INTE FÖRSTÅR INSTRUKTIONERNA, SÅ FÅR NI VÄL HÖRA AV ER, MEN DET ÄR MYCKET ENKELT.

DET JAG SKULLE KOMMA FRAM TILL, VAR ATT DEN NUVARANDE HUNDKOJAN VAR VALPLÅDAN. JAG KOMMER ATT ÅTERKOMMA MED INSTRUKTIONER OM DEN NYA VALPLÅDAN, SOM JAG AV NÅGON ANLEDNING TROR ATT ROGER VILL BYGGA UTAN MEJ I NÄRHETEN.

NU SKA JAG PROVA ATT UPPDATERA.....

 

.............................................

 

14/7 2009 BILDERNA KOM IN OCH NÄR JAG SKULLE SÄTTA IN FLER SÅ FÖRSVANN DOM IGEN ????

JUST NU BLIR JAG BARA SUR NÄR JAG SER DATORN. JAG FÖRSTÅR ATT LUGNANDE MEDICIN ÖKAR, DET HAR MED ANTALET ÖKADE DATORANVÄNDARE.

VI HAR DET BRA HÄR HEMMA. HUNDARNA LUKTAR FORTFARANDE BAK PÅ ASTA, OCH HON VILL BLI KLIAD OFTARE NU....... BRA TECKEN.

CISSI ÄR SKENDRÄKTIG OCH GRÄVER UNDER ALLT HON KOMMER ÅT, SÄNGEN ALTANEN M.M. OCH HON HAR OCKSÅ BÖRJAT VARA ÄNNU MERA MYSIG, SITTA I KNÄET OCH GOSA. SÅ JAG UNDRAR OM VI KOMMER ATT FÅ HENNE IN UNDER KLÄDERNA NÄR HON BLIR DRÄKTIG PÅ RIKTIGT.

DUSI KANSKE KOMMER ATT SLÄPPT SIN PÄLS TILL VÅREN, HON HAR JU HÅLLIT PÅ SEN I VÅRAS MED SINA SMÅ ANSTRÄNGNINGAR ATT SLÄPPA HÅRET, MEN NU HAR TUSSARNA BLIVIT STÖRRE OCH FLER. MEN DET KÄNNS FORTFARANDE SOM OM HON HAR EN TOVAD PÄLS ?

PII HAR INTRÄTT I DET SÄLLSKAP SOM KALLAS DOM LAPSKA NAKENHUNDARNAS KLUBB, DET ÄR DET SÖTASTE STADIET INNAN PÄLSEN KOMMER TILLBAKA. DET STORA KÄNNETECKNET ÄR DEN PÄLSLÖSA SVANSEN, JAG TROR ATT JAG ÖVERDREV LITE, DEN KANSKE HAR CA 20-30 HÅRSTRÅN KVAR OCH DEN ÄR TUNN SOM ETT KORVBRÖD. PII HAR OCKSÅ RÅKAT UT FÖR NÅGON SLAGS GALENSKAP, OCH INTE NOG MED ATT HON SJÄLV HAR DRABBATS, HON HAR ÖVERFÖRT DEN TILL DOM ANDRA OCKSÅ. NÄR DOM ÄR UTE PÅ GÅRDEN SÅ LUFSAR DOM RUNT ALLIHOPA, HELT PLÖTSLIGT TITTAR PII PÅ DOM, OCH VÄNTAR ATT ALLA SKA VARA MED, DÅ SKÄLLER HON TILL OCH ALLA SPRINGER, VARE SEJ DOM VET VAD DOM GÖR ELLER INTE. SEN INTRÄDER LUGNET ETT TAG, OCH SEN HÄNDER SAMMA SAK IGEN. JAG TROR ATT PII TYCKER ATT DET ÄR ROLIGT ATT SE HUR MÅNGA GÅNGER HON KAN "LURA" DOM.

SEN HAR VI JU FELIX, JAG SKRIVER INTE SÅ OFTA OM HONOM. MEN COOLARE HUND FINNS INTE. INNE ÄR HAN SÅ LUGN SÅ MAN KAN TRO ATT HANS 10 ÅR TAR UT SIN RÄTT, NU ORKAR HAN INTE VARA MED SÅ MYCKET LÄNGRE. MEN NÄR MAN GLÖMMER GRINDEN ÖPPEN, FÖRVANDLAS DEN GAMLE FELIX TILL EN PIGG HANHUND I SINA BÄSTA ÅR. DET ÄNDA SOM ÄR LITE KONSTIGT ÄR ATT HAN HÖR BÄTTRE INNE ÄN UTE.......

FELIX ÄLSKAR ATT ÅKA BIL, OM MAN SÅ BARA RÖR I BILEN SÅ "VET" HAN ATT NU SKA HÄR ÅKAS BIL. ÄVEN OM MAN INTE SKA UT OCH KÖRA, SÅ ÄR DET INTE LÄTT ATT FÅ IN HONOM IGEN. OCH DÅ FÖRVANDLAS HAN TILL EN DÖVBLIND HUND SOM MÅSTE HA EN HJÄLPFÖRARE. DET ÄR BARA ATT GÅ UT PÅ GÅRDEN OCH OFTA ÄNDA FRAM TILL HONOM, "HAN HÖR JU INTE" FÖR ATT SEDAN LEDA HONOM IN. DÄR HAN ÅTERFÖRS TILL DOM HÖRANDES OCH SEENDES SKARA, HAN MÅSTE JU FÅ GODIS NÄR HAN KOMMER IN, VILKET DOM ANDRA VILL HA OCKSÅ, SPECIELLT NÄR DOM HAR FÅTT VÄNTA PÅ HONOM.

NU HAR JAG OCH ROGER HJÄLPT MIN SON ANDREAS OCH MAGDA, HON MED ZACK, ATT FLYTTA TILL MORA. DOM BOR ÅT RÄTT HÅLL, DET ÄR MOT BRUKSHUNDSKLUBBEN. SÅ NU FÅR HON BLI MEDLEM I MELLANSVENSKA.

OCH SOM SAGT VAR, SÅ FORT JAG FÅR ORDNING PÅ DATORN SÅ BLIR DET MÅNGA BILDER.

 

....................................................

 

31/7 2009 NU ÄR DET GJORT, ASTA ÄR PARAD MED GULLIVER. EFTER 4 DAGAR OCH HOT OM ATT VI SKULLE ÅKA HEM, SÅ BLEV DET EN PARNING. DEN GICK BRA, ALLA SKÖTTE SEJ BRA, ÄVEN MATTE OCH HUSSE. EN SAK SOM VAR LITE KUL VAR ATT GULLIVER TYCKTE BÄST OM ASTA NÄR HON LÅG PÅ RYGG ? DET VAR DÅ HAN SATTE FART OCH BÖRJADE UPPVAKTA HENNE ORDENTLIGT.

NU BLIR DET VALPAR 1 OKTOBER, ELLER NÅGON ANNAN DAG. ÄN HAR DET INTE STÄMT MED DOM UTRÄKNADE DAGARNA. NU SKA JAG UT OCH "SLÅSS" MED HUNDARNA.

BILDERNA HAR KOMMIT IN, OCH JAG FATTAR INGENTING ?? NÄR JAG UPPDATERADE SIST SÅ FANNS DOM INTE MED ?? DATORERNAS VÄRLD ÄR OBEGRIPLIG, ÄNNU MER ???? NU SKA JAG FÖRSÖKA SÄTTA IN NÅGRA FLER, PEPPAR, PEPPAR TA I TRÄ.

 

..........................................

 

19/7 2009 ASTA LÖPER, SPÄNNINGEN STIGER. JAG RÄKNAR ATT ÅKA IVÄG TILL GULLIVER NÄSTA HELG. ÄNTLIGEN KAN JAG BÖRJA FUNDERA NÄR VALPARNA SKA KOMMA. JAG ÄR OPTIMISTISK, SÅ ATT DET INTE SKA BLI VALPAR, DET TROR JAG INTE PÅ, PEPPAR, PEPPAR TA I TRÄ. OCH ANNAT SOM MAN KANSKE SÄGA FÖR ATT INTE BLI FÖR ÖVERMODIG. MEN OPTIMISTISK DET ÄR JAG.....

NU KOMMER DET SOM INTE ÄR SÅ ROLIGT, ATT KÖPA AVMASKNINGSMEDEL. HUR DYRT ÄR INTE DET TILL 5 HUNDAR. MEN JAG HAR I ALLA FALL LÄRT MEJ ATT INTE KÖPA TILL ALLA DJUREN SAMTIDIGT. JAG GJORDE DET EN GÅNG, OCH SEN VAR DET NÄRA ATT JAG FÅTT ARBETA DÄR, FÖR ATT HA RÅD ATT GÅ UT. HÄST, FÅR, KATTER OCH HUNDAR, OCH DET GÖR JAG INTE OM.

 

......................................................

 

16/7 2009 NU KOMMER ETT JIIIPPI !! TILL, ASTA HAR BLIVIT FINSK CHAMPION. MYCKET GODIS OCH SMÖRGÅS INNAN, SÅ LADDAR JAG UPP ASTA. DET FUNGERADE, HON TILL OCH MED VIFTADE PÅ SVANSEN EN GÅNG. SEN STOD HON SÅ FINT, JAG TROR INTE ATT HON HAR GJORT DET SÅ BRA SOM DEN HÄR GÅNGEN. RESAN GICK BRA (DET KÄNDES LITE KONSTIGT). MEN NÄR JAG TÄNKER EFTER SÅ HADE VI LITE ROLIGT UNDER TIDEN.

DET VAR JAG OCH MIN KOMPIS LIS-MARIE SOM ÅKTE IVÄG PÅ SÖNDAGSMORGONEN. ROGER TYCKTE ATT VI SKULLE ÅKA TIDIGARE ÄN VI GJORDE. MEN DET VAR JU BARA CA 15 MIL, SÅ JAG TYCKTE DET VAR ONÖDIGT. VILKET DET INTE HADE VARIT. MEN 6.30 ÅKTE HEMMIFRÅN MEJ, I GOD TID ENLIGT MEJ. JAG SKULLE TA UT PENGAR I TORNEÅ, DET HADE VARIT LÄTT SOM EN PLÄTT OM VI HADE VETAT VAR DET FANNS AUTOMAT. JAG KOM I ALLA FALL ATT DET VAR NÅGOT PÅ O. JAG RINGDE ROGER, KLIPPAN I MITT LIV, VAD HETER UTTAGSAUTOMATER PÅ FINSKA?  JAG HADE NÄSTAN RÄTT, DET HETER OTTO. VI KÖRDE RUNT OCH LETADE EN OTTO. NATURLIGTVIS HITTADE VI INGEN. DÅ FICK VI SYN PÅ EN KARL SOM HÖLL PÅ ATT STÄDA EN PARKERING. SOM "ALLA" VET SÅ UTTALAR MAN OTTO, ÅTTÅ. JAG FÖRSÖKTE MED BÅDA, LITE DESPERAT, SA JAG, JAG VILL HA PENGAR, JAG VILL HA UT PENGAR, MEDDANS JAG FÖRTVIVLAT FÖRSÖKTE ATT VISA MED HÄNDERNA SAMTIDIGT. HELT PLÖTSLIGT SÅ FÖRSTOD HAN, OCH VI BLEV VISADE HUR VI SKULLE KÖRA. DET VAR GANSKA RÄTT, NÄR HAN HADE SAGT HÖGER SKULLE VI SVÄNGA VÄNSTER, MEN DET VAR JU EN BAGATELL.

SEN SKULLE ÅKA TILL KEMI, JAG VET INTE HUR MÅNGA KEMI DOM HAR NÄRA TORNEÅ, MEN SKYLTAR ÅT OLIKA HÅLL MED KEMI HAR DOM I ALLA FALL. VI KÖRDE RAKT FRAM, VIS AV FÖRRA GÅNGEN JAG VAR ENSAM, NÄR JAG ÅKTE TVÅ VARV I RONDELLEN. SEN VAR DET INTE 1 MIL TILL KEMI, DET VAR NÄRMARE 3 MIL. MEN FORTFARANDE LUGN AV ATT VI SKULLE HINNA, SÅ KÖRDE VI GANSKA LAGLIGT. SEN KOM VI NÄRMARE KEMI, OCH DÄR VAR SKYLTEN IN TILL KEMI. DÄR HADE DOM VÄGARBETE, OCH DET VAR EN MASSA KONER ÖVER VÄGEN. VI FORTSATTE, OCH MYCKET RIKTIGT KOM DET EN TILL SKYLT MED KEMI. SEN KOM DET EN LITEN BAGATELL TILL. JAG HADE INTE FÅTT NÅGON KARTA MED PM:ET, MEN VI RÄKNADE UT ATT VÄGBESKRIVNINGEN STOD PÅ FINSKA, SOM "ALLA" KAN.

EN LITEN NOTERING TILL, MAN STÄLLER JU FRAM KLOCKAN EN TIMME I FINLAND. SÅ AV NÅGON OUTGRUNDLIG ANLEDNING, ELLER NÅGON OVAN SOM TYCKTE VI SKULLE HA HJÄLP, SÅ KOM DET EN ÄLDRE GUBBE OCH GICK PÅ TROTTOAREN. LIS-MARIE HOPPADE UT UR BILEN OCH VISADE PAPPRET, JAG SÅG HUR DOM FÖRDE ETT LÅNGT SAMTAL MED VARANDRA. HON HOPPADE IN I BILEN OCH SA ,HAN KUNDE INTE ETT ORD SVENSKA. MEN DET HON FÖRSTOD VAR NÄR HAN SA, YKSI, KAKSI KILOMETERI. VI HADE KOMMIT IN PÅ RÄTT VÄG !!! VI FORTSATTE VÅR VÄG MOT UTSTÄLLNINGEN, EFTER ETT TAG SÅ BÖRJADE VI FUNDERA OM VI KÖRT RÄTT, VI BORDE VARA FRAMME NU. DÅ KOM DET ETT YNGRE PAR, SOM JAG OCKSÅ SKICKADE UT LIS-MARIE TILL. HON GICK TILL ANDRA SIDAN GATAN, HON FÖRSVANN NÄSTAN I ETT DIKE, OCH JAG SATT OCH SKRATTADE, TUR ATT HON INTE HÖRDE MEJ DÅ. MEN PARET VAR LITE LÄTTARE ATT FÖRSTÅ, UTOM FÖR MEJ SOM SATT I BILEN. KILLEN VIFTADE MED HÄNDERNA ÅT ALLA HÅLL, HAN KANSKE SA ATT VI SKULLE TILL EN RONDELL ? LIS- MARIE KOM TILLBAKA, OCH SA TJEJEN SA ATT VI SKULLE KÖRA, LEFT NÅGRA GÅNGER, OCH DET VISSTE VI JU VAD DET BETYDER.

VI KÖRDE LITE TILL OCH SVÄNGDE LEFT, OCH DÅ UPPENBARADE SEJ, MÅNGA BILAR OCH UTSTÄLLNINGSTÄLT. OCH HÄR KOMMER ETT TILL JIIIPI !

SEN BLEV VI VÄGLEDDA AV MÅNGA GUBBAR, TROLIGEN UTSKICKADE AV SINA FRUAR. MEN DOM VAR SÅ GLADA OCH TREVLIGA, TROTS VÅRA FÖRVIRRANDE UTTRYCK. EN, HAN TILL OCH MED SPRANG EN BIT FÖRE BILEN NÄR VI INTE FÖRSTOD VAR VI SKULLE. HELT OTROLIGT. VI KOM FRAM DIT VI SKULLE PARKERA. KLEV LUGNT UT OCH FICK MED OSS ALLA SAKER. DET STOD ATT DOM LAPSKA SKULLE BÖRJA 10.45. VI SLOG UPP VÅRA STOLAR OCH JAG TITTADE PÅ KLOCKAN, ANDNÖDEN INFANN SEJ FORT, 10.56, HADE VI KOMMIT FÖRSENT.... JAG HÖLL NÄSTAN PÅ ATT SPRINGA FRAM TILL RINGSEKRETERAREN, HUR POPPIS HADE JAG INTE BLIVIT ? KATALOGEN ! JAG SPRANG TILLBAKA, KASTADE MEJ ÖVER KATALOGEN OCH TITTADE VAD DET VAR FÖR HUNDAR FÖRE. VI HADE HUNNIT, MEN INTE MED SÅ MYCKET. ANDNÖDEN BÖRJADE SLÄPPA, OCH JAG SATTE MEJ NER OCH BÖRJADE MATA ASTA. DET GICK GANSKA FORT FÖR HUNDARNA SEN VAR BARA EN ELLER TVÅ I SIN RAS. JAG TRÄNADE HENNE ATT STÅ FINT, OCH FRAMFÖR ALLT ATT SE GLAD UT, HON FICK GODIS NÄR HON SÅG GLAD UT, ANNARS BLEV DET INGET. EN HUNGRIG HUND LÄR SEJ FORT. LIS-MARIE BLEV LITE OROLIG ATT ASTA INTE SKULLE ORKA ATT SPRINGA MED ALL MAT. HADE ASTA KUNNAT PRATA ELLER PÅ NÅGOT SETT KUNNAT FÖRMEDLA NÅGONTING, SÅ HADE DET BLIVIT, VAD PRATAR HON OM ???? JAG FÖRSTÅR INTE ETT ORD, DET KAN ALDRIG BLI FÖR MYCKET MAT. NU NÄR SISTA HUNDEN FÖRE ASTA VAR KLAR GJORDE JAG MEJ KLAR, DÅ TOG DOMAREN RAST, JAG HADE HAFT ANDNÖD I ONÖDAN.

MEN SEN GICK ALLT SOM EN DANS, LÄS HÖGST UPP. MEN DET SOM INTE RIKTIGT STÄMMER, VAR VÄL ATT RESAN GICK ALLDELES BRA. MEN VI HITTADE HEM I ALLA FALL. MEN NU KOM JAG IHÅG, ATT DOM SNÄLLA VAKTERNA FICK LOTSA OSS UT OCKSÅ, MEN SEN GICK DET BRA.

 

.........................................................................

 

5/7 2009 ÄNTLIGEN, JIIIPPII !! ÄNTLIGEN EN DOMARE SOM INSER HUR VACKER MIN DUSI ÄR.   CK OCH 2:A BÄSTA TIK, OCH HON SLOG SIN MAMMA ! ASTA KOM 3:A. FÖRSTÅR NI HUR GLAD JAG ÄR. DET GICK SÅ BRA, OCH DESSUTOM FICK JAG UPPLEVA EN STUND AV DEN DÄR KÄNSLAN SOM PROFFSEN KÄNNER (TROR JAG) DUSI STÄLLDE SEJ JÄTTEFINT OCH JAG BRUKAR HA LITE GODIS (UNDERDRIFT) I HANDEN FRAMFÖR HENNE, HON FICK SYN PÅ HUSSE SOM SKULLE TA KORT PÅ HENNE OCH BÖRJADE TITTA PÅ HONOM ISTÄLLET FÖR MIN GODIS. SEN KOM DEN DÄR UPPLEVELSEN, JAG BARA STOD DÄR, UTAN ATT GÖRA NÅGOT MED EN HUND SOM STOD STILLA JÄTTELÄNGE. DET VAR DÅ JAG KÄNDE MEJ SOM PROFFSEN SOM STÄLLER UPP SINA HUNDAR OCH DÄR STÅR DOM TILL DOM FÅR RÖRA SEJ. HUR COOLT VAR DET INTE.....

KVÄLLEN INNAN HADE DOM ORDNAT SÅ VI FICK PROVA PÅ LITE AGILITYHINDER, LYDNAD OCH UTSTÄLLNINGSTRÄNING. VI TESTADE HOPPHINDER OCH TUNNELN MED ASTA OCH DUSI. OCH NÅGOT SOM TILL MIN FÖRVÅNING GICK BRA VAR ATT DUSIS HOPPTEKNIK HADE FÖRBÄTTRAS AVSEVÄRT SEN FURUVIK, HON HOPPADE HÖGT OCH UTAN ATT RIVA ! ASTA ÄR JU DUKTIG PÅ ALLA SAKERNA, MEN HON HAR VARIT LITE HALT FÖR ETT TAG SEN, SÅ VI VILLE INTE HÅLLA PÅ SÅ MYCKET MED HENNE.

MEN LITE FOTOGRAFERING MÅSTE MAN JU GÖRA. ELLER FÖRSÖKA I ALLA FALL. LEVE DIGITALKAMERAN, HIPP HIPP HURRA !

SNABBA HUNDAR LÅNGSAM KAMERA = LITE ROLIGA FARTBILDER. SEN BILDER PÅ EN KAMPDUSI, EN MÅ DÅLIG DUSI (SKOJBILD) SÅ NI INTE TROR ATT JAG PLÅGAR MIN HUND.

APROPÅ PLÅGAR, SÅ LYCKADES DUSI FÅ I SEJ EN STOR BIT SVÅL OCKSÅ. JAG VET INTE VAD TJEJEN HETER, HON SOM SKULLE VARA SNÄLL, MEN I SIN ORUTIN MED BJÖRKELUNDSHUNDARNA, TRODDE HON ATT HON KUNDE HÅLLA FRAM EN SVÅLBIT SÅ DUSI KUNDE GNAGA PÅ DEN. DUSI MISSUPPFATTADE FÖRSTÅS DET HELA OCH TOG DEN OCH SVALDE, FORT.

PÅ DET HELA SÅ TYCKTE VI ATT DET VAR EN TREVLIG UTSTÄLLNING, DET ÄR KUL ATT TRÄFFA LITE LAPPHUNDSFOLK. OCH DET SOM INTE GJORDE SAKEN VÄRRE VAR ATT JAG KÖPTE LOTTER FÖR 110 KRONOR, OCH VANN 2 ESPRESSO BRYGGARE, HUNDMAT, ORIFLAME GREJOR OCH EN SÅN DÄR HÅRD PLÅNBOK, JAG HAR INGEN ANING OM VAD DEN HETER.

ASTA HAR BÖRJAT ATT SKVÄTTA LITE......

NÄR VI HAR SLAGITS KLART MED DATORN KOMMER DET BILDER PÅ OLIKA SAKER, FÅR, BAD OCH UTSTÄLLNING. MEN TYVÄRR SÅ TYCKER DEN INTE ATT DEN BEHÖVER UPPDATERA MER ÄN TEXT. MEN VI KÄMPAR.

 

...........................................................

 

1/7 2009 HÄR HÄNDER DET MYCKET, FAST VÄRMEN ÄR VÄLDIGT PÅ GÅNG NU. MEN DET ÄR SOM JAG BRUKAR SÄGA, MAN SKA STEKAS SOM EN GRIS, FÖR SNART ÄR VINTERN HÄR. NU HAR RYKTET GÅTT, FAST JAG VILL INTE TRO DET, ATT DET KOMMER ATT BLI KALLARE, MELLAN     15-20 GRADER. JAG UNDRAR OM MAN FRYSA IHJÄL FAST DET ÄR VARMGRADER ? MAN SKA JU LEVA I NUET, OCH DET HÅLLER JAG MED OM, FÖR JUST NU TROR JAG, ATT JAG KOMMER ATT FRYSA IHJÄL OM DET BLIR 15 GRADER. EN JAG MENING IGEN.

OM MINA HUNDAR SKULLE SLUTA VALLA SÅ HAR JAG EN BACKUP. IDGIE, MIN HÄST. HON HAR JU FÅR SOM KOMPISAR UNDER VINTERN, MEN NU KOM ALLA KOMPISENS FÅR TILL HENNES SOMMARHAGE. NI SKULLE INTE TRO DET, MEN HON BÖRJADE VALLA IHOP FÅREN TILL DUNGEN I HAGEN. NÄR DET KOM NÅGON FÖRSTA GÅNGERNA FÖR ATT GE DOM VATTEN, SÅ SKULLE ALLA FÅREN TILL DUNGEN. SEN FINNS DET BILDER PÅ NÄR HON HJÄLPER TILL ATT FLYTTA FÅREN TILL EN NY HAGE. KOMPISENS DOTTER JULIA RED IDGIE. IDGIE HJÄLPTE TILL BÅDE MED ATT GÅ BAKOM OCH DRIVA PÅ FÅREN, OCH ATT GÅ FRAMFÖR SÅ FÅREN FÖLJDE HENNE. OCH INTE NOG MED DET, HON FICK BÄRA ETT TRÖTT LITET LAMM OCKSÅ.

SEN NÄR DOM HADE KOMMIT TILL DEN NYA HAGEN OCH SKULLE LÄMNA FÅREN HADE IDGIE BLIVIT JÄTTEUPPRÖRD, HON GNÄGGADE HÖGT OCH VILLE INTE LÄMNA DOM DÄR. NÅGRA SOM VAR DÄR SA ATT HON LÄT VÄRRE ÄN NÄR DOM SKULLE TA FÖLEN IFRÅN MAMMORNA.

MEN SEN BLEV HON JÄTTEGLAD NÄR HON FICK TRÄFFA SINA SOMMARKOMPISAR. HON OCH HENNES KOMPISAR SPRANG FRAM OCH TILLBAKA I HAGEN OCH VAR MYCKET NÖJDA.

SEN HAR DET BADATS HUNDAR. ASTA, CISSI, DUSI OCH PII HADE VARIT PÅ EN LITEN PROMENAD OCH KOM UPP UR ETT FINT DIKE, SEN GICK DET SOM DET GICK. DET ÄR SYND ATT DOM INTE KOPPLAR IHOP BADANDET MED ILLALUKTANDE DOFTER.

SEN HAR VI VARIT OCH BADAT I EN SJÖ OCKSÅ, MYCKET TREVLIGARE. BILDER KOMMER PÅ NÅGON DAG.

ZACK ÄR HÄR, MATTE OCH HUSSE ÄR PÅ RHODOS. CISSI HAR PRECIS SLUTAT LÖPA SÅ HON HAR VARIT MED ROGER I PITEÅ. ZACK ÄR LITE SEN AV SEJ, HAN HAR INTE RIKTIGT FÖRSTÅTT DET ÄR SLUT ÄN. MEN NU IDAG TROR JAG ATT HAN BÖRJAR FÖRSTÅ LITE GRANN I ALLA FALL, JAG VET INTE OM DET KAN BERO PÅ ATT CISSI BÅDE SER UT OCH LÅTER SOM HON TÄNKER ÄTA UPP HONOM.

SOMMARENS UTSTÄLLNINGAR HAR VERKLIGEN INTE BLIVIT SOM JAG HADE TÄNKT MEJ. FÖRST ATT JAG GLÖMMER ATT ANMÄLA MEJ OCH NU TILL SLK:S I PITEÅ SÅ HAR JAG LYCKATS TRASSLA TILL DET MED ANMÄLNINGARNA. FÖRST ANMÄLDE JAG ALLIHOPA, SEN AVANMÄLDE JAG ASTA OCH PII, SEN BLEV DET FEL OCH NU SKA ASTA OCH DUSI PÅ UTSTÄLLNING. MEN JAG TROR ALLT HAR EN MENING. DET ÄR NU DUSI FÅR SITT FÖRSTA CERT, EFTERSOM MAMMA ASTA REDAN ÄR CHAMPION MÅSTE DET BLI SÅ, EFTERSOM HON BLIR BIR OCH DUSI BLIR 2:A ! ELLER HUR VAR DET DÄR NU, FÖR VISST BORDE DET VARA SÅ DEN HÄR GÅNGEN I ALLA FALL....... EN VÄLDIGT OPTIMISTISK MATTE, FORTFARANDE.

 

..............................................

 

15/6 2009 EFTER ATT HA VARIT UTE FODER, SÅ HAR BART FÅTT EN NY MATTE. JAG TROR ATT HAN TYCKER DET GANSKA BRA. HAN BOR HOS ERIKA OCH HENNES SAMBO. LITE KUL ÄR DET ATT HON KOMMER NOG TILL UTSTÄLLNINGEN I PITEÅ. DET FINNS OCKSÅ NYA BILDER PÅ HONOM, HAN ÄR EN GANSKA RASK KILLE, DET VAR INTE LÄTT ATT TA FOTON PÅ HONOM.

ANNARS ÄR DET GANSKA LUGNT HÄR, BORTSÄTT FRÅN ATT MYGGEN HAR KOMMIT, OCH DOM ÄR MÅNGA KAN JAG LOVA. NU ÄR DOM LÅNGSAMMA PROMENADERNA ÖVER, JAG HÅLLER GANSKA FART NU.

 

...................................................

 

13/6 2009 NU FINNS 2 BILDER PÅ MIEHTEBIEKKA GULLIVER, UNDER TILL SALU.

JAG HAR ANMÄLT DUSI OCH CISSI TILL VÅRAN SPECIAL I PITEÅ, JAG HANN ! ALLA SLÄPPER HÅR NU, MEN APOTEKET TJÄNAR BRA PÅ ALLA B VITAMINTABLETTER JAG KÖPER. NÅGONTING SOM STÖR MED CISSIS HÅRFÄLLNING ÄR ATT HON ÄR DEN ÄNDA SOM SLÄPPER SVART HÅR, DOM ANDRA HAR JU LJUS UNDERULL. DET KOMPLICERAR ALLT, FÖR JAG HAR KLÄDER FÖR LJUST HUNDHÅR. DET ÄR SVÅRA PROBLEM JAG HAR LÄRT MEJ ATT LEVA MED.....

 

..............................................

 

11/6 2009 NU ÄR HANEN DEFINITIVT BESTÄMD, DET BLIR MIEHTEBIEKKA GULLIVER. HAN BODDE IHOP MED SIN FÖRSTA KULL, OCH DET FUNGERADE BRA MED BÅDE MAMMAN OCH VALPARNA. NU ÄR DET BARA ATT VÄNTA PÅ ATT HON SKA BÖRJA LÖPA. HELST SKULLE JAG VILJA ATT HON BÖRJAR DIREKT EFTER UTSTÄLLNINGEN I KEMI, DET VORE KUL OM HON HANN BLI FINSK CHAMPION, SÅ DET HINNER KOMMA MED I STAMTAVLAN (FORTFARANDE OPTIMISTISKA ANETTE).

 

................................................

 

7/6 2009 HJÄRNBLÖDNING ELLER TROLIGEN NÅGOT MERA ALLVARLIGT. JAG HAR INTE GJORT ANNAT ÄN PRATAT OM ALLA UTSTÄLLNINGAR JAG SKA PÅ, JAG KAN INTE ENS FÖRSVARA MEJ MED NÅGOT ANNAT ÄN DET SOM STÅR OVAN. JAG HAR GLÖMT ATT ANMÄLA MEJ TILL DET MESTA AV UTSTÄLLNINGAR HÄR UPPE. JAG KAN KNAPPT SE MEJ I SPEGELN PÅ MORGONEN, KANSKE LITE ÖVERDRIVET, MEN NÄSTAN SÅ ILLA ÄR DET.

MEN JAG HAR ANMÄLT MEJ TILL ETT VILTSPÅRPROV MED PII, JAG HAR INTE GÅTT NÅGOT SPÅR MED HENNE I ÅR, MEN VI VILAR OSS I FORM. MEN JAG HAR TAGIT FRAM "ÄLGFÖTTERNA" OCH BLODET, SÅ ÄN FINNS DET HOPP. OM INTE ANNAT NÄR DOM BÖRJAR LUKTA SÅ KOMMER JAG IHÅG VAD JAG SKULLE GÖRA. DET ÄR MIN KOMPIS MARI SOM SKA GÅ MED SIN UNGHUND, SOM TYCKTE ATT JAG SKULLE GÅ MED PII. HON TYCKTE ATT PII ÄR SÅ DUKTIG, VI GÖR PROVET FÖRE MIDSOMMAR !! ÄNNU I CHOCK EFTER MISSARNA AV UTSTÄLLNINGARNA SÅ SA JAG, JA DET ÄR VÄL KLART ATT JAG VILL DET (MEN INTE INNERST INNE). JAG ÅTERKOMMER MED MERA INFO EFTER DEN STORA HÄNDELSEN.

SEN HAR MIN LILLA OSKYLDIGA DUSI FÅTT EN FÄSTING, JAG TRODDE INTE ATT SNÄLLA HUNDAR FICK DET (FNISS OCH SKRATT) MEN MODIG SOM JAG ÄR, OCH DET KRÄVDES MOD FRÅN MIN SIDA, SÅ TOG JAG BORT DEN ! JAG VAR TVUNGEN ATT RINGA CECILIA FÖR ATT FRÅGA HUR DET SKULLE SE UT NÄR MAN HADE TAGIT BORT EN FÄSTING, DET ÄR MYCKET MED DET HÄR. NU SKA JAG OCKSÅ GÅ UT PÅ NÄTET FÖR ATT KOLLA HUR LÅNG TID DOM OLIKA STADIERNA ÄR. JAG VAR HELT SÄKER PÅ ATT DOM HADE INVANDRAT FRÅN GÄVLE. CECILIA TRODDE INTE ATT DET SKULLE HA TAGIT SÅ LÅNG TID INNAN DEN BLEV STOR, OCH DÅ KOMMER NÄSTA SÖMNLÖSA NATT, TÄNK OM BODEN HAR EGNA FÄSTINGAR ! HJÄLP..............

ASTA HAR TILL SKILLNAD FRÅN DUSI, GJORT DEN SNABBASTE HÅRAVFÄLLNING SOM JAG NÅGONSIN SETT. PÅ 2 VECKOR SÅ ÄR HON KAL, MEN JAG TROR ATT HON INSÅG ATT HON MÅSTE SE TILL ATT MATTE BEHÅLLER LITE FÖRSTÅND, ÅTMINSTONE SÅ ATT HON FÅR MAT. MEN JAG TROR ATT HON VET ATT HON ÄR ANMÄLD TILL KEMI 11/7 OCH DÅ MÅSTE HON HA FÅTT TILLBAKA SIN PÄLS. OPTIMISTISK SOM JAG ÄR, SÅ VET JAG ATT ASTA KOMMER ATT BLI FINSK CHAMPION, OCH DET VET JAG DÄRFÖR ATT NÅGON GÅNG MÅSTE NÅGON DOMARE SE HUR VACKRA HUNDAR JAG HAR. FÖR DET ÄR JU SÅ ATT GÅR DET BRA ÄR DET MINA HUNDAR, GÅR DET DÅLIGT SÅ ÄR DET NÅGON ANNANS. SÅ VI FÅR VÄL SE VEM SOM ÄGER ASTA EFTER DEN UTSTÄLLNINGEN, JAG ELLER ROGER ?

NYTT FOTO PÅ KOTA (DAKOTA), HON ÄR SÅ SNYGG OCH SÖT. DET SKA BLI KUL ATT KUNNA FARA TILL FINLAND PÅ UTSTÄLLNING OCH MÖTA DEN HÄR SNYGGA TJEJEN, MED MIN LILLA RUGGUGGLA. MEN SOM ALLA VET NUMERA ÄR JU DUSI VACKRAST, MEN SOM SAGT VAR, ALLA DOMARE HAR JU INTE INSETT DET ÄN........

NU SKA JAG UT OCH LÄGGA MEJ PÅ ALTANEN, DET ÄR JU I ALLA FALL 5 PLUS GRADER, OCH LITE REGN HAR JU ALDRIG SKADAT HAR JAG HÖRT............

 

..................................................

 

28/5 2009 HÄR HAR DET HÄNT MYCKET SEN SIST. UTSTÄLLNING I FURUVIK. RESAN GICK GANSKA BRA, JAG HADE FÅTT MED MEJ LOTTA SOM SKULLE HJÄLPA MEJ ATT KÖRA, JAG HAR EN TENDENS ATT BLI TRÖTT EFTER ETT PAR MIL VILKET INTE ÄR SÅ BRA NÄR MAN SKA KÖRA LÅNGT, JAG TROR DET ÄR 62 MIL TILL GÄVLE. DET FUNGERADE GANSKA BRA PÅ NERVÄGEN, UTOM ATT HON HADE SOVIT DÅLIGT INNAN SÅ JAG FICK KÖRA MER ÄN HENNE.

SEN HADE JAG EN LITEN FADÄS I UMEÅ, NÄR JAG TANKADE SÅ LADE JAG BÖRSEN PÅ BILTAKET, DET VAR DUMT GJORT, INGET ATT REKOMMENDERA OM MAN VILL KUNNA HANDLA MERA PÅ KORTEN. HALV TOLV PÅ NATTEN RINGDE JAG ROGER, JAG HAR TAPPAT BÖRSEN I UMEÅ, JAG LADE DEN PÅ BILTAKET OCH GLÖMDE BORT DEN. JAG HÄVDADE BESTÄMT ATT DET HAR ALDRIG HÄNT FÖRUT. DÅ PÅMINDE ROGER MEJ, DU GLÖMDE DEN PÅ AFFÄREN FÖR NÅGON VECKA SEN, LITE ONÖDIGT TYCKTE JAG, DET VAR JU INTE PÅ BILTAKET, SÅ DET RÄKNAS INTE TYCKER JAG.

HAN FICK I ALLA FALL RINGA OCH SPÄRRA KORTEN, OCH SEN RINGDE HAN TILL BENSINMACKEN FÖR ATT KOLLA OM NÅGON HADE HITTAT DEN. DÅ GJORDE LOTTA EN BRA INSATS, HON KOM IHÅG VAR VI HADE TANKAT. JAG HADE GETT UPP TANKEN PÅ ATT JAG SKULLE FÅ IGEN DEN. DAGEN EFTER RINGDE DET EN KILLE OCH FRÅGADE OM JAG HADE TAPPAT NÅGOT !! HAN HADE HITTAT BÖRSEN PÅ E 4:AN, DET FINNS VERKLIGEN SNÄLLA MÄNNISKOR HÄR I VÄRLDEN. VI SKULLE HÖRA AV OSS SEN NÄR VI ÅKTE UPPÅT, SÅ JAG KUNDE HÄMTA DEN.

SEN GICK RESAN BRA. VI SKULLE SOVA I BILEN OCH VAR FÖRBEREDA PÅ ATT DET KUNDE BLI TRÅNGT, VI HADE TVÅ HUNDAR MED OSS OCKSÅ. DUSI OCH TUNI HAR GÅTT BRA IHOP TIDIGARE SÅ DET SKULLE INTE BLI NÅGRA PROBLEM. MEN DUSI BÖRJADE LÖPA OCH VAR ALLMÄNT SUR I BILEN, OCH TUNI VAR INTE GLADARE. MEN DET GICK BRA ÄNDÅ, LITE HOT OM HEMSKA SAKER SOM KAN HÄNDA SMÅ HUNDAR SOM INTE SKÖTER SEJ, FUNGERADE BRA (FNISS).

SOVA I BILEN GICK BRA, DET ÄNDA VAR ATT JAG KUNDE HA VARIT LITE SMIDIGARE I KROPPEN, SPECIELLT PÅ MORGONEN, UNDER DAGEN OCH PÅ KVÄLLEN.

PÅ FREDAG TRÄFFADES VI FÖR ATT PRATA OM DEN LAPSKA HUNDEN, SPECIELLT OM VAD VI TYCKTE OM HUR MAN SKULLE GÅ TILL VÄGA, NÄR MAN SKA INMÖNSTRA NYA HUNDAR. OCH DEN NYA  SIDAN, PÅ SLK:S HEMSIDA, SOM HANDLAR OM DEN LAPSKA VALLHUNDEN M.M.

SEN VAR DET RIKSSTÄMMAN, SOM JAG FÅR SKÄMMAS LITE FÖR ATT JAG INTE GICK PÅ. MEN MITT HUVUD HADE LAGT NER LITE AV MIN TANKEVERKSAMHET. MEN JAG LOTTA OCH HUNDARNA MILJÖTRÄNADE I FURUVIKSPARKEN. JAG KAN VERKLIGEN REKOMMENDERA ATT GÅ DIT OM MAN HAR VÄGARNA FÖRBI. FÖR ATT INTE TALA OM CAMPINGEN, HELT UNDERBAR FÖR HUNDÄGARE OCH OM MAN VILL HA DET LUGNT.

SEN VAR DET MIDDAG PÅ KVÄLLEN, TACOS, HUR GOTT ÄR INTE DET, OCH JAG TYCKER DET ÄR EN PERFEKT UMGÄNGESMAT. DET TAR LÅNG TID INNAN MAN FÅR TILL DEN LILLA FÖRPACKNINGEN MED ALLT SOM MAN SKA HA PÅ, SOM DESSUTOM ALDRIG RYMS, SÅ MAN FÅR TA TVÅ BRÖD ISTÄLLET FÖR ETT. OCH DÄRFÖR HINNER MAN PRATA MYCKET UNDERTIDEN.

PÅ LÖRDAG VAR DET LAPPHUNDS SM, JÄTTEKUL IDÉ SOM JAG HOPPAS KOMMER IGEN. DET VAR MÅNGA JÄTTEDUKTIGA EKIPAGE, SOM DET VAR ROLIGA ATT TITTA PÅ. EFTER ATT TÄVLINGARNA VAR SLUT, FICK VI PROVA PÅ AGILITY OCH NÅGONTING MED RYTM OCH MUSIK MED HUND, JAG KOMMER INTE IHÅG VAD DET HETER. JÄTTEKUL ATT TITTA PÅ, MEN DET ÄR INTE RIKTIGT MIN GREJ, JAG SKULLE TROLIGEN TRAMPA IHJÄL MIN STACKARS HUND.

AGILITYN ÄR DESTO ROLIGARE, DUSI VAR HELT UNDERBART DUKTIG. VISSERLIGEN HADE JAG SKRIVIT TIDIGARE OM ATT VI HADE TRÄNAT, MEN IBLAND TROR JAG ATT DET KAN LÅTA LITE VÄL OPTIMISTISKT FRÅN MIN SIDA. HON TOG DÄCKET, TUNNELN, OCH SÄCKEN SOM HON NÄSTAN TOG ALLDELES SJÄLV I SLUTET. DET JAG HOPPAS ÄR ATT DET INTE VAR SÅ MÅNGA SOM SÅG  NÄR HON TOG HOPPHINDERNA. HEMMA HOPPAR HON GLATT ÖVER STAKETET SOM ÄR 1 METER, MEN NÄR VI SKULLE TRÄNA DET SÅ REV HON 30 CM HÖGA, ELLER LÅGA HINDER. HON HOPPADE EN GÅNG, SEN KLEV HON ÖVER OCH REV, TROTS GODIS OCH PÅHEJNING AV MEJ........

JAG HADE GLÖMT ATT TA UT PENGAR, SÅ JAG FICK FIKA PÅ KRITA UNDER DAGEN. DET GJORDE ATT VI FICK ÅKA IN TILL GÄVLE. GPS:EN ÄR EN MYCKET BRA SAK ATT HA, VI KALLAR HENNE NUMERA FÖR TANTEN, NÄR VI VAR I GÄVLE UTÖKADE VI NAMNEN PÅ HENNE, BL.A JÄVLA TANT M.M, URSÄKTA UTTRYCKET. LOTTA KÖRDE OCH ALLT GICK BRA TILLS VI KOM IN I STAN, VI HADE STÄLLT IN HENNE PÅ ETT KÖPCENTRUM, DÄR DET SKULLE FINNAS ALLT. MEN AV NÅGON ANLEDNING SÅ FLIPPADE HON UT TOTALT. JAG HAR ALDRIG HÖRT HENNE KOMMA MED SÅ MÅNGA INSTRUKTIONER PÅ EN ENDA GÅNG. SVÄNG HÖGER, SVÄNG VÄNSTER, GÖR OM RUTT, OCH ALLT UPPREPADES HELA TIDEN. MAN SKULLE JU KUNNA TRO ATT VI VAR ALLDELES FÖRVIRRADE, MEN EFTER ATT FÅTT INSTRUKTIONER OM ATT KÖRA ÖVER REFUGER ETT ANTAL GÅNGER SÅ FRÅNTOG VI OSS ALLT ANSVAR. MEN DET SOM OCKSÅ VAR LITE KUL VAR ATT VI INTE TÄNKTE PÅ ATT SLÅ AV VÅRAN TANT. LOTTA BLEV SMÅTT STRESSAD, OCH JAG GJORDE INTE SAKEN BÄTTRE AV ATT SKRATTA SÅ TÅRARNA RANN OCH JAG FICK KRAMP I MAGEN. VI FICK UT PENGAR OCH JAG KÖRDE HEM TILL CAMPINGEN.

SÖNDAGEN KOM OCH NU VAR DET DAGS FÖR UTSTÄLLNINGEN. DET VAR PERFEKT VÄDER, FÖRUTSÄTTNINGARNA VAR ULTIMATA. DUSI FICK I JUNIORKLASSEN 1, 1. HON FICK FIN KRITIK SÅ HON BORDE HA FÅTT NÅGOT MER TYCKER JAG (SOM ALLTID) MEN HAN HADE LITE ROLIGA UTTRYCK. DUSI HADE EN ANINGEN PROMINENTA ÖGON ? EN ANNAN HUND HADE TORRA BEN ?? JAG SÅG DÅ INGEN SOM HADE EN NYBADAD HUND. OCH VARKEN JAG ELLER NÅGON JAG FRÅGADE VET VAD DET KAN VARA. MEN DET STOD ATT HON VAR VÄLVISAD, JÄTTEKUL.

MEN DET SOM VAR ROLIGASTE, VAR ATT HON SKÖTTE SEJ SÅ BRA HELA HELGEN. BÅDE I OCH UTANFÖR UTSTÄLLNINGSRINGEN . OCH DET VAR SÅ MÅNGA SOM TYCKTE HON SÅG FIN UT, OCH ATT HON VAR SÅ TREVLIG I SÄTTET, DET BLEV JAG JÄTTEGLAD ÖVER, TACK.

HELA HELGEN VAR SÅ JÄTTETREVLIG OCH DET VAR SÅ MÅNGA TREVLIGA MÄNNISKOR, TILL OCH MED BOSSE (KUSIN TILL MIN ROGER) FAST HAN TYCKER ATT LAPSKA VALLHUNDAR ÄR BLANDRASER. OCH SEN ETT LITET TACK TILL CATRIN RENLUND FÖR SAMARBETET MED AGILITYN. OCH ETT JÄTTETACK TILL NI SOM FIXADE HELA HELGEN.

RESAN HEM VAR DET LOTTAS TUR ATT KÖRA, JAG FICK ONT I NACKEN OCH HUVUDVÄRK SÅ JAG LADE MEJ BAK I BILEN OCH SOV OCH SOV. MYCKET BRA MED EN MADRASS DÄR BAK. I UMEÅ, HALV TOLV PÅ NATTEN SÅ KOM KILLEN UT MED MIN BÖRS SÅ JAG FICK IGEN DEN ! HELT SUVERÄNT VAD DET FINNS SNÄLLA MÄNNISKOR.

JAG HÖLL PÅ ATT GLÖMMA EN SAK. BILDEN MED TEXTEN, EN FÅGELHUND ELLER EN WHISKEY. HUNDEN HETER ILLERSTRÖMMENS ORRE OCH KALLAS WHISKEY. JAG VET ATT WHISKEY KAN STAVAS PÅ OLIKA SETT, OCH JAG HAR ENHÄLLIGT HÄR HEMMA BESTÄMT ATT HANS NAMN STAVAS WHISKEY.

 

................................................

 

18/5 2009 EN UNDERBAR DAG I PITEÅ, SOLEN SKEN OCH LAGOM TEMPERATUR. SEN BLEV JAG JÄTTEGLAD, DUSI FICK 1:A 1:A HP ! OCH DOMAREN VAR JÄTTETREVLIG MED HUNDARNA.     ZACK (KOIVULEHDON BERNE) BLEV BIM ! EN MYCKET BRA DAG FÖR VÅRA HUNDAR.

DUSI SKÖTTE SEJ JÄTTEBRA, DOMAREN TITTADE PÅ TÄNDERNA, KLÄMDE PÅ HENNE OCH MÄTTE HENNE, OCH HON STOD ALLDELES STILLA, MATTE VAR MYCKET STOLT ÖVER HENNE. HÄR KOMMER VI FURUVIK ! 

 

....................................................................................................................

 

 

13/5 2009 JAG HAR FÅTT NYA BILDER PÅ CARI ELLER TJAPPO SOM HAN KALLAS NU. ENLIGT HUSSE ÄR HAN DEN BÄSTA HUND HAN HAR HAFT, JÄTTEDUKTIG MED RENARNA OCH EN UNDERBAR FAMILJEHUND. ÄVEN RESTEN AV FAMILJEN HÅLLER MED. HAN FÅR ÄVEN TRÄNA AGILITY MED DOTTERN OCH FÖLJA HENNE PÅ OLIKA ANDRA ÄVENTYR.

HÄR SPRINGER VI RUNT I RING, JAG OCH DUSI TRÄNAR INFÖR UTSTÄLLNINGEN. VI SVÄNGER HIT OCH DIT, OCH HOPPAS ATT INTE NÅGON SOM INTE HAR ERFARENHET SER OSS. JAG SER RIKTIGT SER OCH HÖR FRAMFÖR MEJ NÄR DOM TRÄFFAR SINA BEKANTA. HON DÄR PÅ BJÖRKELUND, HON SPRINGTRÄNAR SINA HUNDAR PÅ GÅRDEN, SKULLE DET INTE VARA ROLIGARE FÖR HUNDEN ÅTMINSTONE, ATT SPRINGA RUNT KVARTERET ISTÄLLET.

DUSI ÄR SÅ DUKTIG HON SPRINGER STANNAR, OCH STÅR JÄTTEFINT, MEDDANS JAG STÅR OCH FLÅSAR, OCH HOPPAS PÅ FÅ HUNDAR I RINGEN, SÅ JAG INTE BEHÖVER SPRINGA SÅ MÅNGA VARV........

SEN HAR JAG OCKSÅ FÅTT ETT STORT BEHOV AV ATT TRÄNA. NU NÄR JAG KOMMER NER TILL FURUVIK, SKA JAG ÅTMINSTONE KUNNA STÅ DÄR OCH SÄGA, JA DUSI HON KAN ALLT DET DÄR MED AGILITY, MEN JAG "GLÖMDE" ATT ANMÄLA MEJ. MEN LITE MÅSTE JAG SKRYTA, VI HAR BÖRJAT TRÄNA PÅ SLALOM, OCH HON ÄR VÄLDIGT DUKTIG PÅ DET. ANNARS BRUKAR DOM FLESTA HUNDAR TYCKA ATT DET ÄR LITE SKUMT ATT SPRINGA RUNT PINNARNA.

MEN SEN KOMMER VI TILL DET JAG TRODDE SKULLE VARA HUR ENKELT SOM HELST FÖR HENNE. HON BRUKAR HOPPA ÖVER VÅRAT 1 METER HÖGA STAKET, HUR LÄTT SOM HELST. MEN ATT HOPPA ÖVER ETT 50 CENTIMETER HÖGT HOPPHINDER, DET ÄR INTE LÄTT ! DUSI SÅG FRÅGANDE PÅ MEJ, HOPPA ÖVER DET DÄR, DET KAN JAG VERKLIGEN INTE. MEN EFTER ETT TAG AV TRÄNING SÅ KOM HON PÅ ATT DET KUNDE HON JU.

CISSI, HON HAR BÖRJAT KOMMA MED STRUMPOR OCH EN SÅN HÄR REPDRAGLEKSAK, ELLER VAD DET NU HETER, MIN RÄTTSTAVNINGSHJÄLP TYCKER INTE ATT ETT SÅNT ORD FINNS. HON KAMPAR SOM DEN VÄRSTA BRUKSHUND, OCH INTE BARA DET, HON KOMMER MED DEN NÄR JAG SLÄNGER IVÄG DEN ??? JAG HAR JU ALLTID SAGT, ATT IBLAND KAN MAN VILA SEJ I FORM, OCH DET HAR HON GJORT I 3 ÅR, HAR JAG INTE RÄTT KANSKE.

PII ÄR SKENDRÄKTIG, HON SPRINGER MELLAN ALTANEN OCH SÄNGEN FÖR ATT BYGGA BO. HON ÄR VERKLIGEN ORDENTLIG, PARKETTEN KANSKE HÅLLER ETT TAG TILL......

EFTER ATT HA TVÅ DAMCYKLAR SOM INTE FUNGERAR, SÅ HAR MIN BROR FIXAT EN ANNAN CYKEL, VISSERLIGEN HEL MEN DEN HAR BARA HANDBROMS. JAG FUNDERAR LITE, VARFÖR VILL HAN ATT JAG SKA DÖ, ELLER I BÄSTA FALL HAMNA PÅ SJUKHUSET ? MEN ROGER SKA MINSANN HÅLLA MEJ FRISK OCH LEVANDE, HAN SKA FIXA TILL SÅ JAG FÅR FOTBROMS PÅ CYKELN. SÅ JAG FÅR VÄNTA LITE TILL PÅ MIN FÖRSTA CYKELTUR.

TANKEN ATT JAG BARA SKULLE HA HANDBROMS ÄR LITE KUL, DET ÄR SÅNA ÖGONBLICK SOM SKA FILMAS, SÅ JAG KAN VINNA NÅGOT PRIS. JAG HÅLLER STYRET MED HAND FÖR ATT JAG SKA HÅLLA HUNDEN/HUNDARNA MED EN HAND. TÄNK ER EN SITUATION NÄR DET VINGLAR TILL OCH JAG SKA HÅLLA I STYRET ORDENTLIGT ! JA, VAD MER BEHÖVER JAG SÄGA.

JAG HÖLL PÅ GLÖMMA ATT SÄGA, UTSTÄLLNINGEN I PITEÅ ÄR I HELGEN, OCH TUSSARNA ÄR KVAR PÅ DUSI !

..................................................

 

4/5 2009 DET MÄRKS ATT DET HAR BLIVIT VÅR OCH LJUSARE UTE PÅ KVÄLLARNA, DET BLIR LITE SVÅRARE ATT TA SEJ TID ATT SITTA VID DATORN. MEN JAG BLIR GLAD ATT DET ÄR SÅ, FÖRKLARING FÖLJER NEDAN.

SOM NI KAN LÄSA NEDAN SÅ VAR DUSIS PÄLS INTE I UTSTÄLLNINGSSKICK. NU ÄR DEN MYCKET BÄTTRE. HÄR  KOMMER EN INTE ATT REKOMMENDERA METOD. VI VAR UTE I GÅR VID 21.30 TIDEN FÖR ATT RASTA HUNDARNA, ALLT VAR LUGNT TILLS DUSI VAR FÖRSVUNNEN, HON SOM BRUKAR VARA DEN SOM ÄR MEST NOGA MED ATT HÅLLA KOLL PÅ MEJ, SÅ ATT JAG INTE FÅR FÖR MEJ ATT RYMMA.

VI KÖRDE MED BILEN FRAM OCH TILLBAKA DÄR HON HADE FÖRSVUNNIT, I 4,5 TIMME. JAG PENDLADE MELLAN ATT, SKYLL DEJ SJÄLV DU FÅR SOVA UTE, TILL HON HAR FASTNAT OCH DRUNKNAT NÅGONSTANS I ALLA VATTENFLÖDEN SOM FINNS NU. SEN BLEV DET, HOPPAS ATT EN BJÖRN JAGAR DEJ SÅ DU ALDRIG RYMMER IGEN. SEN BÖRJADE JAG FÅ ANDNÖD, JAG BÖRJADE TÄNKA PÅ ATT HON KANSKE VAR BORTA FÖR ALLTID. NÄR VI SEN FICK SYN PÅ HENNE, SÅ SA JAG (LITE, ELLER MYCKET) TOKIG I RÖSTEN, STANNA, STANNAAA...... BILEN. JAG HOPPADE UR BILEN, OCH ROPADE SOM OM JAG VAR MED I EN ROMANTISK FILM, DUSI, DUSI MAMMAS HJÄRTA, VAR HAR DU VARIT. (VARFÖR JAG SÄGER MAMMAS OCH INTE MATTES HJÄRTA, HAR JAG INGEN ANING OM) OCH JAG BERÄTTADE FÖR HENNE HUR JAG HADE SAKNAT HENNE, OCH HUR GLAD JAG VAR ATT HON KOMMIT TILLBAKA. JAG TROR ATT HON FUNDERADE PÅ ATT GÅ UT I SKOGEN IGEN, FÖR MATTE VERKADE HA FÅTT NÅGON SLAGS KNÄPP I HUVUDET.

HUSSES BIL BRUKAR VI KALLA FÖR DEN FINA BILEN, FÖR HAN HAR LITE MERA KONTROLL ÖVER VAD SOM LASTAS IN I DEN, TYP JAG OCH MINA HUNDAR. NÄR DUSI KOM SÅ VAR HON SANDIG, SKITIG OCH BLÖT, DÅ SA JAG TILL DUSI, NU FÅR DU HOPPA IN I BILEN OCH TRAMPA VAR DU VILL. JAG TROR FAKTISKT INTE ATT HUSSE HADE NÅGOT EMOT DET DEN HÄR GÅNGEN. PÅ MORGONEN SÅG VI DEN ENDA FÖRDELEN MED EN FÖRRYMD DUSI, NÄSTAN ALLA TOVOR VAR BORTA, HON SÅG RIKTIGT PRESENTABEL UT. MEN SOM SAGT VAR, DET HÄR ÄR INTE EN METOD JAG REKOMMENDERAR, MAN FÅR MYCKET DÅLIGA NERVER OCH EN ÄCKLIG HUND.

NU IKVÄLL HAR ÄVENTYRET GLÖMTS BORT, OCH HON TERRORISERAR CISSI SOM VANLIGT, OCH MATTE TYCKER ATT DET ÄR SÅ KUL !

ANNARS HAR VI DET SOM VANLIGT, PII ÄR SKENDRÄKTIG OCH GRÄVER UNDER ALTANEN, SÅ SEN FÅR JAG STÅ OCH LOCKA OCH HOTA HENNE, ATT HON MINSANN INTE SKA FÅ NÅGON MAT DEN DAGEN. TROR NI HON BRYR SEJ ? NÄ, INTE ALLS. MEN SOM TUR ÄR KOMMER HON FRAM TILL SLUT.

JAG HAR DESSUTOM ANMÄLT DUSI TILL UTSTÄLLNINGEN I FURUVIK, VI FÅR VÄL SE HUR DEN RESAN BLIR, MED TANKE PÅ MORA RESAN. FÖR DEN SOM INTE HAR LÄST OM DEN FINNS DEN LÄNGRE NER PÅ SIDAN.

MEN NU FÖRST BLIR DET UTSTÄLLNING I PITEÅ DEN 16 MAJ. DET SKA BLI SKÖNT, BO I ROGERS LÄGENHET OCH KOMMA FRAM I LUGN OCH RO, PEPPAR, PEPPAR HOPPAS JAG.....

 

..........................................................

 

26/4 2009 NU HAR BILDERNA PÅ ÅRETS LAMM BLIVIT PUBLICERADE. NÄR JAG ÄR OCH TITTAR PÅ DOM SÅ BLIR JAG LIKA IMPONERAD VARJE GÅNG DET KOMMER ETT NYTT LAMM, NATURENS UNDER !

JAG HAR FÖRSÖKT ATT FOTA DUSIS HEMSKA PÄLS, MEN DET SYNS INTE HUR MÅNGA TUSSAR DET ÄR PÅ HENNE. DET SOM ÄR VÄRSTA ÄR ATT JAG INTE FÅR BORT DOM. VARKEN KARDAN ELLER KAMMAR FUNGERAR, HON HAR DEN BÄSTA UNDERULLEN SOM JAG HAR SETT PÅ EN HUND, MEN DET ÄR INGE KUL ATT JAG INTE KAN BORSTA BORT DEN. DET GÅR INTE ATT DRA BORT DOM TUSSAR SOM SER UT ATT HA LOSSNAT HELLER, UTSTÄLLNING DEN 16 MAJ.....

FÖR BARA NÅGRA VECKOR SEN VAR DET EN HALVMETER SNÖ PÅ GÅRDEN, NU ÄR DET BARA LITE KVAR DÄR DET HAR VARIT STORA HÖGAR. LIKA FÖRVÅNAD BLIR JAG VARJE VÅR ATT SNÖN HINNER BORT PÅ GÅRDEN INNAN FÖRSTA MAJ.

 

.................................................

 

22/4 2009 DET HÄNDE INTE SÅ MYCKET FÖRRA UPPDATERINGEN, MEN DET BERODDE INTE PÅ ATT JAG OCH DATORN BLÅSTE BORT. DET HEMSKASTE SOM HAR HÄNT PÅ SISTONE ÄR ATT JAG HAR VARIT UTAN DATORSKÄRM I 3 DAGAR. DET ÄNDA SOM SKULLE VARA VÄRRE ÄR ATT VARA UTAN MOBILEN....

DEN SOM OCKSÅ HAR HAFT DET JOBBIGT PÅ SISTONE ÄR CISSI, HON ÄR SÅ SKENDRÄKTIG ATT TILL OCH MED PII HAR HOPPAT ÖVER DET DEN HÄR GÅNGEN. SEN HAR HON HUNNIT MED ATT SKAVA AV EN BIT AV TRAMPDYNAN, OCH HAFT JÄTTEONT ETT PAR DAGAR.

SEN HAR VI VARIT OCH TAGIT DEN ANDRA RABIES SPRUTAN PÅ CISSI OCH DUSI. OCH FÖR ATT GÖRA AV MED LITE MERA PENGAR, SÅ HJÄLPTE CISSI TILL MED ATT SLÅSS MED ASTA, SÅ ASTA SKAVDE AV EN BIT AV EN HUGGTAND, VI FICK TID SAMMA DAG SOM RABIES SPRUTORNA !! SEN GICK ROGER OCH JAG UT OCH FIRADE MED EN PIZZA.

NU ÄR VÅREN VERKLIGEN HÄR, SOLEN SKINER OCH DET ÄR JÄTTEVARMT UTE, 7-8 GRADER, VARMT SÅ KLART, OCH BARA IBLAND. DET VAR INTE SÅ LÄNGE SEN DET VAR EN HALVMETER SNÖ PÅ GÅRDEN, OCH NU ÄR DEN NÄSTAN BORTA. EN SAK TILL SOM ÄR MYCKET VÅRLIGT, ÄR ATT LAMMEN HAR BÖRJAT KOMMA HOS MIN KOMPIS. BAGGARNA HAR JOBBAT BRA I VINTER, FÖR LAMMEN HAR KOMMIT FORT I ÅR. ALLA HAR INTE KOMMIT ÄN, SÅ LITE MERA ROLIGT FINNS KVAR ATT SE. DET SKA KOMMA LITE LAMMBILDER OCKSÅ.

SEN ÄR DET VÄL UTSTÄLLNINGEN I MAJ SOM JAG SER FRAMÅT EMOT. NU SKA VÄL DUSI FÅ ETT CERT TYCKER JAG, NÅGON DOMARE SKA VÄL INSE HUR VACKER ÄR, HOPPAS JAG (FNISS). JAG SKA TA ETT NYTT KORT PÅ DUSI SÅ SKA NI FÅ SE HUR VACKER HON ÄR, FÖRHOPPNINGSVIS SKA DEN KOMMA UT OM NÅGON DAG.

 

.............................................        

 

19/4 2009 NU HAR DET VARIT ETT TAG SEN JAG GJORDE EN UPPDATERING. DAGSLÄGET ÄR I ALLA FALL ATT VI FÅR HÅLLA I OSS NÄR VI GÅR UT.

 

31/3 2009 NU HAR DUSI OCH JAG VARIT PÅ EN INOFFICIELL UTSTÄLLNING SOM LAPPHUNDKLUBBEN ÖN HADE ORDNAT I SAMBAND MED ÅRSMÖTET. DUSI SKÖTTE SEJ JÄTTEBRA OCH FICK ETT HP OCH BLEV BIR JUNIOR. NU VAR HON JU ENSAM LAPSK, MEN HON KOM VIDARE I UTTAGNINGARNA MED DOM ANDRA RASERNA, SÅ HON GJORDE RÄTT FÖR SIN BIR ROSETT. DET VAR EN SOLIG OCH TREVLIG DAG I KUSMARK. JAG HADE NUMMER 66, OCH KÖPTE EN LOTT MED NUMMER 66, TYVÄRR SÅ LÄMNADE JAG ÖVER LOTTEN TILL LOTTA NÄR JAG SKULLE IN I RINGEN, SÅ "HON" VANN EN TUB MED LOTION, DÄR SER MAN HUR DET GÅR NÄR KATTEN, ELLER VAR DET NÄR HUNDEN ÄR BORTA (FNISS)

NÅGONTING JAG BRUKAR FUNDERA ÖVER VARJE ÅR, DET ÄR HUR OLIKA MAN TYCKER OM NÄR VÅRENS ANKOMST INTRÄFFAR. FÖR MEJ ÄR DET NÄR SOLEN BÖRJAR VÄRMA, OCH DET DROPPAR FRÅN TAKEN. SEN ATT DET ÄR NÅGON METER SNÖ KVAR SPELAR INGEN ROLL. EGENTLIGEN ÄR DET VÄL NÄR DET ÄR VARMGRADER DYGNET RUNT. MEN HÄR UPPE GÄLLER DET ATT VARA SNABB OM MAN SKA HINNA MED.

NU HAR JAG SATT IN 1 RUNDBAL TILL MINA DJUR, 1 HÄST OCH FEM FÅR. NU ÄR DET BARA ATT SÄTTA IN 3 BALAR TILL, EVENTUELLT 4, SEN ÄR DET DAGS FÖR SOMMARBETE ! ! JAG BLIR LIKA ÖVERRASKAD VARJE ÅR ATT SNÖN HINNER FÖRSVINNA OCH ATT ALLT GÅR SÅ FORT.

 

......................................................

 

23/3 2009 NU HAR JAG VARIT OCH VACCINERAT CISSI OCH DUSI. DET BLEV VANLIG OCH RABIES VACCINERING. PII OCH ASTA HADE GJORT BORT SINA SÅ DÄR SPARADE JAG IN LITE. JAG BEHÄRSKADE MEJ SÅ DET BLEV INTE ALLT JAG HADE TÄNKT GÖRA MED DOM, TYP PRCD T.EX. MEN DET KOMMER FLERA DAGAR ATT GÖRA SEJ AV MED PENGAR.

JAG OCH ROGER PASSADE OCKSÅ PÅ ATT HÄLSA PÅ MINJA (DYANE), HON HAR OCKSÅ VUXIT OCH BLIVIT EN STOR TJEJ. EN MYCKET LUGN HUND. NÄR JAG OCH ROGER KNACKADE PÅ HEMMA HOS DOM SÅ HÖRDES DET INGENTING, VI VAR PRECIS PÅ VÄG ATT GÅ NÄR VI HÖRDE STEG. INTE ETT SKALL HÖRDES, ??????? SÅ SÅG DET UT I VÅRA HUVUDEN NÄR VI INSÅG ATT DET FANNS TVÅ HUNDAR OCH INGET SKÄLLANDE, VI BLEV GANSKA AVUNDSJUKA....

NYA BILDER BLEV DET PÅ MINJA OCKSÅ, HON ÄR SÅ SÖT!

DET HAR KOMMIT MER BILDER PÅ DEVILLE OCKSÅ, OCH SEN FINNS DET EN LITEN FILMSNUTT SOM JAG SKA FÖRSÖKA LÄGGA UT.

NU PÅ LÖRDAG ÄR DET ÅRSMÖTE, OCH EN INOFFICIELL UTSTÄLLNING DÄR JAG HAR ANMÄLT MIN KVADRATISKA DUSI MED SINA RUNDA ÖGON. MEN NU SATSAR VI PÅ BIS:ET !!!!! ELLER SÅ FÅR JAG BÖRJA ATT MUTA DOMARNA. VI FÅR VÄL SE EFTER DEN HÄR SÄSONGEN OM DET BARA JAG SOM SER HENNES LÅNGA KROPP, OCH HENNES PERFEKTA ÖGON, ANNARS FÅR JAG JOBBA EXTRA I VINTER FÖR ATT KUNNA MUTA DOMARNA TILL NÄSTA ÅR (FNISS).

 

.......................................................

 

15/3 2009 NYA BILDER PÅ MUSTE (DAUPHINE) HON HAR VUXIT OCH BLIVIT EN STOR TJEJ. MUSTE HAR EN UNDERBAR ARBETSPLATS, OCH VERKAR TRIVAS BRA. SEN VERKAR DET VARA BRA MED FRITIDEN OCKSÅ, LITE LAGOM ARBETSAMT (SE BILD). ENLIGT HUSSE SÅ TYCKER HON ATT RENAR ÄR TREVLIGA DJUR. FÖRE JUL SÅ BRÖT MUSTE BENET MEN DET HAR BLIVIT BRA NU, DET ÄR JU LITE LÄTTARE ATT SPRINGA EFTER RENAR MED 4 BEN.

DUSI OCH HENNES SYSKON HAR FYLLT ÅR DEN 11 MARS. TIDEN GÅR SÅ FORT SÅ MAN HINNER INTE MED. NU SKA JAG ANMÄLA HENNE TILL EN NATIONELL UTSTÄLLNING I PITEÅ DEN 16 MAJ. NU HOPPAS JAG PÅ EN BÄTTRE DOMARE, SOM INSER HUR VACKER HUND JAG HAR.      DET KANSKE BLIR SÅ EFTERSOM DET ÄR SÅ NÄRA, ROGER BOR JU I PITEÅ.

NU SKA JAG UTÖKA MIN SIDA MED EN ENGELSK VERSION OCKSÅ. DET BLIR SPÄNNANDE ATT SE HUR DET GÅR MED ATT FÅ DET ATT FUNGERA. JAG OCH ROGER HAR STARTAT UPP MED ATT FIXA LÄNKARNA, OCH SÅ SKA HANS SYSTER LOTTA HJÄLPA MEJ MED ÖVERSÄTTNINGEN. JAG FASAR FÖR NÄR ROGER ÅKER TILLBAKA TILL PITEÅ PÅ SÖNDAG KVÄLL. DATORN VET NÄMLIGEN NÄR HAN ÄR HÄR. DET LÅTER KONSTIGT, MEN NÄR HAN LÄMNAR MEJ VID DATORN, SÅ SLUTAR ALLT ATT FUNGERA SOM NÄR HAN SITTER BREDVID. DET LÅTER JÄTTEDUMT, MEN DET ÄR SANT.

VI HADE STÄNKT NER DET ENGELSKA JOBBET, OCH JAG SKULLE UT OCH UPPDATERA HÄR. VAD HÄNDER, JAG KOM INTE UT PÅ DEN SVENSKA SIDAN, HUR JAG ÄN GJORDE SÅ LYCKADES JAG INTE. SEN KOM ROGER OCH ALLT ORDNAD SEJ !

JAG ÄR TVUNGEN ATT FÖRTYDLIGA MEJ FÖR FÖRRA UPPDATERINGEN, DET ÄR INTE BANKER SOM DET ÄR NÅGRA AV, UTAN UTSTÄLLNINGAR.

 

................................................................................................

 

8/3 2009 NU BÖRJAR DET VARA DAGS ATT PLANERA SOMMARENS UTSTÄLLNINGAR. I ÅR HADE JAG TÄNKT STÄLLA UT ALLA HUNDAR PÅ FLERA UTSTÄLLNINGAR, MEN JAG HAR TÄNKT OM. NU BÖRJAR JAG OM ATT PLANERA FÖR VILKA HUNDAR, SOM SKA FÅ GÅ PÅ DOM OLIKA UTSTÄLLNINGARNA. ANNARS BLIR DET TILL ATT BÖRJA PLANERA ETT INBROTT I EN BANK. SOM TUR ÄR DET NÅGRA I PITEÅ, OCH DÄR FINNS DET SOVRUM HOS ROGER, IBLAND ÄR DET BRA ATT VARA SÄRBO.

 

.............................................................................................

 

4/3 2009 DET HÄR HAR INTE MED HUNDARNA ATT GÖRA, MEN DET ÄR LITE KUL ÄNDÅ. JAG HAR JU GLASÖGON, MEN TÄNKTE ATT JAG SKULLE SKAFFA LINSER IGEN EFTER MÅNGA ÅR. KOLLADE SYNEN OCH FICK HEM NÅGRA LINSER FÖR ATT KOLLA OM DOM FUNGERADE BRA. JAG FICK IN DEN FÖRSTA LINSEN MYCKET BÄTTRE ÄN JAG TRODDE, DET BRUKAR GÅ ÅT NÅGRA STYCKEN NÄR JAG INTE HAR ANVÄNT DOM PÅ ETT TAG. ANDRA LINSEN GICK INTE SÅ BRA, JAG VISSTE INTE ATT MAN KUNDE TAPPA BORT EN LINS I ÖGONFRANSARNA.... MEN JAG FICK IN DEN TILL SLUT.

SEN KOMMER DET SOM INTE VAR SÅ LÄTT. NÄR MAN HAR KOMMIT I DEN BERÖMDA MEDELÅLDERN MED DOM LÄTTA SYNFEL SOM KOMMER, TYP ATT MAN BEHÖVER LÄSGLASÖGON. MED DOM VANLIGA GLASÖGONEN JAG HAR, KAN MAN KIKA ÖVER KANTEN NÄR DET BEHÖVS. MEN PROVA ATT KIKA ÖVER EN LINSKANT OM NI KAN, SKRIV TILL MEJ OM NI LYCKAS.

OM NI VISSTE HUR MYCKET MAN BEHÖVER KIKA ÖVER EN LINSKANT UNDER EN DAG, OCH HUR MÅNGA GÅNGER JAG PROVADE ATT GÖRA DET. OCH SEN FUNDERAR MAN VARFÖR INTE HUNDARNA LÄR SEJ VÅRA TRIX OCH IDÈER FORTARE. DET ÄR TUR ATT INTE JAG ÄR HUND HOS EN OTÅLIG HUSSE OCH MATTE. NU KOM JAG TILL HUNDARNA I ALLA FALL. DET ÄR BARA SYND ATT DET BERODDE PÅ MIN OFÖRMÅGA ATT LÄRA MEJ FORTARE.

 

......................................................

 

1/3 2009 HAR NI SPELAT BILJARD NÅGON GÅNG ? ELLER SETT PÅ NÄR NÅGON ANNAN GJORT DET?

DET HÄNDER ALLTID NÅGRA GÅNGER UNDER SPELET ATT DOM HALVLIGGER ÖVER BORDET NÄR DOM SKA "PUTTA" NER (HAR INGEN ANING OM VAD DET HETER) NER BOLLARNA. JAG HAR PROVAT ATT "SPELA" OCH LYCKADES INTE EN ENDA GÅNG ATT KUNNA LIGGA SÅ DÄR. OCH VAD HAR DET HÄR MED HUNDARNA ATT GÖRA ?

JO, DET ÄR SAMMA SOM NÄR JAG KLIPPER KLORNA PÅ HUNDARNA ! JAG HAR PROVAT ALLA MÖJLIGA OLIKA SORTERS VARIANTER FÖR ATT MINA STACKARS HUNDAR INTE SKA TYCKA DET ÄR SÅ HEMSKT ATT KLIPPA KLORNA. DET SOM HAR FUNGERAT BÄST, ÄR ATT DOM FÅR STÅ PÅ KÖKSBORDET. ROGER STÅR OCH HÅLLER DOM I HALSBANDET OCH JAG SKÖTER KLIPPNINGEN. NU KOMMER JAG TILL MIN SÅ KALLADE BILJARDSTÄLLNING. VAD GÖR MAN INTE FÖR SINA STACKARS HUNDAR. EFTER EN TASS ELLER TVÅ BÖRJAR DET, MER OCH MER HÄNGER JAG ÖVER BORDET FÖR ATT KUNNA KLIPPA, AV TVÅ ANLEDNINGAR, DELS FÖR ATT SE BÄTTRE OCH ATT MIN RYGG INTE ALLS TYCKER OM ATT LUTA SEJ FRAMÅT SÅ HÄR LÄNGE. I SLUTET LUTAR JAG MEJ MYCKET VIGT ÖVER BORDET, MED I MITT VANLIGA FALL HÖGRA BEN RAKT UT, JAG TROR ATT JAG SKA FÖRSÖKA MEJ PÅ BILJARD I ALLA FALL.

OCH SEN HAR JAG ETT NYTT PROBLEM, VISSERLIGEN ETT MED VARJE HUND ÅTERKOMMANDE PROBLEM. NU MED DUSI. MED ASTA OCH PII HAR DET UPPKOMMIT I SAMBAND MED BILÅKNING OCH NU MED DUSI HEMMA PÅ GÅRDEN. JAG ROPAR OCH DUSI TITTAR PÅ MEJ ELLER SPRINGER, ANTINGEN EMOT MEJ ELLER IFRÅN MEJ. MEN DET SLUTAR ALLTID MED ATT HON SPRINGER GLATT RUNT HUSET MEDDANS JAG STÅR OCH TÄNKER, OCH SÄGER ORD SOM INTE SKA SKRIVAS HÄR. NU TÄNKER NI SÄKERT ATT DET DÄR SKULLE HON HA TRÄNAT IN TIDIGARE, MEN TIDIGARE GJORDE HON INTE SÅ HÄR. SEN TROR JAG ATT DOM ANDRA HUNDARNA HAR TIPSAT HENNE OM ATT DET ÄR SÅ ROLIGT ATT SE MATTE SÅ ILSKEN, OCH SÅ STAMPAR HON SÅ ROLIGT I BACKEN IBLAND. NU HAR JAG DOCK TÄNKT ATT JAG SKA FÖRSÖKA HEJDA HENNE, HON SPRINGER JU FAKTISKT BARA CA 1 METER IFRÅN MEJ. JAG HÄMTAR DIVERSE TILLHYGGEN OCH SKA KASTA EFTER HENNE, NOG VAR DET VÄL SJUTTON OCKSÅ OM JAG INTE SKULLE FÅ STOPP PÅ HENNE. JAG KASTAR MER EN EN GÅNG, MED SKIFTANDE RESULTAT. MEN INGET VAR SÅ NÄRA ATT DUSI SKULLE FÖRSTÅ VARFÖR JAG KASTAR, HON TYCKER DET ÄR JÄTTEROLIGT NÄR MATTE ÄR UTE OCH LEKER.

DÄRFÖR FICK JAG EN LÅNG UNDERVISNING I ATT KASTA SAKER AV ROGER IDAG FÖR ATT KUNNA KASTA BÄTTRE EFTER DUSI. I BÖRJAN HADE HAN FULLT UPP MED ATT FÅ MEJ ATT KASTA, OCH INTE STÖTA IVÄG DOM IHOPRULLADE STRUMPORNA. JAG BÖRJADE MED EN HÅRD BOLL, MEN DEN BYTTE HAN SNABBT UT EFTER NÅGRA KAST, JAG FÖRSTOD INTE VARFÖR, VI VAR JU BARA I KÖKET. TILL SLUT KUNDE JAG KASTA STRUMPORNA ÅT RÄTT HÅLL, OCH VAR GANSKA TRÄFFSÄKER. MEN JAG TROR ATT OM DET SKA FUNGERA BRA, SÅ MÅSTE JAG SIKTA MOT DUSIS HUVUD, DÅ KOMMER DET ATT VARA LAGOM AVSTÅND OCH JAG KOMMER INTE ATT TRÄFFA HENNE.

NU FINNS DET JU ANDRA VARIANTER, JAG FÅR ÅTERKOMMA MED VILKEN SOM FUNGERADE BÄST. ANNARS KAN JAG GÖRA SOM TIDIGARE, GE UPP, OCH SEN EFTER CA 1 MÅNAD SÅ HAR HON SLUTAT MED DET AV SEJ SJÄLV, DET GJORDE DOM ANDRA......

OCH DET HÄR HÄNDER BARA PÅ GÅRDEN, INTE NÅGON ANNAN STANS, SÅ JAG KANSKE GER UPP.

 

.....................................................

 

23/2 2009 EFTER ATT DET HAR VARIT 25-30 GRADER KALLT UTE I NÅGRA VECKOR KOM VÄRMEN. EN MORGON NÄR JAG GICK UT MED HUNDARNA, DET KÄNDES SOM OM DET VAR VARMGRADER UTE, DET VAR 5 MINUS, MEN "VÅREN" HADE KOMMIT. ALLT VAR SÅ SKÖNT TILLS JAG KOM RUNT HÖRNET PÅ HUSET, JAG TROR ATT BLÅST PÅ KALFJÄLLET VAR GANSKA NÄRA KÄNSLAN JAG FICK. DET ÄR VÄL ETT TAG INNAN VÅREN KOMMER.

IDAG PÅ MORGONEN SÅ VAR DET INTE SÅ MYCKET ANNARS I VÄDRET, BORTSETT FRÅN ATT DET KOMMIT MYCKET SNÖ, NU VAR DET LIKT SANDYNORNA JAG SETT FRÅN ÖKENOMRÅDENA. HUNDARNA ÄLSKADE DET, DOM SÅG SÅ GLADA UT OCH SKUTTADE SOM SMÅ GASELLER ÖVER GÅRDEN. FRAM MED KAMERAN, OCH JAGA HUNDAR. LITE SKIT PÅ SLÄPET, OCH EN STILLASTÅENDE CISSI, VAD MER KAN MAN BEGÄRA. SÅ LITE NYA BILDER HAR DET BLIVIT.

NU NÄRMAR DET SEJ VETERINÄRBESÖK. FELIX SKA PÅ EN ÅLDERSKONTROLL, JAG ÄR LITE OROLIG FÖR HONOM, HAN HAR VARIT LITE STEL PÅ SISTONE, JAG HOPPAS DET INTE ÄR NÅGOT ALLVARLIGT. SEN KOMMER VI TILL DOM ANDRA, VACCINATIONER AV OLIKA SLAG. RABIES OCH PASS. PRCD-PRA KOLL PÅ DUSI OCH CISSI, JAG HOPPAS VERKLIGEN ATT DOM ÄR FRIA. EVENTUELLT HD OCH ARMBÅGSRÖNTGEN PÅ DUSI. JAG KANSKE KAN STÄDA LITE SÅ ATT INTE RÄKNINGEN BLIR SÅ STOR ?

NU HAR LÖPTIDEN AVTAGIT, PUST, DET HAR INTE VARIT LÄTT DEN HÄR GÅNGEN. JAG HAR FÅTT MERA GRÅA HÅRSTRÅN, MEN NU HAR JAG KÖPT LITE TONING TILL HÅRET SÅ DET SKA VÄL AVHJÄLPA PROBLEMET ETT TAG.

FELIX HAR FÅTT VARA MED ROGER I PITEÅ, HAN ÄR LITE KUL DEN HUNDEN. NÄR HAN ÄR ENSAM MED ROGER SÅ STÅR HAN OCH TITTAR PÅ HONOM MEST HELA TIDEN. OCH DET SPELAR INGEN ROLL OM HAN LIGGER PÅ SOFFAN ELLER HÅLLER PÅ ATT JOBBAR MED NÅGOT. SEN HAR ROGER FULLT UPP MED ATT ÖVERTYGA FELIX OM ATT DET GÅR BRA ATT LIGGA PÅ DEN ANDRA SIDAN I DUBBELSÄNGEN, INTE PÅ ROGERS SIDA. HAN HAR INTE LYCKATS ÄN......

 

................................................

 

14/2 2009 HOPPAS NI ALLA HAR EN BRA ALLA HJÄRTANS DAG. JAG HAR VERKLIGEN GÅTT PÅ DEN BILLIGA LINJEN NÄR DET GÄLLER PRESENTER OCH KORT. ROGER ÄR HÄR I HELGEN SOM VANLIGT, MEN JAG SKICKADE HONOM ETT VYKORT PÅ HANS MAIL, JAG SA TILL HONOM OCKSÅ, SÅ HAN SKULLE HINNA SE DET I DAG.

SEN KOM DET NYHETER FRÅN DEVILLE (CAMMO). HAN HAR LÄRT SEJ ATT ÅKA SKOTER OCH ATT SITTA PÅ ETT RENSKINN, ENLIGT FAMILJEN HAR HAN BARA HAFT STÅNDSKALL PÅ SKINNEN TIDIGARE. CAMMO LÄR SEJ MER OCH MER FÖR VARJE DAG. SKÄLLER OCH DRIVER RENARNA, OCH ÄR TYST NÄR HAN SKA, OCH LYDER HUSSE. BILDBEVIS FINNS PÅ HANS SIDA.                    P.S DET ÄR MINUS 32 GRADER NÄR DOM TOG BILDERNA !

NU LÖPER PII, VILKET HON HAR HÅLLIT HEMLIGT ETT TAG TROR JAG. FELIX HAR JU VARIT HOS LIS-MARIE I VECKAN, MYCKET SKÖNT FÖR FELIX OCH MEJ. NÄR HAN KOM HEM IGÅR SÅ SPRANG PII FRAM TILL HONOM, ÅÅÅ VAD JAG ÄR GLAD ATT SE DEJ IGEN, SEN VEK HON UNDAN SVANSEN SAMTIDIGT SOM HON VÄNDE SEJ OM. PII HAR KOLL PÅ VEM SOM ÄR KILLEN I HUSET.

IBLAND HAR JAG STORA FUNDERINGAR VAD SOM RÖR SEJ I HUVUDET PÅ CISSI OCH ASTA (OM DET NU RÖR SEJ ÖVERHUVUDTAGET). JAG HAR INTE SLÄPPT UT CISSI OCH ASTA SAMTIDIGT, DOM HAR BARA ÄGNAT SEJ ÅT VARANDRA PÅ ETT ICKE BARNTILLÅTET SÄTT. SEN KAN JU DOM ÖVNINGARNA VARA LITE ROLIGA IBLAND.

JAG HADE HAFT UTE CISSI OCH SLÄPPTE IN HENNE, HON SPRANG FORT IN I KÖKET DÄR ASTA VAR. JAG ROPADE PÅ ASTA, OCH HON KOMMER I FULL FART, PRECIS NÄR HON KOM ÖVER TRÖSKELN I KÖKET SÅ HOPPAR CISSI UPP PÅ HENNE, OCH FICK ETT SÅNT BRA TAG SOM VARJE HANHUND SKULLE BLI AVUNDSJUK ÖVER. ASTA FORTSÄTTER I SAMMA HÖGA FART, OCH VERKAR INTE ENS MÄRKA ATT DET ÄR NÅGON SOM SLÄPAR BAKOM HENNE. OCH SLÄPA ÄR RÄTT ORD, CISSI ÅKER PÅ BAKTASSARNA I DRYGT 2 METER TILL NÄSTA TRÖSKEL, DÄR HENNES TRÅKIGA MATTE HEJDAR HENNE I FARTEN. MEN JAG KANSKE INTE SKULLE HA GJORT DET, TOLKNING EFTER HÄSTAR HAR MAN JU SÄTT, MEN HUND SOM TOLKAR EFTER EN ANNAN HUND KANSKE SER ROLIGARE UT ?

 

...........................................................

 

9/2 2009 2009 ÄR SVÅRT ATT KOMMA IHÅG, VI FÅR SE NÄR JAG KOMMER ÖVER 2008.

CISSI OCH ASTA LÖPER, OCH DUSI HJÄLPER TILL. PII HÅLLER KOLL SÅ DET GÅR RÄTT TILL. HON VÄNTAR SÄKERT TILL ATT DOM ANDRA SLUTAR, OCH JAG TROR ATT LUGNET SKA INFINNA SEJ ETT TAG. HOPPAS JAG OCH FELIX. DET ÄR GANSKA JOBBIGT FÖR FELIX JUST NU, TRE GALNA FLICKOR SOM VILL ATT HAN SKA JOBBA HELA TIDEN. IBLAND LIGGER HAN I SÄNGEN OCH MORRAR, MEN SPECIELLT CISSI FÖRSTÅR INGENTING. VISSERLIGEN BÖRJAR HON GE UPP NU, MEN IDAG KOM ASTA IGÅNG. NU BÖRJAR FELIX OCH AG BLI LITE LES, SÅ JAG HAR ORDNAT ETT TIKFRITT STÄLLE. LIS-MARI FRÅGADE OM HAN KUNDE VARA ENSAM ETT TAG PÅ DAGARNA MEDDANS HON JOBBAR ? TROLIGEN KOMMER HAN ATT HAMNA I KOMA NÄR HAN FÅR KOMMA HEMIFRÅN......

DET SOM ÄR ROLIGT ATT ASTA LÖPER, ÄR ATT JAG HAR LITE KOLL NÄR HON GÅR ATT PARA NÄSTA LÖP. DET KOMMER ATT BLI HÖSTVALPAR, LITE SPÄNNANDE KOMMER DET ATT BLI, JAG HAR BARA HAFT VÅR OCH SOMMARVALPAR TIDIGARE.

JAG HAR INTE RIKTIGT KOMMIT ÖVER MIN OCH DUSIS UTSTÄLLNING I MORA. MEN JAG TYCKTE ATT DET VAR ETT PERFEKT STÄLLE ATT HA EN VINTER UTSTÄLLNING PÅ. OCH JÄTTEBRA ORDNAT. OM DET BLIR EN NÄSTA ÅR SKA JAG FÖRSÖKA HINNA MED TÅGET, ELLER ATT PLANERA INFÖR EN BILRESA !! OCH ATT DET GÅR ATT ORDNA SÅ JAG KAN FARA.

SEN MÅSTE JAG BARA BERÄTTA EN TILL ROLIG SAK FRÅN UTSTÄLLNINGEN. JAG HAR BLIVIT HELT GALEN I ATT HA REFLEX PÅ MEJ, HUNDARNA OCH HÄSTEN. MAN KAN INTE HA NOG MED REFLEX PÅ SEJ. SEN HAR JAG EN STOR LUST TILL ATT SKAFFA MEJ EN STOR HÄCK RUNT GÅRDEN. NU FANNS DET REFLEXVÄSTAR ATT KÖPA, VISSERLIGEN HAR JAG EN 4-5 STYCKEN, MEN INGEN MED LAPPHUNDKLUBBENS LOGGA PÅ. NATURLIGTVIS MÅSTE JAG EN SÅN OCKSÅ, DÅ FRÅGAR ROGER MEJ, HAR DOM HÄCKAR OCKSÅ ? DET VAR TUR FÖR HONOM ATT DOM INTE SÅLDE SÅNA OCKSÅ...

 

...............................................

 

7/2 2009 NU HAR JAG SATT UT NÅGRA BILDER. ROGER SA MED ETT LEENDE ATT  HAN HANN INTE TA FLER BILDER, JAG VAR JU INNE SÅ KORT TID, JAG FÖRSTÅR INTE VAD HAN MENADE MED  DET ?  DOMAREN SA ATT HON VAR FÖR KVADRATISK OCH HADE RUNDA ÖGON. MIN KOMPIS SA, ATT DET VAR JU BARA FÖR ATT HON VAR SÅ FÖRVÅNAD ÖVER ALLA HUNDAR OCH MÄNNISKOR.

MEN NU SKA VI TA NYA TAG INFÖR SOMMARENS UTSTÄLLNINGAR. JAG HAR OCKSÅ BESTÄLLT SOL MED LAGOM TEMPERATUR, OCH EN DOMARE SOM INSER HUR VACKER HON ÄR.

HÄR HEMMA ÄR DET BARA KNÄPPA HUNDAR JUST NU, LÖPER EN SÅ LÖPER ALLA. FELIX HAR OCKSÅ BLIVIT LESS DOM, HAN LIGGER PÅ SÄNGEN OCH SER GANSKA LIDANDE UT. DET KAN OCKSÅ VARA FÖR ATT HAN HAR TRÄNINGSVÄRK.... JAG VAR UTE SÅ DOM FICK SPRINGA EFTER EN SKOGSVÄG OCH HAN ÄR 10 ÅR OCH BORDE VETA BÄTTRE ÄN ATT SPRINGA IVÄG IN I SKOGEN, HAN BRUKAR VARA FÖR LAT FÖR DET DESSUTOM. EFTER ETT LÅNGT TAG KOM HAN TILLBAKA, GLAD SOM ETT LITET BARN PÅ JULAFTON. HADE HAN VETAT VAD SOM SKULLE KOMMA DAGEN EFTER, HADE HAN NOG FUNDERAT EFTER LITE INNAN HAN SMET IVÄG. TRÄNINGSVERK SOM LIKNADE STADIET INNAN FÖRLAMNING, JAG VAR LITE OROLIG ATT HANS GAMLA KROPP INTE SKULLE REPA SEJ. MEN TVÅ DAGAR SENARE VAR HAN IGÅNG IGEN. ÄVEN OM INTRESSET FÖR DET MOTSATTA KÖNET HAR AVTAGIT NÅGOT. FELIX ÄR KASTRERAD, MEN HAN TYCKER ATT HAN SKA FÅ TRÄNA UPP FLICKORNA I ALLA FALL.....

 

..........................................................

 

4/2 2009 NU KOMMER BERÄTTELSEN OM DEN TREVLIGA UTSTÄLLNINGSRESAN TILL MORA.

FREDAGEN KOM, OCH JAG FIXADE ALLT SOM SKULLE GÖRAS INNAN JAG FOR IVÄG MED TÅGET. ROGER SKULLE STANNA HEMMA OCH PASSA DOM ANDRA HUNDARNA SÅ ALLT VAR LUGNT. JAG SKULLE HÅLLA MEJ VAKEN HELA DAGEN SÅ JAG SKULLE KUNNA SOVA PÅ TÅGET. KERSTIN KOM OCH HÄLSADE PÅ OCH VI ÅT VÅFFLOR. DET VAR FÖR ATT VI SKULLE ÄTA MIDDAG SENARE SÅ JAG SKULLE VARA MÄTT NÄR JAG ÅKTE IVÄG. JAG VAR UTE PÅ EN PROMENAD MED DUSI SÅ HON SKULLE VARA NÖJD OCH SOVA HELA NATTEN PÅ TÅGET.

SEN BÖRJADE DET. ROGER SKJUTSADE MEJ TILL TÅGET, MEN DET VAR LITE TOMT, INGET TÅG SÅ LÅNGT ÖGAT KUNDE SE. TITTADE PÅ BILJETTEN OCH KONSTATERADE ATT JAG HADE MISSAT TÅGET MED EN TIMME......  JAG HÖLL PÅ ATT BRYTA IHOP, LEDSEN OCH BESVIKEN EFTERSOM JAG HADE SETT FRAMEMOT RESAN TILL MORA.

ROGER BEHÖLL LUGNET, KANSKE FÖR ATT DET INTE VAR HAN SOM SKULLE ÅKA, ELLER FÖR ATT JAG VERKLIGEN INTE SKULLE BRYTA IHOP, ATT DET SKULLE BLI LITE JOBBIGT FÖR HONOM INSÅG HAN SNABBT. HAN SA LUGNT ATT DET HÄR SKA VI FIXA, ALLT MEDDANS JAG UPPREPADE        CA 100, UNDER EN BILFÄRD PÅ 5 MINUTER, HUR BESVIKEN OCH LEDSEN JAG VAR, OCH HUR KLANTIG JAG VAR SOM INTE HÖLL RÄTT PÅ TIDEN. JAG FÖRSTÅR INTE ATT NÅGON KAN VARA SÅ LUGN.

NÄR VI KOM HEM SÅ BÖRJADE HAN ATT KOLLA OM DET VAR MÖJLIGT FÖR MEJ ATT ÅKA NER PÅ LÖRDAGEN. DET GICK BRA TILL GÄVLE, MEN SEN FANNS DET INTE NÅGON ANSLUTNING SOM GJORDE ATT JAG INTE SKULLE VARA FRAMME I MORA FÖREN 13.15, JAG FUNDERAD ALLVARLIGT ATT JAG SKULLE TA DET TÅGET, MEN NÄR JAG FUNDERAT NÅGON MINUT INSÅG JAG ATT DOMAREN INTE SKULLE VÄNTA PÅ MEJ OCH DUSI. NU BLEV DET MYCKET, JAG, SKRIVET MEN SÅ ÄR DET IBLAND.

JAG VAR TVUNGEN ATT RINGA TILL TARJA, (SOM HADE BOKAT EN FYRABÄDDARS STUGA FÖR ATT JAG SKULLE HA NÅGONSTANS ATT BO),  OCH SÄGA ATT JAG MISSAT TÅGET. MEN JAG VAR FORTFARANDE OPTIMISTISK, ELLER VAR DET ROGER ? VI SATT OCH PRATADE OCH HAN SA, ETT ALTERNATIV ÄR ATT VI KÖR NER, JAG HÖGG TILL SOM EN KOBRA. VISSERLIGEN SA JAG ATT HAN FICK BESTÄMMA OM HAN VERKLIGEN VILLE OCH ORKADE DET. ALLT MEDDANS JAG TALADE OM FÖR HONOM HUR GLAD JAG SKULLE BLI OCH HUR SNÄLL HAN SKULLE VARA OM HAN VILLE GÖRA DET. HAN SA ATT VI ÅKER TILLSAMMANS NER. ROGER ÄR BÄST.

KLOCKAN TOLV PÅ NATTEN RINGER JAG MIN BROR OCH FRÅGAR, KAN DU KOMMA OCH VARA DJURVAKT I HELGEN. JAG HAR EN HÄST OCH FEM FÅR OCKSÅ ! NATURLIGTVIS KOM HAN. KLOCKAN 01.00 ÅKTE VI IVÄG. RESAN VAR INTE SÅ LÄTT, VI HADE JU HÅLLIT OSS VAKNA HELA DAGEN, ALLT FÖR ATT JAG SKULLE ÅKA TÅG.....

VI HADE 2 GRADER KALLT I BODEN, DET BLEV KALLARE JU LÄNGRE SÖDERUT VI KOM. DET BÖRJADE SNÖA, OCH PÅ RADION SA DOM ATT DET VAR 25 GRADER KALLT I MORA. MAN BÖRJADE JU UNDRA VART ÄR VI PÅ VÄG EGENTLIGEN ?? MEN VI KÄMPADE VIDARE. NU VAR DET INTE BARA ETT CK SOM GÄLLDE, NU VAR DET BIS-1:A DUSI SKULLE BLI !

MEN VI KOM FRAM TILL MORA, OCH JAG HAR MIN SON SOM GÅR I SKOLA DÄR, SÅ HAN ÄTA LUNCH DÄR, OCH ÅKA TILL SKOLAN FÖR ATT SE VAD HAN HADE GJORT, OCH VAD HAN HÖLL PÅ MED. ANDREAS GÅR EN TEXTILLINJE, SÅ JAG FÖRVÄNTAR MEJ LITE KLÄDER FRAMÖVER.

SEN TRÄFFADE VI TARJA VID MORA CAMPING, CHECKADE IN I STUGAN. TARJA HADE KÖPT SÅ GOTT FIKA BRÖD SOM VI SMASKADE I OSS GANSKA FORT. MEDDANS HON OCH HENNES GUBBE (JAG HAR GLÖMT VAD HAN HETER) ÅKTE IVÄG FÖR ATT HJÄLP TILL INFÖR UTSTÄLLNINGEN FÖLL I KOMA. VI VAKNADE UTVILADE, OCH KUNDE SITTA OCH HA EN MYCKET TREVLIG KVÄLL NÄR DOM KOM TILLBAKA TILL STUGAN.

PÅ MORGONEN ÅKTE TARJA OCH HENNES GUBBE, SOM OCKSÅ VAR MYCKET TREVLIG, IVÄG TIDIGARE TILL UTSTÄLLNINGEN. JAG DUSCHADE, OCH BÖRJADE STÄDA UR STUGAN, DÅ HÄNDER DET !! ROGER KOMMER IN OCH SÄGER, BILEN STARTAR INTE !!!!!!!  JAG TROR INTE DET ÄR SANT, SKA VI INTE KOMMA TILL UTSTÄLLNINGEN ?

JAG RINGDE TILL TARJA OCH SA, BILEN STARTAR INTE. HON SKICKADE GUBBEN, (JAG SKA TA REDA PÅ VAD HAN HETER) OCH PRECIS INNAN HAN KOM SÅ FICK ROGER IGÅNG BILEN. SEN ÅKTE VI TILL UTSTÄLLNINGEN OCH TRÄFFADE MÅNGA TREVLIGA MÄNNISKOR, OCH HUNDAR. NU BÖRJADE DET LIKNA NÅT, NU VAR DET BARA CK:ET OCH BIS:1AN SOM FATTADES.

DUSI FICK EN 2:A, DET VAR INTE MENINGEN ATT VI SKULLE HAR VARIT DÄR, ÖDET FÖRSÖKTE VERKLIGEN VARNA OSS, MEN SOM VANLIGT SÅ LYSSNAR MAN INTE........

VI ÅKTE HEM UTAN EN CK REN OCH EN ROSETT, OCH INGET BIS:1A PRIS.

HEMRESAN GICK I ALLA FALL BRA. OCH DUSI VAR NÖJD ATT KOMMA HEM.

BILDER KOMMER SENARE

 

......................................................

 

25/1 2009 UPPDATERINGEN DEN HÄR GÅNGEN ÄR VÄL INTE SÅ MYCKET OM HUNDARNA. HÄR ÄR DET ARBETET MED FÄRGERNA PÅ TEXTERNA. EN DEL GÖRS UNDER FORMAT OCH BAKGRUND, OCH DET SOM INTE BLIVIT BLÅTT DÅ FÅR MAN GÖRA I TEXTFÄRGEN. VARFÖR HAR JAG INGEN ANING OM, MEN DET TOG BARA NÅGRA TIMMAR ATT KOMMA PÅ DET, SÅ NU ÄR JAG LUGN OCH HARMONISK ..............(MYCKET IRONISKT).

SEN HAR HELA LÄNKSIDAN FÅTT ETT SAMMANBROTT, SOM JAG INTE TÄNKER GÖRA NÅGOT ÅT IKVÄLL !!

MEN NU TILL EN HUNDGREJ. JAG TRÄNAR DUSI MED EN KLICKER, DET FUNGERAR JÄTTEBRA. HON HÅLLER PÅ ATT LÄRA SEJ ATT STÅ STILLA, SOM HON SKA GÖRA PÅ UTSTÄLLNINGAR. DET SOM ÄR SVÅRAST ÄR ATT SE HUR HON STÅR FRÅN SIDAN. MEN JAG SKA STÄLLA UPP EN SPEGEL MOT VÄGGEN SÅ FÅR JAG SE HUR DET GÅR.

 

.....................................................

 

21/1 2009 DET ÄR SÅ KUL MED DATORER, SÄGER JAG LITE IRONISKT FÖR MEJ SJÄLV. FÖR ATT INTE TALA OM ENS EGEN HJÄRNA. NU NÄR JAG SATT OCH ÄNDRADE FÄRG I MIN DAGBOK SÅ INSÅG JAG HUR MYCKET JAG HAR SKRIVIT. DET KÄNDES EXTRA MYCKET NÄR JAG SATT OCH ÄNDRADE TEXTFÄRGEN BIT FÖR BIT. EFTER ETT TAG SÅ BÖRJADE JAG TÄNKA, DET MÅSTE JU FINNAS ETT BÄTTRE SÄTT ATT GÖRA DET HÄR PÅ. DÅ UPPENBARADE SEJ LÖSNINGEN, SOM JAG HAR ANVÄNT FÖRUT MEN GLÖMT. SAMTIDIGT SOM JAG ÄNDRAR BAKGRUNDFÄRG FINNS DET EN LITEN RUTA DÄR JAG ÄNDRAR ALL TEXT SAMTIDIGT ! ! ! JAG KOM I ALLA FALL IHÅG DET EFTER HALVA SIDAN.....

NU HAR JAG BLIVIT INSPIRERAD AV ATT KLICKERTRÄNA DUSI. HON SKA LÄRA SEJ STÅ FINT PÅ UTSTÄLLNINGARNA, SOM ALLA PROFFSEN GÖR. OCH OM DET INTE FUNGERAR SÅ HAR JAG GJORT HENNE GLAD MED ALLA GODISAR.

 

......................................................

 

18/1 2009 NU TYCKER JAG ATT JAG HAR HITTAT EN GANSKA FIN GRUND FÖR MIN NYA HEMSIDE LOOK. EFTER TIMMAR AV KÄMPANDE, OCH DÅ MENAR JAG VERKLIGEN TIMMAR. BAKGRUNDSBILDEN LETADE JAG EFTER PÅ INTERNET, MEN JAG HITTADE DEN HOS MEJ SJÄLV. DET ÄR DEVILLE I SINA EGNA RENMARKER, ALESJAUR. EN PERFEKT BILD TYCKER JAG, OCH TACKAR MATTE OCH HUSSE FÖR BILDEN.

 

14/1 2009 DET SKA BLI SPÄNNANDE ATT SE NÄR JAG SKA SKRIVA 2008 (HAR NYSS GJORT DET)

NYA BILDER PÅ DAKOTA OCH DAYTONA. DET ÄR SÅ KUL ATT SE DOM VÄXA. DAKOTA HAR LÖPT FÖR FÖRSTA GÅNGEN OCH BLIVIT EN STOR TJEJ.

 

................................................

 

12/1 2009 NYTT ÅR OCH MÅNGA TANKAR HAR DET VARIT, OCH DET HAR VARIT FÖRSTA JULEN UTAN PAPPA. MEN LIVET GÅR VIDARE.

NU HAR MIN INSPIRATION MED HEMSIDAN KOMMIT IGÅNG IGEN, HOPPAS JAG, FÖR NU SKA DET TESTAS NYA BAKGRUNDER OCH BILDER. JAG HAR FÅTT ETT NYARE PHOTOSHOP PROGRAM ! OM NI SOM LÄSER DET HÄR TROR ATT JAG HAR BLIVIT ALLDELES FÖRVIRRAD, SÅ KOMMER DET NOG ATT VARA SÅ ETT TAG FRAMÖVER. JAG TYCKER ATT DET ÄR SÅ ROLIGT MED ANIMERADE BILDER SÅ DET KOMMER NOG ATT DYKA UPP SÅNA LITE ÖVERALLT. OM JAG INTE BLIR GALEN INNAN DESS.

DET SOM ÄR FRAMFÖR MEJ NU ÄR UTSTÄLLNINGEN I MORA. JAG OCH DUSI SKA TA TÅGET NER TILL MORA ALLDELES SJÄLVA. MINA BARN SOM HAR BLIVIT VANA ATT ÅKA TÅG OCH BUSS TAR ALLT MED RO. MEN JAG SOM NÄSTAN ALDRIG ÅKER MED ANNAT ÄN BIL, JAG INSER ATT OM JAG INTE BLIR SJUK NÄR JAG SKA ÅKA, SÅ KOMMER JAG ATT MISSA TÅGET. ANTINGEN I BODEN ELLER GÄVLE, ELLER UNDER NÅGON KORTARE RAST NÄR JAG SKA GÅ UT MED DUSI...

OM JAG KOMMER TILL MORA SÅ KOMMER DET ATT BLI JÄTTEROLIGT, JAG SKA NÄMLIGEN DELA STUGA MED CECILIA (TJAKKE'S) OCH TARJA (KAITIKS). SEN KOMMER JU NATURLIGTVIS DUSI ATT FÅ CERT OCH BLI BIR !!!  OM JAG NU INTE MISSAR TÅGET..... DET HÄR BLIR DUSIS FÖRSTA RIKTIGA UTSTÄLLNING, HON ÄR JU JUNIOR NU, OCH DET ÄR LITE PRESS PÅ HENNE (HI HI) HENNES MAMMA ASTA FICK SITT FÖRSTA CERT SOM JUNIOR !

SEN HADE ASTA EN NEDGÅNG PÅ UTSTÄLLNINGARNA. HON FICK CK:N MEN SKULLE HA VUNNIT OM HON INTE HADE VARIT FÖR TJOCK, TVÅ SOMMRAR PÅ RAKEN VAR HON FÖR TJOCK OCH JAG FÖRSÖKTE ATT BANTA HENNE. TILL SLUT VAR JAG PÅ VÄG ATT RINGA TILL VETERINÄREN, HON MÅSTE VARA SJUK. MEN PRECIS INNAN JAG SKULLE RINGA SÅ KOM JAG PÅ HENNE. PII HADE JU HAFT VALPAR TVÅ SOMRAR PÅ RAKEN, HON GJORDE SOM ALLA SNÄLLA MAMMOR GÖR, SPYR UPP MATEN TILL SINA SMÅ VALPAR, MEN INTE VAR DET DOM SOM FICK MATEN ! DEN FICK ASTA, TROLIGEN MER EN EN GÅNG PER DAG, PLUS HENNES EGEN, VISSERLIGEN RANSONERAD MAT MEN ÄVEN DET VAR MAT. NÄR DET UPPDAGADES SÅ HÖLL VI KOLL PÅ HENNE, OCH DÅ BLEV HON SVENSK CHAMPION !!

 

.............................................................................

 

8/12 2008 NU ÄR JULEN OCH ALLA HELGER HÄR OCH MINNEN FRÅN TIDIGARE JULAR GÖR SEJ PÅMINDA. JAG TROR ATT DET VAR FÖRRA JULEN, HUR SOM HELST KOMMER JAG IHÅG DET SOM IGÅR, NÄR CISSI STAL JULSKINKAN. ALLA MINA HUNDAR ÄR MYCKET HUNGRIGA OCH DET GÅR INTE ATT LÄMNA NÅGOT FRAMME NÄR MAN GÅR UT UR RUMMET. JAG OCH MINA BARN HAR TIDIGT LÄRT OSS ATT SÄGA TILL VARANDRA, VAKTA MATEN, DET MÅSTE ALLTID VARA NÅGON I RUMMET !

NU HADE HUSSE INTE RIKTIGT KOLL PÅ HUR VIKTIGT DET VAR ATT INTE "TITTA" BORT, VIPS SÅ VAR CISSI DÄR. JAG KOM IN I KÖKET SAMTIDIGT SOM ROGER TITTAR PÅ CISSI NÄR HON IVRIGT TUGGAR PÅ SKINKAN, DET SÅG GANSKA KUL UT, FÖR HAN SÅG UT SOM ETT LITET FRÅGETECKEN, GÖR HON VERKLIGEN SÅ HÄR?? SEN TOG HAN FART NÄR HAN INSÅG ATT JULSKINKAN VAR PÅ VÄG ATT FÖRSVINNA I CISSIS MAGE. HAN TOG UPP SKINKAN OCH VI TITTADE PÅ DEN, DEN SKULLE RÄDDAS TILL VARJE PRIS. HAN SKAR BORT ALLT SOM DET VAR SPÅR AV HUNDTÄNDER PÅ, SÅ SKINKA SKULLE VI FÅ ÄVEN OM DEN VAR EN ANINGEN FÖRMINSKAD. MEN DET ÄR JU MÅNGA SOM FÅR JULSKINKAN KIDNAPPAD, SÅ DET ÄR FORTSÄTTNINGEN SOM GÖR DET SÅ MINNESVÄRT.

NÄR ROGER HADE GJORT SKINKAN "FIN" IGEN SÅ SKULLE HAN BÄRA DEN TILL BORDET, NI SOM HAR SETT HAJEN KANSKE HAR BILDEN FRAMFÖR ER, CISSI KOM SOM SKJUTEN UR EN KANON, HOPPAR UPP OCH KASTAR SEJ EFTER SKINKAN ! SKINKAN BLEV LITE MINDRE, OCH SEN BUREN I HUVUDHÖJD TILL BORDET. DEN HELGEN VAR ALLA BEREDDA PÅ ATT BLI ÖVERFALLEN AV HAJEN. MEN JAG TROR ATT HON FÖRSTOD VÅRAT MISSNÖJE FÖR HON HAR INTE GJORT DET IGEN. MEN DET ÄR JU EN NY JUL I ÅR.......

NI SOM FICK LITE FLIMMER I ÖGONEN AV MIN NYA FÖRSTASIDA, JAG TÄNKTE PÅ DEN RÖDA FÄRGEN, NI FÖRSTÅR NU VAD JAG KUNDE HAFT FÖR FÄRG PÅ MIN HEMSIDA..... MEN DÅ KANSKE JAG HADE FÅTT LÄSA DEN SJÄLV.

HUNDARNA HAR DET BRA OCH TRIVS JÄTTEBRA UTE. MEN LITE MINDRE PROMENADER I KOPPEL HAR DET BLIVIT, OCH MERA PROMENADER PÅ ÖDSLIGA VÄGAR DÄR MAN KAN HA DOM LÖSA. JAG HAR INTE RIKTIGT BLIVIT SÅ DÄR PROFFSIG SOM MAN SER ATT EN DEL MÄNNISKOR MED MYCKET HUNDAR ÄR. FELIX SOM SNART ÄR 10 ÅR, HAN ÄR VÄRST, HAN BETER SEJ SOM GALLOPPHÄSTARNA GÖR INNAN DOM SKA SPRINGA, MEN SOM TUR ÄR KOMMER HAN IHÅG LITE AV MIN TRÄNING NÄR HAN VAR UNG. GÅ OPP, BETYDER ATT HAN SKA GÅ PÅ SIDAN AV VÄGEN, STANNA GÅR GANSKA BRA, OCH GODIS FUNGERAR ALLTID.

 

.................................................

 

 

23/11 2008 LIVET GÅR UPP OCH NER, JUST NU ÄR DET NER. MIN PAPPA HAR DÖTT OCH DET KÄNNS LITE JOBBIGT JUST NU. MEN NÄR MAN HAR HUNDAR SÅ MÅSTE MAN HÅLLA IGÅNG ÄNDÅ.

DET HÄR INNEBÄR OCKSÅ ATT JAG HAR "FÅTT" EN TILL HUND, FELIX, SOM EGENTLIGEN VAR MIN FRÅN BÖRJAN. HAN FLYTTADE TILL PAPPA NÄR PII FICK SIN FÖRSTA VALPKULL, HAN TYCKTE ATT DOM FRUKTANSVÄRT ÄCKLIGA NÄR DOM VAR SMÅ. HAN HADE DOCK OTUR, VALPARNA ÄLSKADE FARBROR FELIX, DOM SÅG UPP TILL HONOM OCH FÖLJDE EFTER HONOM, SOM ALLA VALPAR HAR GJORT SEN DESS. SOM TUR VAR SÅ KUNDE HAN SMITA UPP TILL SIN NYA HUSSE SOM BODDE PÅ ÖVERVÅNINGEN. (VI HAR BOTT I SAMMA HUS) 

SNÄLLARE HUND ÄN FELIX FÅR MAN LETA EFTER, DET ÄR BARA ETT FEL MED HONOM, OCH DET ÄR ETT GANSKA STORT ETT. VI HAR BÖRJAT KALLA HONOM FÖR "SANDSÄCKEN" HAN VÄGER MINST 35 KILO OCH SOVER I SÄNGEN. DET KANSKE INTE VERKAR SÅ MYCKET ATT BEKYMRA SEJ OM, MEN NÄR HAN HAR LAGT SEJ SÅ LIGGER HAN PALL, NÅGRA SMÅ FJUTTIGA FÖRSÖK ATT KNUFFA, SPARKA, TRYCKA UNDER SINA EGNA BEN M.M PÅ HONOM HJÄLPER INTE, JAG TROR ATT HAN TROR ATT VI BARA KLIAR HONOM.... SOM TUR ÄR SÅ ÄR HAN FLYTTBAR MED RÖSTEN, MEN DET HJÄLPER JU BARA NÄR MAN ÄR VAKEN !!

SEN TYCKER HAN ATT DET ÄR BRA ATT JAG VÄRMER UPP MIN VETEKUDDE, SOM JAG SKA HA FÖR ATT VÄRMA UPP MINA FRUSNA BEN, DEN TYCKER HAN ÄR JÄTTESKÖN ATT LIGGA PÅ. JAG NÄMNDE KANSKE INTE ATT HAN ÄR EN BLANDNING MELLAN ALASKAN MALAMUTE OCH BORDER COLLIE, HANS ENA SIDA AV SLÄKTEN GRÅTER NOG NÄR DOM SER DET, NI FÅR GISSA VILKEN SIDA.

JAG HAR FÅTT NYA BILDER PÅ DAKOTA OCH BUSTER. BUSTER SER UT ATT HA DET LITE JOBBIGT NU FÖR TIDEN.....

 

........................................................

 

3/11 2008 NU ÄR MIN "NYA" HEMSIDA KLAR. MEN SOM JAG HAR FÅTT PÅPEKAT FÖR MEJ, SÅ ÄR DEN INTE NY, BARA EN NY ADRESS. MEN JAG ÄR GLAD ÄNDÅ. NU HADE JAG TÄNKT BÖRJA MED ATT HITTA PÅ NÅGOT NYTT MED DEN, SÅ DEN KANSKE BLIR SOM NY SNART.

JAG OCH ROGER HAR TRÄFFAT BÅDE BALDER ELLER MIKKO SOM HAN KALLAS FÖR, OCH DEMON. VILKA HÄRLIGA HUNDAR. BALDER HAR HUNNIT BLI 3 ÅR, OCH VUXIT SEN SIST JAG SÅG HONOM. HAN ÄR EN MYCKET SNÄLL OCH TREVLIG HUND, OCH HJÄLPER LILLMATTE MED ATT TA IN KORNA. MEN STORMATTE HAR LITE SVÅRARE MED DET, HAN ÄR LITE AV EN ENSAMHUND, OCH LILLMATTE ÄR JU BARA BÄST. BALDER TYCKTE DET VAR JÄTTEKUL ATT TRÄFFA SLÄKTEN, OCH TILL OCH MED MAMMA PII TYCKTE ATT HAN VAR TREVLIG, HON BRUKAR TYCKA ATT DET FINNS MYCKET OHYFSADE HUNDAR, MEN INTE BALDER, HAN UPPFÖRDE SEJ HELT PERFEKT.

DEMON HAR VI OCKSÅ TRÄFFAT, HAN ÄR EN MYCKET GLAD OCH TREVLIG HUND OCKSÅ. HAN VAR LITE DRYGT 6 MÅNADER NÄR VI TRÄFFADE HONOM. HAN OCH DUSI FICK VARA LÖSA OCH LEKA MED VARANDRA, OCH KONSTIGT NOG FÖRSVANN DET LILLA VETTET SOM DOM HADE, JAG FÖRSTÅR INTE VARFÖR ?? HUSSE OCH MATTE ÄR FÖRSTÅS TREVLIGA DOM OCKSÅ, MEN MATTE KOMMER ATT FÅ FÖRLÅTA MEJ OFTA, FÖR JAG HAR SÅ SVÅRT ATT KOMMA IHÅG HENNES NAMN, SOM JAG TROR ÄR JOHANNA (HOPPAS JAG)

 

.....................................................

 

2/11 2008 NU SKA VI FÖRSÖKA FÅ UT DEN HÄR HEMSIDAN PÅ MIN NYA EGNA ADRESS. SPÄNNINGEN ÄR OLIDLIG.

JAG HAR FÅTT RESULTATEN FRÅN ÖGON, HÖFTER OCH ARMBÅGSKOLLEN PÅ CISSI, ÖGON UA, ARMBÅGAR UA, OCH A HÖFTER !!!

 

......................................................

 

 

12/10 NU BÖRJAR DET DRA IHOP SEJ TILL EN NY HEMSIDEPLATS, UTRYMMET BÖRJAR BLI FÖR LITET, BILDERNA RYMS INTE LÄNGRE. LITE TRIST FÖR JAG HAR NYA BILDER PÅ DEMON. MEN NÄR DEN NYA PLATSEN ÄR KLAR, SÅ FINNS DEN NYA ADRESSEN PÅ DEN HÄR SIDAN.

ANNARS HAR VI DET BRA HÄR, IDAG SKINER SOLEN OCH DET ÄR 10 GRADER VARMT UTE.

 

..................................................

 

6/10 2008 DEN 1/10 VAR JAG OCH HÖFTLEDS OCH ARMBÅGSRÖNTGADE CISSI, OCH GJORDE EN ÖGONLYSNING. ÖGONEN VAR OK, OCH VETERINÄREN SA ATT HÖFTERNA OCH ARMBÅGARNA SÅG BRA UT, MEN SOM HAN SA, MED RESERVATION FÖR VAD DOM SOM TITTAR PÅ BILDERNA TYCKER. MEN HAN HAR HAFT RÄTT DOM TIDIGARE GÅNGERNA, SÅ PEPPAR, PEPPAR SÅ HAR HAN DET ÄVEN DENNA GÅNG.

NU HAR JAG OCH DUSI VARIT PÅ HENNES ANDRA UTSTÄLLNING, EN INOFFICIELL. NU HALTADE HON INGENTING, SÅ DET GICK BÄTTRE. HON FICK HP OCH BLEV BIR VALP. VISSERLIGEN VAR HON ENSAM, MEN DET VAR INTE ALLA VALPAR SOM FICK HP, SÅ DET KÄNDES SOM HON GJORDE SEJ FÖRTJÄNT AV BIR:ET. HON FICK JÄTTEFIN KRITIK, OCH DESSUTOM MKT BRA TEMPERAMENT !

NÅGON SOM OCKSÅ HAR BRA TEMPERAMENT ÄR DEMON, DET VAR JÄTTEKUL ATT TRÄFFA HONOM. HAN ÄR MYCKET GLAD OCH SOCIAL. OCH TILL VÅREN SÅ SA MATTE OCH HUSSE ATT HAN SKULLE FÅ KOMMA TILL EN UTSTÄLLNING, FÖRHOPPNINGSVIS TILL FLER OCKSÅ.

 

...........................................................

 

 

25/9 2008 NU HAR DET BLIVIT NÅGRA HÖSTBILDER, MER ELLER MINDRE BRA, HUNDEN ÄR MED PÅ BILD=BRA, BILD UTAN HUND=DÅLIG.

SEN TÄNKTE JAG BLI LITE MODERN AV MEJ. IBLAND UPPTÄCKER JAG, ATT JAG TILLHÖR DEN "ÄLDRE" GENERATIONEN, DET HETER JU INTE DAGBOK NUMERA, DET HETER JU BLOGG ! NU HADE JAG TÄNKT TA DET LITE LUGNT, SÅ ATT JAG INTE BLIR FÖRVIRRADE AV ALLA NYMODIGHETER.

JAG BÖRJAR MED ATT SKRIVA DAGBOK/BLOGG PÅ MIN LILLA LISTA HÄR BREDVID, OCH HÄR OVANFÖR. FÖR SEN ÄR DET JU SÅ HÄR, ATT JAG VET INTE OM JAG "FÅR" KALLA DET MIN BLOGG OM DET ÄR PÅ MIN VANLIGA HEMSIDA ???

SEN HAR JAG DOM TILLFÄLLENA SOM JAG TILLHÖR DEN "UNGA" GENERATIONEN, JAG ÄLSKAR BABYROSA, MED LITE STRASS TILL. SOM TUR ÄR FÖR MINA HUNDAR (ÄVEN OM JAG TROR ATT DOM SKULLE BRY SEJ MINST) OCH ROGER, SÅ BEHÄRSKAR JAG MEJ NÄR DET GÄLLER INKÖP AV KOPPEL OCH HALSBAND, OCH KLÄDER. FAST JAG HAR ETT LITET ROSA VALPHALSBAND MED SILVERBEN PÅ.

NU MÅSTE JAG ÄNNU EN GÅNG BEHÄRSKA MEJ, DOM HAR BÖRJAT MED NYA KOPPEL OCH HALSBAND I NÅGOT SLAGS GUMMIMATERIAL, SOM DESSUTOM FINNS I OLIKA NEONFÄRGER, INTE POPULÄRT I MIN OMGIVNING, DET ÄR JAG OCH EN DEL BARN SOM TYCKER DET ÄR LITE KUL, DOCK INTE MINA 19 OCH 21 ÅRIGA POJKAR (JAG FÖRSTÅR INTE VARFÖR).

NU HAR JAG DOCK LITE "NORMALA" ÅSIKTER OM VAD JAG TYCKER ÄR SNYGGT OCKSÅ, SÅ LITE MER NATURLIGA FÄRGER FINNS DET PÅ HUNDARNAS UTSTYRSEL. MEN FÅR JAG DEN MINSTA CHANS SÅ BLIR DET ROSA.... NÅGONTING

 

.......................................................

 

21/9 2008 FIXAT DATORN ?? INTE RIKTIGT. ALLT FUNGERADE UTOM ATT UPPDATERA HEMSIDAN. IDAG LYCKADES JAG (LÄS ROGER) UPPDATERA HEMSIDAN, SÅ NU KOMMER DET MERA NÄR JAG HAR JAGAT RÄTT PÅ HUNDARNA I DET STRÅLANDE HÖSTVÄDRET.

 

.........................................................

 

14/9 2008 NU HAR FIXAT DATORN, SÅ NU BEHÖVER JAG INTE GÖRA TE MEDDANS JAG VÄNTAR PÅ REAKTIONER EFTER JAG HAR TRYCKT PÅ NÅGON KNAPP. NU SKA JAG SPARA NER ALLA MINA BILDER IGEN, D-KULLEN ÄR INTE SPARAD, SÅ JAG HAR VARIT LÄTT NERVÖS. ALLT DET HÄR BEROR PÅ MIN SON, SOM JAG VERKLIGEN ÄLSKAR, SÅ LÄNGE HAN INTE ANVÄNDER MIN DATOR. ROGER HÖRDE HONOM SÄGA TILL SIN FLICKVÄN: OM DET KOMMER UPP EN RUTA SOM DET STÅR BLOCKERA ELLER TILLÅT (VIRUSPROGRAMMET) SÅ TILLÅTER JAG DET ALLTID !?!? NU HAR HAN FARIT UPP TILL KIRUNA DÄR HAN GÅR SKOLA, SÅ NU HAR JAG EN SNABB DATOR TILL JULLOVET.

JAG OCH DUSI HAR TRÄNAT IDAG IGEN. VI TRÄNADE SITT, LIGG OCH STÅ. HON ÄR SÅ DUKTIG, MEN JAG VET INTE OM DET SKULLE FUNGERA PÅ LYDNADSPLANEN. SITT GÅR BRA, MEN LIGG ÄR LITE BESVÄRLIGT, HON HINNER SNURRA RUNT NÅGRA VARV INNAN HON LÄGGER SEJ, OM MAN SEN LÄGGER SEJ PÅ RYGG, SÅ FÅR MAN NÅGRA EXTRAPOÄNG.

JAG HAR ANMÄLT DUSI TILL EN INOFFICIELL UTSTÄLLNING DEN 5 OKTOBER, SÅ KANSKE HON HINNER FÅ NÅGRA VALPROSETTER.

 

...........................................................................

 

9/9 2008 NY BILD PÅ DEVILLE, NUMERA KALLAD CAMMO. HAN HÅLLER PÅ FAMILJETRADITIONERNA OCH JAGAR RÅTTOR, HANS FAMILJ ÄR STOLTA ÖVER HONOM.

DUSI SOVER FORTFARANDE TIL CA 8.00 PÅ MORGONEN, SÅ ETT LITET TIPS TILL ER SOM HAR HUNDAR SOM VILL KLIVA UPP FÖR TIDIGT, BLI "JÄTTESJUKA".....

VI HAR SÅ FINT VÄDER SÅ MAN TROR INTE ATT DET ÄR SANT, SOLEN SKINER OCH DET ÄR CA 10-15 GRADER UTE, KAN DET BLI BÄTTRE.

JAG VAR UTE MED HUNDARNA I SKOGEN I DAG, JAG HAR TUR SOM BOR I EN MILITÄRSTAD, DET ÄR SÅ MYCKET ÖVNINGSFÄLT I NÄRHETEN, SÅ OM MAN KLARAR SEJ FRÅN STRIDSVAGNARNA, SÅ ÄR MAN FRI FRÅN JÄGARE OCKSÅ.

JAG GICK ALLTSÅ DÄR UTE I SKOGEN, ALLDELES TYST, OCH JAG TÄNKTE ATT SÅ HÄR SKULLE DET VARA JÄMT NÄR MAN ÄR UTE. MEN SOM JAG HAR SAGT TIDIGARE, MAN SKA INTE TÄNKA SÅNT. TVÅ SEKUNDER SENARE SÅ BRYTS TYSTNADEN AV ETT VANSINNES SKALL, (ALLDELES FÖR NÄRA FÖR MINA NERVER) GÄLLT OCH HEMSKT. CISSI HITTADE FÅGLAR I ETT TRÄD, VISSERLIGEN SÅ FLÖG DOM PÅ EN GÅNG, MEN HON SKÄLLDE NÅGRA GÅNGER TILL, IFALL DET SKULLE GÖMMA SEJ ÄNNU MERA FÅGLAR, INTE SPECIELLT TROLIGT MED DET LÄTET....

 

.................................................................

 

3/9 2008 JAG HAR VARIT JÄTTEFÖRKYLD, DET ÄR NOG DEN VÄRSTA JAG VARIT MED OM. JAG SKA INTE REDOGÖRA FÖR ALLA SYMTOMEN, MEN JAG RÖRDE INTE PÅ MEJ ALLTFÖR MYCKET PÅ ÖVER EN VECKA. DET MEDFÖR OCKSÅ ATT MAN FÅR LIVLIGA HUNDAR. MEN JAG MÅSTE SÄGA ATT DUSI SOM BRUKAR VÄCKA MEJ CA 5.30, FICK VÄNTA. NÄR HON KOM PÅ MÅNDAG MORGON SÅ PUTTADE JAG NER HENNE OCH SA, DIN MATTE HÅLLER PÅ ATT DÖ, GÅ OCH SOV. HON GICK OCH SOV TILL 9.00 !! SEN VAR DET VÄLDIGT TUR ATT JAG HAR EN GÅRD ATT SLÄPPA UT DOM PÅ. MEN TILL SLUT VAR JAG TVUNGEN ATT AKTIVERA ALLA HUNDAR, VAD GÖR MAN NÄR DET ÄR FYRA STYCKEN OCH MAN FÅR ANDNÖD EFTER 10 METER. JAG TOG BILEN FOR UT TILL SKOGEN, ÖPPNADE DÖRREN, SLÄPPTE UT DOM OCH SATT KVAR I BILEN. JAG VET INTE OM MAN FÅR ERKÄNNA SÅNT HÄR, MEN DET HÄNDE TVÅ GÅNGER.... TILL MITT FÖRSVAR SÅ HAR JAG SNÄLLA HUNDAR SOM INTE SPRINGER IVÄG FRÅN MEJ.

DUSI SOVER NUMERA TILL ÅTTATIDEN, SÅ DET VAR NÅGOT BRA MED ATT VARA SJUK.

JAG VAR TILL VETERINÄREN MED PII IGÅR, HON HAR VARIT HÄNGIG ETT TAG, LITE FLYTNINGAR, SÅ JAG VAR OROLIG FÖR LIVMODERINFLAMATION. MEN DOM GJORDE ULTRALJUD OCH HITTADE INGET FEL. OCH SÅ TOG DOM SAMMA PROVER SOM NÄR HON HADE FEL PÅ LEVERN FÖRRA ÅRET. MEN DOM VAR OCKSÅ BRA. PII HAR I ALLA FALL, FÅTT PENICILLIN OCH MEDICIN MOT INFLAMATION OCKSÅ. SÅ NU HOPPAS JAG ATT HON BLIR BRA.

CISSI HAR DET BRA, PIGG OCH KRY. NU VÄNTAR JAG BARA TILL 1 OKTOBER, DÅ SKA HON RÖNTGAS OCH ÖGONLYSAS, DET ÄR ALLTID LITE NERVÖST INNAN MAN VET NÅGOT.

SEN HAR JAG TÄNKT ANMÄLA DUSI TILL EN INOFFICIELL UTSTÄLLNING I OKTOBER, NU HOPPAS JAG ATT HON INTE ÄR HALT DÅ OCKSÅ. KANSKE DET BLIR EN LITEN ROSETT OM VI HAR TUR.

DAKOTA SKA OCKSÅ PÅ SIN FÖRSTA UTSTÄLLNING, OCH DET SKA BLI JÄTTESPÄNNANDE OCH HÖRA HUR DET GÅR FÖR HENNE.

 

.........................................

 

18/8 2008 NU HAR JAG VARIT OCH HANDLAT, OCH HAFT DUSI ENSAM I BILEN, OCH DET GICK JÄTTEBRA, JAG SA ÅT HENNE ATT VAKTA BILEN INNAN JAG LÄMNADE HENNE. SÅ NU VET JAG OCKSÅ VARFÖR HON SKÄLLDE NÄR HON VAR I PITEÅ, DET ÄR SÅ SJÄLVKLART ! MAN MÅSTE JU SÄGA ÅT HENNE ATT VAKTA BILEN, HUNDAR VILL JU HA EN UPPGIFT, OCH NÄR HUSSE INTE GAV HENNE DET, SÅ SKÄLLDE HON FÖR ATT PÅMINNA HONOM OM DET....

ANNARS HAR DET BLIVIT LUGNT HÄR HEMMA, ASTA HAR ÅKT TILL PITEÅ, OCH PII HAR KOMMIT ÖVER DET KRITISKA STADIET, SÅ NU BÖRJAR MINA NERVER ATT ÅTERHÄMTA SEJ. DESSUTOM SÅ FICK JAG SOVA TILL 7.00 I DAG, JAG VET INTE OM DUSI BARA VAR SNÄLL I MORSE, ELLER OM DET KOMMER ATT UPPREPA SEJ FRAMÖVER ?? MAN KAN JU HOPPAS.

 

................................................

 

16/8 2008 NU HAR DUSI KOMMIT HEM FRÅN PITEÅ. HON HAR VARIT DÄR MED ROGER FÖR ATT HÅLLA SEJ BORTA FRÅN CISSI, OCH INTE ANSTRÄNGA SITT BEN SÅ MYCKET.

NÅGONTING SOM JAG TROR DOM FLESTA HAR RÅKAT UT FÖR ÄR ATT MAN ALDRIG SKA SÄGA ATT EN HUND KAN NÅGONTING, ELLER ATT MAN SKA VISA NÅGOT TRIX DEN HAR LÄRT SEJ. DET GÅR ALLTID FEL, SPECIELLT OM HUNDEN KAN DET MYCKET BRA.

JAG GJORDE DET MISSTAGET NÄR JAG FÖRESLOG ROGER ATT HAN KUNDE TA MED SEJ DUSI ISTÄLLET FÖR ASTA. JAG SA, HON ÄR JU SÅ LÄTTSAM ATT HA MED SEJ, HON ÄR ALLTID SNÄLL I BILEN, SKÄLLER INTE. DUSI SKÄLLDE OCH YLADE I BILEN, HUSSE BLEV LITE STRESSAD, JAG FÖRSTÅR INTE VARFÖR ???  DET DÄR MED ATT KISSA OCH BAJSA VAR OCKSÅ LITE ARBETSAMT, NYTT STÄLLE MED NYA DOFTER, SKA JAG VERKLIGEN GÖRA NÅGONTING HÄR ? HUSSE ÄR MYCKET SNÄLLARE ÄN VAD JAG ÄR, SÅ HAN GICK FLERA VARV MED HENNE.

 SEN VAR DET LITE SYND OM HUSSE EN GÅNG. ROGER HADE PRECIS VARIT UT MED DUSI, OCH KOMMIT IN OCH LAGT SEJ I BADKARET, VAD HÄNDER, HON BÖRJAR VANDRA FRAMÅT OCH TILLBAKA HELA TIDEN, OCH DÅ VET MAN JU VAD SOM SKA HÄNDA.... MEN HUSSE ÄR INTE DUM, HAN RINGER (FRÅN BADKARET) TILL SIN SYSTER LOTTA (SOM HAR TUNI) OCH FRÅGAR, VAD GÖR DU, KAN DU KOMMA HIT OCH GÅ UT MED DUSI ? HON KOMMER OCH GÅR UT MED HENNE MYCKET LÄNGE, GÖR HON NÅGOT ? NEJ !

MEN ANNARS TYCKTE LOTTA ATT DUSI VAR SOM EN GAMMELHUND, HON ÄR VAN TUNI SOM HOPPAR OCH BUSAR, TAR KOPPLET OCH GÅR UT MED SEJ SJÄLV...  DUSI GÅR VID SIDAN OCH GÖR INGET BUS, HON GÅR EN BIT IFRÅN OCH LUKTAR, OCH SEN SÅ GÅR HON VID SIDAN. ANDRA SOM HON TRÄFFADE BLEV OCKSÅ IMPONERADE AV ATT HON VAR SÅ LUGN OCH SNÄLL, SÅ BORTSÄTT FRÅN ATT HON PLÅGADE HUSSE LITE GRANN, SÅ SKÖTTE HON SEJ FINT. 

ASTA OCH PII SKA VI KNAPPT PRATA OM, JAG FÖRSÖKER VERKLIGEN ATT FÖRTRÄNGA DEN GÅNGNA VECKAN. TVÅ STYCKEN LÖPTIKAR SOM INTE HAR NÅGON GET HEMMA, INTE ENS EN LITEN KILLING. OCH DESSUTOM SÅ "LURADE" DOM CISSI ATT VARA MED PÅ DERAS UPPTÅG SOM INTE SKA NÄMNAS NÄR DET ÄR BARN I NÄRHETEN.

         

.............................................................................

 

8/8 2008 NU HAR JAG SATT IN BILDERNA FRÅN UTSTÄLLNINGEN I MORA, OCH NYA BILDER PÅ DEMON. DUSIS KUSIN ÀSSI BLEV 1:A I VALPKLASSEN FÖR 4-6 MÅNADER, OCH DUSI 2:A.

PII BLEV 2:A I CHAMPIONKLASSEN, OCH FICK CK, OCH SEN BLEV HON 5:A TOTALT. ROGER FICK GÅ MED HENNE, FÖR VALPKLASSEN VAR SAMTIDIGT. JAG HANN I ALLA FALL SE HENNE I CHAMPIONKLASSEN, DET VAR KUL, FÖR DET VAR FÖRSTA GÅNGEN SOM JAG INTE GICK MED HENNE SJÄLV. HON ÄR JU RIKTIGT SNYGG MIN HUND !

JAG AVBOKADE RÖNTGEN PÅ CISSI, FÖR JAG VAR SÄKER PÅ ATT DET VAR HON SOM LÖPTE, MEN DET ÄR PII ! NY TID FÖR RÖNTGEN AV CISSI ÄR SISTA VECKAN I SEPTEMBER, MEN DET ÄR VÄL DÅ HON LÖPER ISTÄLLET.... NU SKA JAG HÅLLA KOLL PÅ DOM ANDRA OCKSÅ.

 

............................................

 

4/8 2008 UTSTÄLLNINGEN I MORA, REGN, REGN, LITE UPPEHÅLL. MEN SÅ ROLIGT ATT SE SÅ MÅNGA LAPSKA. EN LITEN RETSAM OCH PÅ SKOJ KOMMENTAR VAR ATT: KAN LAPSKA VALLHUNDAR SE UT HUR SOM HELST, SAS AV EN SVENSK LAPPHUNDSÄGARE (FNISS). DÅ VAR JAG FÖR EN GÅNGS SKULL LITE SNABB OCH SA: DET ÄR FÖR ATT DOM GÖR LITE NYTTA OCKSÅ, INTE BARA SER LIKADANA UT !

PÅ LÖRDAG VAR DET RASMÖTE, DÄR VAR VI GANSKA ENSE OM ATT MAN MÅSTE SE TILL ANDRA EGENSKAPER ÄN BARA UTSEENDET, MENTALITET OCH SUNDHET ÄR VÄLDIGT VIKTIGT, OCH ATT BEHÅLLA RASENS ARBETANDE FÖRMÅGA. MYCKET PRAT OM MH TESTERNA, BL.A VILKEN ÅLDER ÄR LÄMPLIGT ATT GÖRA DEN PÅ. OCH MYCKET MER FÖRSTÅS.

NÅGOT SOM VAR LITE KUL VAR PRESENTATIONEN, DOM FLESTA KÄNDE VARANDRA, MEN JAG HADE BARA KOLL PÅ VILKA DERAS HUNDAR VAR....

MIDDAGEN VAR VÄLDIGT TREVLIG, BRA MUSIK = BRA LÅTAR. DIGGADE MYCKET. SEN HÖLL JAG PÅ ATT FÅ LITE "HJÄRTFLIMMER", ROGER SKULLE KÖPA EN CIDER TILL MEJ, OCH KOMMER TILLBAKA MED EN BACCARDI BREEZER, JAG BLEV JÄTTEGLAD, DOM HAR ALDRIG HAFT DEN I BAR FÖRUT, JAG VAR GLAD TILLS JAG FICK VETA ATT DEN KOSTADE 75 KRONOR !! (15.90 PÅ BOLAGET) DET VAR LÄNGE SEN MAN VAR UTE PÅ KROGEN. MATEN VAR JÄTTEGOD, JAG ÅT SÅ JAG ORKADE KNAPPT RÖRA MEJ SEN.

SEN KOM DÅ UTSTÄLLNINGEN. TYVÄRR SÅ REGNADE DET, ATT HÅLLA PARAPLY OCH HUND VAR INTE LÄTT, DET VAR BARA TUR ATT JAG INTE STACK NÅGON I ÖGONEN.... JAG FASTNADE NÅGRA GÅNGER ANDRA SAKER ISTÄLLET. SEN BLEV DET LITE KÖRIGT, FÖR DÅ VAR VALPARNA SAMTIDIGT SOM PII SKULLE IN. ROGER FICK SPRINGA MED HENNE, OCH JAG HANN SE HENNE I CHAMPIONKLASSEN, DET VAR JÄTTEKUL, FÖR DET VAR FÖRSTA GÅNGEN JAG SÅG HENNE MED ANDRA HUNDAR I RINGEN, HON ÄR JU SNYGG MIN HUND ! ROGER SKÖTTE SEJ JÄTTEBRA OCKSÅ, JAG BLEV GANSKA IMPONERAD, JAG TROR ATT HAN KAN FÅ GÖRA OM DET. PII FICK CK OCH FICK FORTSÄTTA.

SEN HANN JAG INTE MED ATT SE HENNE NÄR DOM SKULLE IN IGEN, DÄR HON BLEV 5:A

 DUSI VAR LITE FÖRSIKTIG I BÖRJAN NÄR VI KOMM TILL UTSTÄLLNINGEN, DET VAR JU GANSKA MÅNGA HUNDAR, OCH MÄNNISKOR. MEN DET VAR MYCKET TREVLIGA MÄNNISKOR, HON FICK GODIS AV FLERA STYCKEN, SÅ EFTER ETT TAG SÅ FÖRSTOD HON INTE ALLS VARFÖR VI INTE HADE VARIT PÅ SÅDANA TILLSTÄLLNINGAR FÖRUT. ROLIGASTE VAR  DET NÄR BEATE VAR PRECIS FRAMFÖR HENNE OCH PRATADE GLATT MED SIN HUND OCH OCH DET BLEV GODIS TILL HENNE OCKSÅ. NÄR BEATE SPRANG IVÄG SÅ VILLE DUSI SPRINGA EFTER HENNE, DET VERKADE JU JÄTTEKUL DET HÄR MED UTSTÄLLNINGAR.

DUSI VAR NATURLIGTVIS HALT, MEN GENOM ATT VALPKLASSEN ÄR INOFFICIELL SÅ FICK VI VARA MED I ALLA FALL. DUSI HADE STÅTT SÅ FINT INNAN VI SKULLE IN I RINGEN, MEN NÄR VI GICK IN SÅ TYCKTE HON ATT GODISEN SKULLE FRAM, DET VAR JU DET SOM VAR VITSEN MED ALLTIHOPA. HON FICK GANSKA BRA KRITIK OCH DOMAREN TYCKTE ATT HON HADE ETT MYCKET TREVLIGT TEMPERAMENT, HON SKÖTTE SEJ SÅ BRA, DUSI FÖRSTÅS. JAG VAR NÖJD MED VÅRAN DEBUT I UTSTÄLLNINGSRINGEN, OCH JAG HOPPAS ATT HON KOMMER ATT TYCKA ATT UTSTÄLLNINGAR ÄR ROLIGA FRAMÖVER OCKSÅ.

OCH NÅGOT SOM VAR HELT OTROLIGT MED DUSI OCKSÅ VAR ATT HON VAR SÅ LUGN HELA RESAN. VI FOR HEMIFRÅN KLOCKAN ETT PÅ TORSDAG NATT, DEN MESTA TIDEN VAR FÖRSTÅS I BILEN OCH I VÅR LILLA STUGA. JAG HADE KÖPT BEN ÅT DOM, PII ÅT UPP DET MESTA. MEN DUSI VAR LUGN HELA TIDEN VI VAR BORTA, SEN KOM VI HEM PÅ SÖNDAG MORGON, DÅ VAR FRIDEN SLUT, HON FICK ETT VANSINNESRYCK OCH TOKSPRANG MED CISSI RUNT PÅ GÅRDEN, OCH SEN VAR DET LITE SVÅRT ATT SOVA. PÅ MORGONEN SÅ VÄCKTE HON MEJ VANLIG TID 6.45, FRUKOSTEN SKULLE FRAM, SEN FICK DOM GÅ UT I HUNDGÅRDEN, JAG VAR INTE LIKA PIGG SOM HUNDARNA !

KAMERAN HADE JAG MED MEJ, MEN INGA BILDER BLEV DET. MEN SOM TUR VAR DET ANDRA SOM TOG BILDER SOM KOMMER ATT KOMMA IN SENARE.

CECILIAS GRUPP TJAKKE´S KENNEL FICK HP, SÅ HON FICK MED SEJ EN HP ROSETT.

JAG FICK EN CK REN FÖR PIIS INSATS. SEN KOM JAG HEM MED TVÅ VANDRINGPRISER, BÄSTA UPPFÖDARE OCH FÖR PII, BÄSTA AVELSDJUR 2007.

 

...........................................

 

29/7 2008 UTSTÄLLNINGSTRÄNINGEN MED DUSI GÅR FRAMÅT. HON SPRINGER VID SIDAN OCH BÅDE HON OCH JAG KAN SPRINGA OCH SVÄNGA UTAN ATT FALLA, FAST DET GÄLLER JU MEST MEJ.

PM:ET HAR KOMMIT OCH DET ÄR 42 VUXNA LAPSKA OCH 5 VALPAR !! DET MÅSTE VARA REKORD. DET SKA BLI JÄTTEKUL ATT SE SÅ MÅNGA LAPSKA PÅ ETT STÄLLE, JAG TRODDE INTE ATT DET SKULLE BLI SÅ MÅNGA SOM I STOCKHOLM. SÅ NU ÄR DET BARA ATT LADDA UPP INFÖR HELGEN.

PII ÄR ÅTERSTÄLLD FRÅN HENNES "SJUKDOM" MEN INTE JAG, INTE FÖREN JAG HAR GLÖMT RÄKNINGEN FÖR "GASER I MAGEN".

DUSI HALTAR INTE MERA, PEPPAR PEPPAR.

ASTA ÄTER B-VITAMIN, DET SOM FINNS KVAR EFTER PII, OCH HAR SLUTAT TAPPA PÄLS OCH FÖRHOPPNINGSVIS BÖRJAR FÅ NY SNART.

CISSI DET LILLA LIVET, HON ÄR ALLMÄNT GLAD OCH SPRINGER OMKRING I SKOGEN OCH LETAR EFTER NÅGOT, JAG VET INTE VAD, MEN HON VERKAR INTE HITTA NÅT I ALLA FALL.

NU HAR JAG SATT UT NÅGRA NYGAMLA BILDER PÅ DOM TIDIGARE KULLARNA, AV NÅGON ANLEDNING SÅ HAR JAG SÅ MYCKET BILDER SOM JAG KNAPPT HAR TITTAT PÅ, JAG SPARAR ÄVEN SÅNT SOM JAG INTE RIKTIGT VET VARFÖR.....

 

...................................................................................

 

22/7 2008 NU HAR DET HÄNT IGEN !! JAG OCH DATORN HAR INTE RIKTIGT FÖRSTÅTT VARANDRA. JAG HAR SUTTIT EN HEL KVÄLL FÖR ATT LÄRA MEJ, (DET SOM JAG REDAN HAR GJORT FLERA GÅNGER, MEN DET VAR SÅ LÄNGE SEN) ATT SOFTA RUNT BILDERNA. JAG SATT OCH TRYCKTE PÅ DET MESTA SOM JAG TRODDE SKULLE VARA RÄTT KNAPPAR, MEN INTE FICK JAG NÅGRA SOFTADE BILDER. IDAG NÄR JAG SKULLE LÄGGA UT BILDER PÅ DAKOTA, VAD HÄNDER, ALLA BILDERNA BLEV SOFTADE, OCH JAG FÖRSTÅR INGENTING, JAG KOMMER SÄKERT INTE ATT FÅ BORT DET HELLER, OCH I SÅ FALL KOMMER JAG NOG INTE IHÅG VAD JAG GJORT !!

DUSI ÄR JU DEN LUGNASTE VALPEN JAG NÅGONSIN HAFT, TRODDE JAG. NU NÄR HON SKA ÄTA MEDICIN OCH VILA BENET, HAR HON SPRUNGIT OCH SKUTTAT HELA TIDEN, JAG HAR FULLT SJÅ MED ATT HÅLLA HENNE LUGN.

VI HAR VARIT MED PII TILL VETERINÄREN, AKUT NATURLIGTVIS, ANNARS BLIR JU INTE RÄKNINGEN LIKA STOR ! FREDAG KVÄLL NÄR HUNDARNA VARIT UT SISTA GÅNGEN, SÅ VILLE HON INTE IN. HON GICK OCH GÖMDE SEJ I HUNDKOJAN, OCH VILLE INTE KOMMA UT. JAG FICK IN HENNE, MEN SEN UNDER NATTEN SKREK HON TILL MED JÄMNA MELLANRUM, OCH LÅG OCH FLÅSADE. JAG RINGDE VETERINÄREN (LÖRDAG, JOURTID) OCH HAN FRÅGADE OM HON HADE FLYTNINGAR, JAG VET INTE MEN JAG SKULLE TITTA EFTER, HON SKREK TILL NÄR JAG SKULLE VÄNDA HENNE, SÅ JAG BÖRJADE BLI ÄNNU MERA NERVÖS. HON HADE DESSUTOM STENHÅRD MAGE. JAG SKULLE FÅ KOMMA TILL VETERINÄREN (8,5 MIL) JAG FICK TITTA EFTER FLYTNINGAR NÄR HON HADE STÄLLT SEJ UPP, OCH MYCKET RIKTIGT, HON HADE EN FLYTNING. HON KUNDE INTE HOPPA IN I BILEN, SÅ JAG FICK LYFTA IN HENNE I BILEN.

DET VAR NU JAG INSÅG, ATT NU ÄR DET LIVMODERN, OCH HON HINNER ATT DÖ INNAN VI KOMMER FRAM, ELLER PÅ OPERATIONSBORDET. STACKARS ROGER FICK MINSANN HÖRA ATT HAN INTE SKULLE KÖRA I ALLA GUPPEN, FÖR DÅ TAR DET JÄTTEONT, OCH JAG TÄNKTE ATT DÅ KOMMER HON ATT DÖ FORTARE.

VI KOMMER FRAM TILL VETERINÄREN, OCH JAG GÅR UT MED HENNE OCH HON GÖR SINA BEHOV, OCH DET SER BRA UT. NÄR VI KOMMER IN OCH VETERINÄREN, SOM FÖR ÖVRIGT VAR SAMMA SOM KOLLADE DUSI, BÖRJADE KLÄMMA PÅ HENNE, SA HAN, MAGEN KÄNNS MJUK, INGEN FÖRSTORAD LIVMODER, LITE FLYTNINGAR. HAN TRYCKER PÅ RYGGEN, LYFTER UPP BAKBENEN OCH VRIDER PÅ HUVUDET, OCH KOLLAR UPP SÅ ATT HON INTE HAR ONT NÅGON ANNANSTANS. PII HÖJER INTE ATT ÖGONBRYN ! JAG BÖRJAR TYCKA DET ÄR LITE PINSAMT. MEN RÖNTGEN SKA NOG VISA NÅGOT. HON ÄR BAJSNÖDIG, OCH HAR LITE GASER I MAGEN SÄGER VETERINÄREN.

MEN HAN TOG NÅGRA BLODPROVER OCKSÅ FÖR ATT KOLLA ATT ALLT VAR BRA. HON VAR LITE UTTORKAD OCH HADE ETT HÖGT VÄRDE SOM DOM BRUKAR HA VID ALLERGI, SÅ HON KAN HA BLIVIT STUCKEN AV EN GETING, OCH KÄNTS SEJ DÅLIG, INTE FÅTT I SEJ VATTEN SOM HON SKULLE OCH BLIVIT HÅRD I MAGEN OCH FÅTT GASER, VILKET TAR MYCKET ONT. HAN VÄTSKADE UPP HENNE OCH VI FICK ETT TIPS OM ETT RECEPTFRITT LÄKEMEDEL FÖR YTLIGA FLYTNINGAR.

MEN SOM SAGT, DAGEN EFTER VAR HON SEJ SJÄLV IGEN, OCH JAG HADE EN FIN JOURRÄKNING FÖR GASER I MAGEN. MEN OM JAG INTE HADE ÅKT, OCH HON VARIT RIKTIGT SJUK, HADE JAG INTE FÖRLÅTIT MEJ SJÄLV.

 

..................................................

 

17/7 2008 NU HAR JAG NYHETER FRÅN NÅGRA AV VALPARNA. MUSTE (DAUFHINE) HAR VARIT GANSKA DÅLIG I MAGEN, MEN NU ÄR HON I FORM IGEN, SKÖTER SEJ BRA OCH VERKAR TRIVAS GANSKA BRA, SE BILDER.

DYANE BOR NÄRA MIN VETERINÄR, SOM JAG BESÖKTE MED DUSI IGÅR, MER INFO SEN. DYANE ÄR JÄTTEFIN, JÄTTEGLAD, JÄTTELYDIG OCH JÄTTEVACKER. SYND BARA ATT JAG GLÖMDE KAMERAN, MEN DET SKA NOG BLI BILDER FRAMÖVER I ALLA FALL. MATTE ÄR JÄTTENÖJD OCH KOMMER NOG ATT BLI EN LEVANDE REKLAMPELARE FÖR LAPSK VALLHUND.

DEVILLE HAR FLUGIT HELIKOPTER OCH DET GICK BRA, HAN HADE VARIT SÅ DUKTIG. HAN HAR OCKSÅ TRÄFFAT SINA FÖRSTA RENAR, OCH DOM VAR "NÅGRA" STYCKEN. HAN HAR EN BRA ARBETSMILJÖ ! SE BILDER.VILKET MUSTE HAR OCKSÅ, ÄVEN OM DET INTE SYNS PÅ DOM SISTA BILDERNA.

DUSI HAR VARIT HALT LITE FRAM OCH TILLBAKA I NÅGRA VECKOR, SÅ IGÅR ÅKTE JAG TILL VETERINÄREN FÖR ATT KOLLA UPP DET. TVÅ DAGAR INNAN, HALTADE HON GANSKA MYCKET, MEN INTE NÄR VETERINÄREN SKULLE TITTA PÅ HUR HON SPRANG. HAN KLÄMDE, TRYCKTE OCH DROG I BENET, INGET HÄNDE. JAG TROR ATT DUSI TYCKER ATT DET ÄR GANSKA KUL ATT GÅ TILL VETERINÄREN, HON HAR JU ALDRIG HAFT ONT....  MEN HON FICK I ALLA FALL LITE              ANTI INFLAMMATORISKA TABLETTER SOM HON SKA ÄTA I TIO DAGAR.

SEN HAR JAG OCH DUSI VARIT OCH SETT PÅ EN AGILITY TÄVLING, DET VAR SPÄNNANDE, MEN DET FANNS HUNDAR SOM VAR LITE FÖR STORA...   MEN DUSI VAR SÅ DUKTIG, HON LA SEJ STILLA UNDER MIN STOL, OCH SPANADE IN TÄVLINGEN.

NU ÄR NÄSTA PLANERING, MORA UTSTÄLLNINGEN, VI SKA BO PÅ ÅSENGÅRDEN, DET ÄR SÅ FINT UPPE PÅ ETT BERG, BRA STÄLLE ATT RASTA HUNDARNA PÅ OCKSÅ.

 

............................................................................

 

8/7 2008 DÄR SER MAN HUR DET KAN GÅ, NÄR MAN HAR BESTÄMT SEJ FÖR NÅGOT. JAG TROR ATT DET SISTA JAG SKREV VAR ATT JAG INTE SKULLE NER TILL STOCKHOLM MED PII, HON HADE INTE ORDENTLIG PÄLS....

PÅ LÖRDAG MORGON RINGDE LOTTA BRÄNNSTRÖM OCH VÄCKTE MEJ 8.20, SKA DU NER TILL STOCKHOLM, MIN KOMPIS SOM SKULLE FÖLJA HAR BLIVIT SJUK. JAG TÄNKTE ETT LITET TAG, OCH PRATADE MED ROGER SOM OCKSÅ LEGAT OCH SOVIT. JAG KANSKE FÖLJER MEN UTAN PII, ELLER SKA JAG TA MED PII ? LOTTA TYCKTE ATT JAG SKULLE TA MED HENNE, FÖR DET VAR SÅ MÅNGA HUNDAR SOM ÄR UTAN PÄLS NU. JAG TAR VÄL MED HENNE, DET FANNS JU BÅDE BIL OCH HOTELL RUM.

VAD SKA JAG HA MED MEJ ? FÖRVIRRINGEN VAR STOR. MEN TILL SLUT FICK JAG MED MEJ DET JAG SKULLE HA MED MEJ. JAG KÖRDE NER TILL LOTTA SOM BOR I SKELLEFTEÅ, VI KASTADE OSS I NÄSTA BIL, OCH BÖRJADE VÅR FÄRD. NÄR VI KOM FRAM TILL HOTELLET SÅ MÄRKTES DET ATT DET VAR EN VÄRLDSUTSTÄLLNING, MASSOR MED HUNDÄGARE, OCH DET VAR INTE SÅ MÅNGA SOM PRATADE SVENSKA.

LITE KUL VAR DET, JAG ÄR JU INTE SÅ VAN ATT BO Å HOTELL. NÄR MAN SKULLE ÅKA HISS, VAR MAN TVUNGEN ATT ANVÄNDA KORTET SOM MAN FICK, ISTÄLLET FÖR NYCKELN, VILKEN EN SNÄLL KILLE UPPLYSTE OSS OM PÅ ENGELSKA. VI KOM IN PÅ RUMMET OCH DÄR FICK MAN SÄTTA IN KORTET FÖR ATT FÅ I GÅNG LYSET. MEN PÅ TOALETTEN KUNDE MAN GÅ UTAN KORT....

PÅ MORGONEN SKULLE EN KOMPIS TILL LOTTA, SOM OCKSÅ HETER LOTTA, KOMMA TILL HOTELLET FÖR ATT FÖLJA MED TILL UTSTÄLLNINGEN. (DET ÄR BRA ATT FÅ FÖLJA MED PROFFSEN, HI HI) HON HITTADE NÄSTAN FRAM PÅ EN GÅNG, EFTER TVÅ SCANDIC HOTELL, SÅ HITTADE HON OSS VID DET TREDJE, BRA JOBBAT ! HON SKULLE GUIDA OSS TILL UTSTÄLLNINGEN, DET KÄNDES TRYGGT, JUST DÅ. MEN NU SKA JAG VAR SNÄLL, VI HITTADE DIT, OCH HON ÄR SÅ TREVLIG, SÅ DET SKA BLI KUL ATT TRÄFFA HENNE IGEN I MORA.

VI KOM FRAM TILL UTSTÄLLNINGEN, OCH KÖN TILL BESIKTININGEN VAR MYYYCKET LÅNG, VI VAR LITE OROLIGA ETT TAG ATT VI INTE SKULLE HINNA. HANN GJORDE VI, OCH HANN SÄTTA UPP BURARNA. JAG HADE HAFT MIN NUMMERLAPP PÅ SEN VI KÖADE, TILLS CA TVÅ MINUTER INNAN JAG SKULLE IN, HYSTERIN INFANN SEJ HOS MEJ, SPECIELLT NÄR MIN KÄRA KOMPIS MARI SA, DU KOMMER INTE ATT FÅR VARA MED UTAN NUMMERLAPP ! MEN SE DÄR, NU RUSADE MINA VÄNNER FRAM TILL RINGSEKRETERAREN, OCH HON FICK SKRIVA PÅ BAKSIDAN AV LOTTAS "GAMLA" NUMMERLAPP.

IN KOM VI, SPRANG GJORDE VI, OCH DOMAREN STOD OCH VALDE MELLAN AIRAS OCH PII, OCH EFTER MYCKET ÖVERVÄGANDE SÅ VANN AIRAS OCH PII KOM 2:A !!! JAG SOM INTE SKULLE FARA TILL STOCKHOLM. EN SAK TILL SOM VAR ROLIGT DET ÄR JU ATT AIRAS ÄR FARMOR OCH PII ÄR MORMOR TILL D-KULLEN. OCH CAMMO SOM BLEV VETERANVINNARE ÄR FARMORSFAR.

SÅ JAG FÅR TACKA LOTTA B SOM "LURADE" MED MEJ TILL STOCKHOLM. EN MYCKET LYCKAD HELG

 

...................................................

 

3/7 2008 MARI HAR TAGIT BILDER PÅ DUSI MED SIN NYA KAMERA, DUSI SPRINGER, OCH DET BLIR INTE SUDDIGT ! JAG HAR SPARAT RÄTT VALP. LUGNARE HUND ÄN DUSI FÅR MAN LETA EFTER, HON ÄR UTE PÅ GÅRDEN, TUGGAR LITE PÅ BENEN, OCH SOVER. SISTA SVÄNGEN UT, DÅ FÅR JAG GÅ OCH HÄMTA HENNE FÖR ATT HON SKA KOMMA UT...

JAG OCH DUSI HAR VARIT PÅ STAN FÖR FÖRSTA GÅNGEN, HON GICK BREDVID, OCH BAKOM MEJ HELA TIDEN, LUGN SOM EN FILBUNKE. DET VAR SOM OM HON INTE HADE GJORT ANNAT.

NU ÄR DET BESTÄMT, JAG KOMMER INTE ATT ÅKA NER TILL STOCKHOLM PÅ UTSTÄLLNINGEN. PII HAR INGEN PÄLS, OCH EFTER ATT HA VÅNDAS MYCKET SÅ HAR JAG BESLUTAT MEJ FÖR ATT STANNA HEMMA. JAG SKA SATSA PÅ MORA UTSTÄLLNINGEN ISTÄLLET. JÄTTETRÅKIGT, MEN MAN KAN INTE GÖRA ALLT SOM MAN VILL. DET SOM JAG HAR GJORT FÖR ATT KOMPENSERAT DET, ÄR ATT JAG HAR SKICKAT PENGAR MED MIN KOMPIS FÖR ATT KÖPA ETT HALSBAND TILL DUSI, OCH NÅGOT ANNAT ONÖDIGT (SOM JAG SJÄLV SKULLE HA KÖPT).

 

..............................................

 

30/6 2008 NU HAR ÄVEN DEVILLE FLYTTAT, HAN SKA OCKSÅ TILL RENSKOGEN/FJÄLLEN. DESSUTOM SKA HAN FÅ ÅKA HELIKOPTER, DET SKA BLI SPÄNNANDE OCH HÖRA VAD HAN TYCKER OM DET. LILLHUSSE HAR LOVAT ATT HAN SKA SKICKA BILDER NÄR HAN OCH VILLE ÄR PÅ RÅTTJAKT, HOPPAS ATT HAN SKÖTER SEJ DÄR OCKSÅ, (JA, VILLE FÖRSTÅS).

NU ÄR DET TYST OCH LUGNT, JAG FÅR SE HUR LÄNGE JAG FÅR SOVA I MORGON BITTI ?

 

............................................

 

29/6 2008 NU HAR DYANE FLYTTAT HEMIFRÅN, TILL ÖJEBYN I PITEÅ, SÅ HON HAMNAR I SAMMA KOMMUN SOM SIN MAMMA. SOLEN HAR LYST HELA DAGEN, SÅ HON HAR FÅTT VARA I FARTEN OCH HJÄLPT TILL MED PLANTERING AV BLOMMOR, OCH LAGAT GRINDEN, SÅ JAG HOPPAS ATT HON HAR DET LUGNT OCH SKÖNT FÖRSTA NATTEN.

 

..............................................

 

26/6 2008 NYA BILDER PÅ VALPARNA. DESSVÄRRE EN HEMSK EN PÅ PII OCKSÅ, PÄLSEN, VILKEN PÄLS FÖRRESTEN ? EN VECKA KVAR, OCH HON SER UT SÅ HÄR !!

 

.........................................

 

25/6 2008 NYA BILDER PÅ KOTA (DAKOTA) HAR KOMMIT, HON SER SÅ FIN OCH SÖT UT, OCH STÅR SÅ BRA.  JAG KÄNNER EN LITEN PRESS PÅ MEJ ATT TRÄNA DUSI OCKSÅ.

DEMON HAR DET BRA OCKSÅ, HAN HAR JU FLYTTAT TILL "STORSTAN" ÅTMINSTONE I JÄMFÖRELSE MOT VAD HAN ÄR VAN VID. NYA VALPKOMPISAR HAR HAN FÅTT, SÅ HAN BLIR INTE UTAN BUSLEKAR.

PII HAR SÅ DÅLIG PÄLS SÅ JAG BÖRJAR MISSTRÖSTA OM STOCKHOLMSUTSTÄLLNINGEN, JAG VAR SÄKER PÅ ATT HON SKULLE HA FÅTT TILLBAKA DEN VID DET HÄR LAGET, DET SKULLE VARA SYND OM DET GÅR DÅLIGT BARA FÖR DEN ANLEDNINGEN, HON ÄR ANNARS I BRA FORM.

 

...........................................

 

23/6 2008 NU HAR DET HÄNT, KUL FAST PÅ FEL STÄLLE.... VALPARNA HAR INTE KISSAT INNE PÅ JÄTTELÄNGE. SÅ LITE KUL VAR DET NÄR JAG STÅR OCH LAGAR MAT, VÄNDER MEJ OM, OCH DÄR STÅR DEVILLE, MITT PÅ GOLVET MED LYFT BEN, OCH KISSAR EN JÄTTEPÖL. JAG TROR ATT HAN BARA SKULLE VISA ATT HAN KAN LYFTA PÅ BENET, FÖR SEN NÄR HAN KOM UT SÅ STOD HAN SOM VANLIGT IGEN.

 

.....................................

 

22/6 2008 IDAG FLYTTADE DEMON TILL LULEÅ, JAG TROR HAN KOMMER ATT FÅ DET JÄTTEBRA. HANS NYA HUSSE OCH MATTE VERKADE TREVLIGA. DEMON KOMMER ATT FÅ NYA KOMPISAR ATT BUSA MED, OCH DET BLIR NOG GANSKA KUL. DET SOM ÄR KUL OCKSÅ, ÄR ATT HAN FLYTTAR TILL LULEÅ, DET ÄR BARA 4 MIL BORT.

MEN JUST NU MÄRKS DET INTE ATT EN VALP HAR FLYTTAT, SKRIVBORDET HÅLLER PÅ ATT LYFTA, OCH MÅNGA TASSAR SPRINGER OMKRING I KÖKET. ÄNDÅ KOMMER VI PRECIS FRÅN          "VÅRAT" RÅTTSTÄLLE.

MEN JAG MÅSTE SKRYTA LITE ÖVER DOM OCKSÅ. NÄR VI GÅR OCH SOVER, (NU FÅR DOM SOVA I SOVRUMMET) SÅ LÄGGER DOM SEJ SNÄLLT UTAN ATT BUSA, OCH VÄCKER MEJ PÅ NATTEN OM DOM BEHÖVER GÅ UT OCH KISSA, OCH SEN GÅR DOM IN OCH SOVER VIDARE.

 

.............................................

 

17/6 2008 DET ÄR TRE VECKOR KVAR, NU HAR PM:ET TILL VÄRLDSUTSTÄLLNINGEN KOMMIT, PÅ MIN NUMMERLAPP STÅR DET 17163 ! DET NUMRET LÄR JAG INTE SLÅ NÅGON GÅNG. MEN JAG ÄR LITE NERVÖS, FÖR PII HAR INTE FÅTT SÅ MYCKET PÄLS SOM JAG TRODDE HON SKULLE HA VID DEN HÄR TIDEN. HON HAR FÅTT EN B-VITAMIN SPRUTA HOS VETERINÄREN, OCH JAG GER HENNE B-VITAMIN OCKSÅ.

JAG HAR ANMÄLT PII OCH DUSI TILL UTSTÄLLNINGEN I MORA, HOPPAS PÅ BRA VÄDER, DET BRUKAR VARA TREVLIGT DÄR.

NU TYCKER VALPARNA ATT DET ÄR JÄTTEROLIGT ATT ÅKA BIL, DET KAN BERO PÅ ATT VI BRUKAR ÅKA TILL VÅRAT RÅTTSTÄLLE, VISSERLIGEN FÅNGAR DOM INGA ÄN, MEN DET ÄR KUL ATT LETA RÄTT PÅ DOM.

MIN KOMPIS MARI HAR FOTAT AV PAPPERSBILDER PÅ PII NÄR HON VAR LITEN VALP, OCH NYSS FLYTTAT HEM TILL MEJ. DET ÄR KUL FÖR NU HAR JAG SATT IN DOM PÅ HENNES SIDA. HON SER SÅ SNÄLL UT, MEN SKENET BEDRAR. HON KLÄTTRADE ÖVERALLT, I BOKHYLLAN, HÄNGDE I FÖNSTERBRÄDAN, HON TRODDE ATT HON KUNDE FÖLJA EFTER MIN KATT, DET GICK INGET BRA...

 

...............................................

 

10/6 2008 TIDEN GÅR FORT PÅ SOMMAREN, SOMMAR OCH SOMMAR.... VI HADE VERKLIGEN VARMT FÖRRA VECKAN 20-30 GRADER, MEN DET GICK ÖVER. NU HAR JAG VAKNAT OCH DET HAR VARIT   5 GRADER, VARMT I OCH FÖR SEJ, MEN ÄNDÅ.

IDAG HAR JAG ÄNTLIGEN KOMMIT IHÅG KAMERAN. DET BLEV EN BILD PÅ DEMON, SOM JAG INTE RIKTIGT VISSTE VAD DET VAR, FÖRRÄN HAN KOM ÄNDA FRAM. NÄR JAG TAGIT KORTET SÅ RÖRDE JAG MEJ MYCKET SNABBARE ÄN JAG BRUKAR. SOM TUR VAR SÅ FICK JAG TAG PÅ RESTERNA AV FÅGELN. JAG ÄR GANSKA BRA PÅ ATT AVMASKA MINA HUNDAR AV NÅGON ANLEDNING, DOM ÄR SÅ BRA PÅ ATT HITTA GAMLA DJURKADAVER. IGÅR PÅ PROMENADEN LÅG DET ETT ÄLGBEN VID VÄGEN, JÄTTEKUL !

DET SOM ÄR LITE ROLIGT ATT NÅGRA VALPAR INTE HAR FLYTTAT, ÄR ATT MAN KAN FÖLJA DERAS GEMENSAMMA UTVECKLING. DEVILLE ÄR EN MYCKET COOL KILLE, JAG TRODDE ATT HAN VAR LITE FÖRSIKTIG AV SEJ, MEN INTE DET. HAN BLIR INTE UPPRÖRD AV MYCKET.

 DEMON ÄR EN LITEN KILLE SOM TYCKER OM ATT GÅ EGNA VÄGAR, HAN GILLAR ATT UTFORSKA VÄRLDEN SJÄLV. MEN HAN ÄR BRA PÅ ATT FÖLJA MATTE SOM TUR ÄR.

 DYANE ÄR EN LITEN GOSIG TJEJ, SITTA I KNÄET ÄR MYCKET MYSIGT. MEN HON ÄR OCKSÅ EN LAGOM FRAMÅT HUND, TAR FÖR SEJ, MEN ÄR MYCKET LYHÖRD.

DET DOM HAR GEMENSAMT ÄR ATT, MAN SKA HA RUMPAN I VÄDRET, OCH HUVUDET NER I BACKEN. JAG VET INTE HUR MÅNGA KORT JAG HAR PÅ DOM, DÄR DOM STÅR SÅ.

JAG HAR OCKSÅ VARIT EN GÅNG TILL OCH FÅTT DEN ANDRA VACCINERINGEN GJORD. DOM VAR SÅ LUGNA, OCH STOD SÅ FINT, UTOM DEMON, HAN VAR SOM EN LITEN GLAD ÅL (OM NU ÅLAR KAN VARA GLADA) HAN FÖRSTOD INTE ALLS VARFÖR HAN SKULLE STÅ STILL NÄR HAN SKULLE LYSSNA PÅ HJÄRTAT, OCH LUNGORNA, DEMON VISSTE JU ATT DOM FUNGERADE......

PII VAR OCKSÅ MED, HON FICK DEN VANLIGA VACCINERINGEN, OCH RABIES SPRUTAN. ASTA SKA OCKSÅ ÅKA TILL VETERINÄREN MED HUSSE, FÖR ATT TA SINA VACCINATIONER, VI HOPPAS PÅ EN RESA TILL FINLAND I SLUTET AV SOMMAREN.

NU SKA JAG GÅ IN OCH ANMÄLA MINA HUNDAR TILL UTSTÄLLNINGEN I MORA. DET BRUKAR VARA MÅNGA LAPSKA DÄR. OCH DET BLIR FÖRSTA UTSTÄLLNINGEN FÖR DUSI.

 

..................................................

 

2/6 2008 NU HAR DET VARIT FULLT UPP, JAG HAR FLYTTAT MIN HÄST OCH KOMPISFÅREN TILL DET VI KALLAR "NYA STÄLLET". VI KALLAR DET SÅ, EFTERSOM VI HAR VARIT TVUNGNA ATT SÄLJA VÅRAN SLÅTTERSTUGA TILL KOMMUNEN. DOM VILLE HA MARKEN, OCH DÅ FÅR MAN SÄLJA DEN..... MYCKET TRÅKIGT, DEN HAR VARIT I FAMILJENS ÄGO I MÅNGA GENERATIONER.

MEN VI KÖPTE ETT NYTT STÄLLE, SOM VI NATURLIGTVIS BÖRJADE KALLA "NYA STÄLLET". TROLIGEN KOMMER DET ATT HETA SÅ EFTER NÅGRA GENERATIONER OCKSÅ.

MORBROR ZACK ÄR HÄR OCKSÅ, JAG FICK SKJUTSA HUSSE OCH MATTE TILL FLYGET, DOM ÅKTE IVÄG TILL TURKIET, ÖVER 30 GRADER ! JAG OCH HUNDARNA TYCKER ATT DET HAR VARIT SKÖNT MED OMKRING 20 GRADER. ZACK SOM BOR I STAN, ÄVEN OM HAN JÄMT ÄR UTE I SKOGEN, HAR INTE LIKA STOR ERFARENHET I RÅTTJAKT, SOM SIN MAMMA, OCH SYSTRAR. DÄRFÖR HAR HAN GÅTT INTRODUKTIONSKURSEN FÖR RÅTTJAKT. DET ÄR GANSKA KUL ATT SE HONOM OCH VALPARNA LÄRA SEJ FRÅN GRUNDEN.

PII OCH JAG HAR JU HUNNIT ATT VARA OCH SPÅRAT PÅ VILTSPÅRKURSEN, OCH DET ÄR REDAN DAGS FÖR NÄSTA TRÄFF IKVÄLL. HON ÄR SÅ DUKTIG, OCH JAG BLEV SÅ STOLT ÖVER HENNE. INTE FÖR ATT JAG ÄR SÅ FÖRVÅNAD, FÖR SPÅRA, DET TROR JAG ÄR EN UTAV DET SOM LAPSKA KAN BÄST.

NU SKA ÄLGKLÖVEN FRAM FRÅN FRYSEN, OCH JAG SKA KÖPA BLOD TILL IKVÄLL. DET VAR EN UTAV SAKERNA, SOM EN DEL AV OSS TYCKTE VAR DET SVÅRASTE, HUR MAN INTE HÄLLER UT FÖR MYCKET BLOD I STARTEN, FÖR ATT DET SKA RÄCKA ÄNDA FRAM....

 

............................................................................

 

27/5 2008 NU HAR JAG ÄNTLIGEN KOMMIT ATT TA MED KAMERAN FÖR ATT TA LITE SKOGSBILDER. DET ÄR MYCKET ATT STÅ I, RÅTTOR SOM SKA LETAS UPP, OCH JAGAS. DET ÄR VÅRENS HÖJDPUNKT NÄR RÅTTSÄSONGEN STARTAR. PII OCH CISSI DELAR GÄRNA MED SEJ AV SINA KUNSKAPER. EN TIMME MED RÅTTJAKT, FÅR DOM MEST AKTIVA VALPAR ATT SOVA GOTT NÄR DOM KOMMER IN.

MAMMA ASTA, HAR ÅKT MED HUSSE TILL PITEÅ FÖR FÖRSTA GÅNGEN SEN VALPARNA VÄNTADES. JAG SKULLE TRO ATT HON TYCKER DET ÄR LITE SKÖNT ATT SLIPPA ANSVARET ETT TAG. MEN JAG TROR HON SAKNAR RÅTTORNA I ALLA FALL.

 

.............................................

 

26/5 2008 NU HAR JAG STARTAT UPP VILTSPÅRKURSEN, DET VAR MYCKET OLIKA HUNDRASER, OCH MÅNGA NYBÖRJARE. NÅGRA AV DOM SOM HADE VARIT MED FÖRR, HADE INTE JAKTRASER. NU PÅ TORSDAG SKA VI SPÅRA FÖRSTA GÅNGEN, SPÄNNANDE. KURSLEDAREN SA ATT VI KANSKE BARA SKULLE SPÅRA CA 10 METER FÖRSTA GÅNGEN. JAG HOPPAS ATT PII OCH JAG FÅR ETT LÄGRE SPÅR. JAG ÄR SÅ KAXIG, ATT JAG TROR ATT PII KOMMER ATT BLI VILTSPÅRCHAMPION REDAN I ÅR....

PII HAR FÅTT HJÄLPA MEJ ATT TA IN FÅREN I HAGEN, DET FÖRSTA GRÖNA GRÄSET ÄR LITE FÖR GOTT FÖR ATT DOM SKA VILJA GÅ IN SJÄLV. MEN SOM VANLIGT VAR HON DUKTIG, SÅ DET GICK SNABBT OCH BRA.

VALPARNA MÅR BRA, VÄXER OCH FRODAS.

BILDERNA SOM JAG FÅTT PÅ DOM ANDRA VALPARNA, VISAR ATT DOM HAR FÅTT MYCKET BRA HEM. VILKET JAG TYCKER ÄR HELT UNDERBART ATT SE.

 

........................................

 

 

22/5 2008 NU HAR VI (VALPARNA) VARIT UTE I STORA SKOGEN, MYCKET SPÄNNANDE, OCH MYCKET ATT GÖRA. MAN SER VERKLIGEN VAR DOM LAPSKA HÖR HEMMA. KLÄTTRA, HÖR JU TILL DET ROLIGASTE SOM FINNS.

SKÄLLA PÅ FÅR, ÄR INTE SÅ TRÅKIGT DET HELLER. JAG TOG UT MINA TRE FÅR, OCH MIN HÄST, FÖR ATT ÄTA SITT FÖRSTA GRÖNA GRÄS. DET LÅTER VÄL LITE KUL, FÖR DOM SOM BOR SÖDERUT KAN JAG TÄNKA MEJ.

JAG SKA FÖRSÖKA TA NÅGON BILD DÄR DOM "VALLAR" FÅREN. ANNARS FÖRSÖKER JAG TA KORT SÅ OFTA JAG KOMMER IHÅG, FÖR ATT UPPDATERA DERAS UPPTÅG, OCH VÄXANDE.

 

............................................

 

 

19/5 2008 NU HAR JAG OCH CISSI VARIT PÅ UTSTÄLLNING I TREHÖRNINGSJÖ. KALLT OCH BLÅSIGT, MEN TREVLIGT. DET VAR KUL ATT SE HUNDAR SOM JAG INTE SETT FÖRUT. SOM VANLIGT TAR JAG KORT MEN GLÖMMER VILKEN HUND SOM ÄR PÅ BILDEN.....

DET GICK INTE SÅ BRA FÖR CISSI PÅ LÖRDAGEN, EN 3:A. JAG HADE HOPPAS PÅ EN 2:A I ALLA FALL, MEN DEN KOM PÅ SÖNDAGEN ISTÄLLET. JUST NU ÄR JAG NÖJD MED DET, FÖR HON ÄR INTE SÅ GROV SOM JAG SKULLE ÖNSKA MEJ. MEN KORTFATTAT SÅ SKULLE MAN KUNNA SAMMANFATTA DOMARNAS OMDÖME SÅ HÄR.

BEHÖVER VÄXA TILL SEJ, SPRINGER LÄTT OCH ELEGANT, OCH SOM ENA DOMAREN SA, DET ÄR JU DET VIKTIGASTE FÖR EN ARBETANDE HUND. OCH DET SOM VAR SÄRSKILT ROLIGT, VAR ATT DOM TYCKTE ATT HON VAR SÅ ENORMT TREVLIG, VILKET ANDRA SOM HÄLSADE PÅ HENNE OCKSÅ TYCKTE. OCH OM SANNINGEN SKA FRAM SÅ ÄR DET VIKTIGASTE, ÄVEN OM MAN SOM UPPFÖDARE MÅSTE TÄNKA PÅ RASSTANDARDEN.

NÄR JAG TRÄNAR KOPPELTRÄNING, SÅ HAR JAG BÖRJAT PROVA EN NY METOD. JAG HAR BÖRJAT MED FLEXIKOPPEL. DET FUNGERAR JÄTTEBRA TYCKER JAG. VALPARNA LÄR SEJ FÖLJA MED OCH LYSSNA PÅ MEJ FAST DOM ÄR EN BIT IFRÅN. OCH NÄR JAG TYCKER ATT DET PASSAR. SÅ HAR JAG DET KORT SÅ ATT DOM FÅR GÅ PÅ SIDAN. DET FUNGERA HELT SUVERÄNT. OCH SEN SÅ BRYR DOM SEJ MINDRE OM HALSBANDET OCKSÅ, JAG VET INTE OM DET ÄR FÖR ATT DOM KAN GÅ LITE MERA FRITT, SÅ ATT DOM INTE TÄNKER PÅ DET.

NU ÄR DET VILTSPÅRKURSEN SOM ÄR NÄSTA SAK SOM ÄR AKTUELL. FÖRSTA GÅNGEN ÄR PÅ ONSDAG, DÅ SKA VI INTE HA NÅGON HUND MED OSS, FÖR DET BLIR BARA TEORI. MEN SEN DRAR JAG OCH PII IGÅNG.

 

...........................................

 

 

15/5 2008 HÄR ÄR DET SÅ DÅLIGT VÄDER, KALLT, HAGEL, REGN OCH LITE SNÖFLINGOR, SOM TUR ÄR, INTE SÅ MÅNGA. JAG OCH CISSI SKA PÅ EN TVÅDAGARS UTSTÄLLNING I HELGEN, UTOMHUS ! JAG TRODDE INTE ATT JAG SKULLE BEHÖVA ANVÄNDA LÅNGKALSONGERNA MER FÖREN TILL HÖSTEN, MEN NU SKA DOM PÅ.

LITE SEMESTER KOMMER DET ATT BLI, SOVA I STUGA OCH MYSA. DET ÄR 17 VUXNA LAPSKA OCH 5 VALPAR PÅ LÖRDAG, OCH 15 VUXNA OCH 3 VALPAR PÅ SÖNDAG. DET ÄR SÅ ROLIGT, ATT DET BÖRJAR VAR SÅ MÅNGA LAPSKA PÅ UTSTÄLLNINGARNA NU FÖR TIDEN.

SEN KOMMER JAG ATT KUNNA SITTA GANSKA LUGNT, FÖR CISSI KOMMER NOG INTE ATT GÅ SÅ LÅNGT, JAG TROR INTE ATT HON KOMMER ATT BLI NÅGON UTSTÄLLNINGSSTJÄRNA. MEN HON ÄR SÅ SNÄLL, OCH HAR ETT ALLMÄNT TREVLIGT HUMÖR, OCH DET TYCKER JAG ÄR LIKA VIKTIGT,  MER VIKTIGT FAKTISKT.

DEVILLE, DEMON, OCH DYANE BOR KVAR, JAG HOPPAS ATT DOM FÅR EGNA HEM SNART, SÅ DOM KAN BLI LITE "BORTSKÄMDA" AV EGNA HUSSAR OCH MATTAR. JAG HAR PLOCKAT FRAM MINA VALPHALSBAND SÅ DOM FÅR BÖRJA TRÄNA ATT GÅ I KOPPEL. JAG SKA TA MED DOM UT PÅ STADENS GATOR OCKSÅ. LITE SOCIAL TRÄNING SKA DOM FÅ INNAN DOM FLYTTAR.

DAYTONA ELLER DEYA SOM HON NU KALLAS, HAR EN EGEN BLOGG NU, SÅ DET GÅR ATT FÖLJA HENNES LIV OCKSÅ. MYCKET BRA SKRIVET AV HENNES MATTE ANNELI.

 

...............................................

 

12/5 2008 NU HAR DAYTONA FLUGIT SIN KOS, BOKSTAVLIGT TALAT. HON HAR FLYTTAT TILL NORRTÄLJE, OCH ENKLASTE SÄTTET VAR ATT FLYGA FRÅN KALLAX TILL ARLANDA.

DET HADE NOG VARIT DET ENKLASTE, OM JAG INTE HADE HUNNIT ÅKA FEL, BÅDE NÄR JAG HÄMTADE, OCH SKJUTSADE TILLBAKA DOM BLIVANDE ÄGARNA TILL KALLAX FLYGPLATS, JAG HOPPAS DOM HAR KOMMIT ÖVER DET NU.

 

11/5 2008 NU HAR DAUPHINE FLYTTAT OCKSÅ, HON SKA BO I NORGE, OCH FÖRHOPPNINGSVIS BLI EN DUKTIG RENVALLARE. SKÄLLA KAN HON DÅ I ALLA FALL !

SNART BÖRJAR VILTSPÅRKURSEN SOM PII OCH JAG SKA GÅ. DET BLIR SPÄNNANDE ATT SE OM HON BLIR SÅ DUKTIG SOM JAG TROR HON KAN BLI.

PÅ FREDAG ÅKER JAG OCH MAGDA NER PÅ UTSTÄLLNINGEN I TREHÖRNINGSJÖ. TVÅ DAGAR, OCH TVÅ OLIKA DOMARE, DET SKA BLI KUL ATT HÖRA VAD DOM TYCKER OM CISSI.

 

.........................................

 

8/5 2008 NU HAR DAKOTA FLYTTAT, HON HAR FLYTTAT TILL FINLAND. CARINA OLENIUS OCH EILA VUORENRANTA HETER HENNES NYA ÄGARE. OM ALLT GÅR BRA MED HENNE SÅ KOMMER HON ATT FÅ VALPAR NÄR HON BLIR STOR. LÄNKAR TILL DOM NYA ÄGARNA KOMMER ATT FINNAS.

 

.........................................

 

7/5 2008 PLANERING, DET ÄR VAD SOM BEHÖVS, NÄR MAN SKA ÅKA OCH BESIKTIGA VALPARNA. MAN ANLITAR EN VÄN SOM KAN HJÄLPA EN MED I OCH URLASTNINGEN. SEN ÄR DET BRA OM HON KAN FÖLJA MED, OM DET HÄNDER NÅGONTING UNDER BILRESAN, DET ÄR 16,5 MIL TUR OCH RETUR TILL MIN VETERINÄR.

TANKEN VAR ATT VI SKULLE STARTA I GOD TID, INNAN VI SKULLE VARA DÄR. OCH TANKEN VAR JU BRA ....

MEN PAPPAS LAX SOM SKULLE GRAVAS, MÅSTE NATURLIGTVIS HÄMTAS NU MEN ÄN VAR DET LUGNT. JAG TRODDE NATURLIGTVIS, ATT HAN HADE KOLL PÅ, NÄR HAN SOM SKULLE SÄLJA LAXEN VAR HEMMA, VAD JAG MISSTOG MEJ. ATT VÄNTA NÄR MAN HAR BRÅTTOM, DET ÄR INTE BRA FÖR NERVERNA. VI KOM HEM MED LAXEN, OCH JAG KUNDE ÅKA OCH HÄMTA MIN HJÄLPREDA.

TILLBAKA HEM FÖR ATT LASTA VALPAR, NU BLIR DET NOG BRA MED TIDSPLANERINGEN, ÄVEN OM DET HADE BÖRJAT BLI LITE SNÄVT.

DET HADE NOG GÅTT GANSKA BRA, OM INTE MIN PAPPA HADE VARIT HEMMA MED LAXEN. VI BOR I SAMMA HUS, HAN BOR PÅ ÖVERVÅNINGEN, OCH JAG NERE. HAN HAR EN HANHUND, VISSERLIGEN KASTRERAD, MEN HAN VET NÄR DOM RÄTTA DAGARNA ÄR INNE.

NU SLÄPPER HAN UT FELIX NÄR MINA TIKAR ÄR UTE, DET HADE VARIT LUGNT, OM INTE CISSI VARIT INNE PÅ SINA "RÄTTA" DAGAR. JAG HADE ÖPPNAT FÖR ATT BÖRJA TA UT VALPARNA, NU BÖRJAR JAG SPRINGA RUNT HUSET, OCH JAGAR MIN BLIVANDE "AVELSTIK" VILT HOJTANDE. HON BEHÖVER VÄL INTE BÖRJA TRÄNA PÅ DET NU, JAG HAR JU TID HOS VETERINÄREN !

SEN HÖR JU TILL SAKEN, ATT JAG KAN INTE ROPA PÅ CISSI. INFÖR EVENTUELLA PARNINGAR, SÅ TROR JAG INTE ATT HON SKA KOMMA ATT MINNAS ATT, NÄR EN UPPVAKTANDE HANHUND ÄR I NÄRHETEN, DÅ BÖRJAR MATTE SKRIKA OCH JAGA MEJ.

NU NÄR JAG DÅ HOJTANDE SPRINGER RUNT HUSET, KOMMER EN MAN MED BIL IN PÅ GÅRDEN. EFTERSOM MATTE ÄR UPPRÖRD ÖVER NÅGOT, SÅ  INSÅG ALLA HUNDARNA ATT DET ÄR JU KLART,  DET ÄR MANNEN MED BILEN SOM MATTE ÄR UPPRÖRD ÖVER !!  KLART VI HJÄLPER TILL OCH HOJTAR !!

MODIG VAR MANNEN SOM KLEV UT UR BILEN, OCH HAN SÅG INTE DET MINSTA NERVÖS UT, TROTS ATT JAG OCH HUNDARNA KOM RUNT HUSET SAMTIDIGT, VILT HOJTANDE ALLIHOPA. JAG FÖRSÖKTE FÖRKLARA, SAMTIDIGT, SOM JAG SKULLE FÖRSÖKA FÖRKLARA ARTIGT VAR HAN SKULLE HITTA MIN PAPPA, OCH ATT JAG SKULLE JU BARA ÅKA OCH BESIKTIGA VALPAR. LÅTER DET HÄR FÖRVIRRAT, DET VAR INTE I NÄRHETEN AV VAD DET KÄNDES JUST DÅ.

NU FICK JAG IN ALLA HUNDARNA, DOM STORA, OCH UT MED VALPARNA I BILEN. ALLT VAR LUGNT TILL JAG FOR UT FRÅN GÅRDEN, HUR MÅNGA ÄR DET SOM HAR HÖRT 7 LAPSKA VALPAR SKRIKA OCH YLA ? OCH ÖVERLEVT FÖR ATT KUNNA BERÄTTA ? 10 MINUTER, SEN BLEV DET KNÄPP TYST, OCH SEN SOV DOM NÄSTAN HELA VÄGEN, MISSEN VI GJORDE VAR ATT VI STANNADE VID STATOIL OCH KÖPTE DRICKA, DET SKULLE VI INTE HA GJORT, OM VI HADE INSETT ATT LÄTET SOM VI NYSS ÖVERLEVT, SKULLE KOMMA TILLBAKA. DOM SLUTADE EFTER 5 MINUTER DEN HÄR GÅNGEN.

VI ÖVERLEVDE, TILL OCH MED ANNICAS SON, 12 ÅR, VI FRÅGADE OM HAN VILLE TA BUSSEN HEM, MEN HAN VAR EN TUFFING, HAN STANNADE KVAR MED OSS OCH VALPARNA.

SEN GICK RESAN JÄTTEBRA, VALPARNA BLEV GODKÄNDA ALLIHOPA, TROTS ATT JAG VAR "SÄKER" PÅ ATT VALPARNA VAR MAGRA, FULL I MASK, HADE MJÄLLKVALSTER OCH SÄKERT HÖLL PÅ ATT DÖ ALLIHOPA. VETERINÄREN TYCKTE NOG ATT JAG VAR LITE FÖR NOJIG. HON FRÅGADE HELT PLÖTSLIGT, OM JAG HADE RÅKAT UT FÖR VALPAR MED NAVELBRÅCK FÖRUT ? NAVELBRÅCK, HAR HON NAVELBRÅCK, DET HADE JAG INTE ENS TÄNKT PÅ SA JAG.

JAG VILLE BARA TIPSA DEJ ATT VALPAR KAN HA DET OCKSÅ, SA HON, DEN "ELAKA" VETERINÄREN, MIN KILLE, OCH MIN KOMPIS TYCKTE ATT JAG SÅG JÄTTEROLIG UT NÄR HON SA DET....  DOM HAR NÄMLIGEN HELA TIDEN, SAGT ÅT MEJ ATT FRISKARE VALPAR FÅR MAN LETA EFTER. JAG ÄR KANSKE EN LITEN HYPOKONDRIKER, NÄR DET GÄLLER MINA VALPAR, MEN BARA LITE.

NU VAR BESIKTNINGEN, VACCINERINGEN OCH CHIP MÄRKNINGEN KLAR, ALLA VAR KLART GODKÄNDA. NU VAR DET BARA EN LUGN FÄRD TILLBAKA HEM.

PUNKTERING, DET TRODDE JAG BARA DRABBADE ALLA, UTOM SÅNA SOM HADE 7 VALPAR I BILEN.

VALPARNA HADE BESLUTAT,  EFTER DET SISTA UTBROTTET PÅ VÄGEN NER, ATT MAN SKA NOG SOVA I BILAR, DET GÅR FORTARE DÅ. ATT HISSAS UPP MED EN DOMKRAFT, OCH FÅ BAKHJULET BORTTAGET OCH DITSATT, MED EN SÅN DÄR ILLALÅTANDE SKRUVDRAGARE, DET HINDRAR INTE SMÅ VALPAR ATT HÅLLA FAST VID DEN SOVANDE PLANEN.

VI STANNADE FÖR ATT HANDLA LITE NÄR VI KOM TILLBAKA, VALPARNA SOV OCH SOV. DOM SOV NÄR JAG KOM HEM PÅ GÅRDEN, JAG VAR JÄTTETRÖTT OCH SÅG FRAMFÖR MEJ EN KOPP TE OCH TV, FÖTTERNA PÅ BORDET OSV.

JAG SLÄPPTE UT MINA STORA HUNDAR, SOM TYCKTE ATT DET VAR SÅ ROLIGT, ATT VI VAR HEMMA IGEN. DOM SKÄLLDE OCH VÄCKTE DOM SÅ SNÄLLT SOVANDE VALPARNA, DOM FÖRVANDLADES TILL SMÅ KROKODILER IGEN, OCH ORDNINGEN VAR ÅTERSTÄLLD.

TE OCH FÖTTERNA PÅ BORDET, DET HÄNDE EFTER YTTERLIGARE NÅGRA TIMMAR.

MEN MED 7 FRISKA OCH VÄLMÅENDE VALPAR, SÅ ÄR DET VÄRT DET.

BILDER KOMMER SENARE, DEN NYA TELEFONEN MED KAMERA I, SOM VI TOG KORT MED, HAR GÅTT SÖNDER OCH ÄR PÅ LAGNING.

 

................................................... 

 

5/5 2008 I MORGON ÄR DET DAGS FÖR VALPBESIKTNINGEN, OCH SEN BÖRJAR NÅGRA AV VALPARNA ATT FLYTTA, JAG TYCKER ATT DET ÄR NYSS DOM KOM TILL VÄRLDEN.

MIN KOMPIS BORDERTERRIER SAGA, HAR FÅTT VALPAR FÖR NÅGRA DAGAR SEN, DOM ÄR SÅ SÖTA. DET SOM ÄR LITE KUL ÄR ATT ASTAS VALPAR, OCH SAGAS VALPAR SER VÄLDIGT LIKA UT PÅ DOM FÖRSTA BILDERNA, OCH ÄNDÅ KOMMER DOM ATT BLI SÅ OLIKA HUNDAR.

NU LIGGER MINA SMÅ VALPAR HÄR BREDVID MEJ, OCH NU BÖRJAR DET SOM JAG ALLTID TÄNKER PÅ, BARA DOM FÅR KOMMA TILL BRA HEM, OCH HA DET BRA. DOM KÄNNS ALLTID SÅ SMÅ NÄR DOM SKA FLYTTA HEMIFRÅN.  SAMTIDIGT VET JAG, ATT DET ÄR BLIVANDE VALPKÖPARE SOM BARA VÄNTAR PÅ ATT FÅ HÄMTA HEM SIN NYA FAMILJEMEDLEM.

IMORGON KVÄLL KOMMER UPPDATERINGEN AV BESÖKET HOS VETERINÄREN......

 

............................................

 

3/5 2008 NU HAR JAG ÄNDRAT TAKTIK NÄR DET GÄLLER FOTOGRAFERINGEN AV VALPARNA. JAG TÄNKTE ATT FÖRSÖKA MEJ PÅ STRATEGIN, SOM ROVDJUREN HAR NÄR DOM SKA JAGA ETT BYTE. JAG HAR BESLUTAT MEJ FÖR ATT "JAGA" EN VALP I TAGET. DET HAR INTE GÅTT SÅ BRA ÄN SÅ LÄNGE, MEN JAG SKA INTE GE UPP I FÖRSTA TAGET.

IDAG SKA DET BLI VÄGNING, OCH AVMASKNING. DET ÄR LITE KUL NU, FÖR DET BÖRJAR BLI TRÅNGT I HINKEN SOM DOM SKA VÄGAS I.

NU BÖRJAR VÄNTA PÅ VÅRAN DUBBELUTSTÄLLNING I TREHÖRNINGSJÖ. PII SER UT SOM EN REN PÅ VÅREN, SÅ HON FÅR STANNA HEMMA. DET SKA BLI KUL ATT HÖRA VAD DOM SÄGER OM CISSI I ÅR.

SEN VÄNTAR JAG PÅ ATT FÅ HÖRA OM VILTSPÅRKURSEN SOM SKA BÖRJA I MITTEN AV MAJ.

PÅ TISDAG SKA VI TILL VETERINÄREN, DÅ BLIR DET CHIPMÄRKNING, VACCINERING, OCH VALPBESIKTNING. DET BLIR LIKA NERVÖST SOM NÄR MAN SKA TILL BILBESIKTNINGEN, OCH TANDLÄKAREN, ÄR DET NÅGOT FEL BLIR DET SÅ DYRT....

 

.............................................

 

30/4 2008 NU HAR UTESÄSONGEN BÖRJAT PÅ ALLVAR, JAG TRODDE INTE ATT SNÖN SKULLE FÖRSVINNA SÅ FORT. BARA FÖR ETT PAR VECKOR SEN VAR DET MYCKET SNÖ PÅ GÅRDEN, ROGER LÅNADE EN TRAKTOR FÖR ATT SKOTTA, OCH TA BORT SNÖN FRÅN GÅRDEN....

NU ÄR DET MYCKET GRÄSMATTA FRAMME, OCH VALPARNA ÄR UTE OCH BUSAR FÖR FULLT. IDAG HADE JAG GLÖMT BORT ATT VI HAR EN KUNG SOM FYLLER ÅR. DET BETYDER ATT KANONERNA DÅNAR ÖVER STADEN, VI ÄR NÄMLIGEN EN UTAV DOM STÄDER SOM SKJUTER SALUT NÄR NÅGON I KUNGAFAMILJEN FYLLER ÅR, ELLER HAR NAMNSDAG. NATURLIGTVIS VAR VALPARNA UTE, OCH JAG INSÅG ATT DOM SKULLE BLI JÄTTERÄDDA, OCH JAG TITTADE NERVÖST OMKRING MEJ FÖR ATT SE VAR ALLA VAR. DOM HADE STANNAT UPP OCH TITTADE PÅ MEJ, MAMMA, MORMOR, OCH CISSI, INGEN BRYDDE SEJ, OCH DÅ FORTSATTE DOM ATT LEKA, SÅ SKÖNT DET KÄNDES !

IKVÄLL SKA DOM FÅ VARA INNE, MAN SKA NOG INTE UTMANA ÖDET MED EN MASSA SMÄLLARE NÄR DOM ÄR SMÅ. APROPÅ ATT VARA UTE, MAN SKA HA HUMOR NÄR MAN SKA RÄFSA GRÄSMATTAN MED 7 VALPAR SOM HJÄLPER TILL....

 

.............................................

 

26/4 2008 NU HÄNDER DET MYCKET PÅ BJÖRKELUND. CISSI HAR BÖRJAT LÖPA UTAN ATT JAG HAR MÄRKT DET, (JAG SOM ALDRIG HAR HAFT TIKAR) HON HAR VARIT SÅ ELÄNDIG TIDIGARE, OCH NU ÄR HON SOM VANLIGT, BLOD I SÄNGEN ? NÄ, DET MÅSTE VARA ASTA SOM HAR LITE BLOD KVAR. MEN NÄR DET BLEV LITE VÄL MYCKET, SÅ BLEV JAG LITE FUNDERSAM, DET VAR JU TUR ATT JAG INTE RINGDE VETERINÄREN OCH SA ATT MIN TIK SOM HAR VALPAT HAR BÖRJAT ATT BLÖDA SÅ MYCKET.....

SEN HADE JAG STÅTT DÄR MED EN LÖPTIK ISTÄLLET, JOURTID OCKSÅ !

VALPARNA ÄR SOM PIRAYOR NU, JAG KÖPER BEN TILL DOM, OCH ASTA ÄTER UPP DOM, NÄR JAG INTE HINNER SE DET. JAG HAR GETT VALPARNA MAT PÅ BORDET, FÖR DOM HAR ÄTIT SÅ OLIKA FORT, MEN NU HAR DOM JÄMNAT UT ÄTNINGEN, SÅ IKVÄLL BLIR DET FÖRSTA GÅNGEN ATT ÄTA TILLSAMMANS PÅ GOLVET ! DET HAR OCKSÅ EN ANNAN ORSAK OCKSÅ, NÄR VI SITTER VID BORDET ÄR DET DOM SKA MAT, ENLIGT DOM NATURLIGTVIS. NÄR VI SÄTTER OSS NER FÖR ATT ÄTA, VI FÖRSÖKER I ALLA FALL, SÅ HÖRS DERAS SKALL TROLIGEN NÅGRA KILOMETER BORT.

DET SOM TRÖSTAR OSS ÄR ATT DOM KOMMER ATT FLYTTA HEMIFRÅN. NU ÄR DET TILL TRÖST FÖR BLIVANDE VALPÄGARE OCKSÅ, ATT DOM SKÄLLER BARA VID KÖKSBORDET, OCH INTE NÄR VI SITTER NÅGON ANNANSTANS, SÅ NÄR DOM HAR FLYTTAT, SÅ REKOMMENDERAR JAG STARKT ATT INTE GE DOM MAT PÅ SITT KÖKSBORD !!

NU HAR JAG OCKSÅ ANMÄLT PII OCH MEJ TILL DEN STORA VÄRLDSUTSTÄLLNINGEN I STOCKHOLM I JULI !  NU GÄLLER DET ATT SKAFFA SNYGGA KLÄDER, VI KAN JU INTE KOMMA TILL EN FINAL OCH SE UT SOM VANLIGT.

DET KANSKE GÅR SÅ BRA ATT VI KVALIFICERAR OSS TILL EN UTSTÄLLNING, SOM HETER CHAMPIONS OF THE CHAMPIONS, DÄR HAR MAN LÅNGKLÄNNING, OCH GLITTER I HÅRET, ÄVEN PÅ HUNDEN !!!  JAG KAN JUST SE MEJ SJÄLV, OCH PII KOMMA SPRINGANDE MED GLITTER OCH STRASSHALSBAND, BÅDA TVÅ NATURLIGTVIS....  DRÖMMA KAN MAN, ATT VI INTE HAMNAR I NÅGOT SÅNT SPEKTAKEL ! ! ! !

HÄR SKRATTAR JAG HÖGT FÖR MEJ SJÄLV, OCH TÄNKER VAD MIN UPPFÖDARE SA ÅT MEJ, NÄR JAG SKULLE TILL DEN STORA INTERNATIONELLA UTSTÄLLNINGEN I STOCKHOLM. JAG VAR LITE OROLIG FÖR VAD JAG SKULLE HA PÅ MEJ, JAG HADE JU HÖRT OM ATT ALLA VAR SÅ FINKLÄDDA I FINALERNA. HON SA LUGNT TILL MEJ, DET BEHÖVER DU INTE OROA DEJ FÖR, DU KOMMER INTE SÅ LÅNGT.

OCH HON HADE RÄTT, PII ÅKTE UT PÅ EN 3:A, HON HADE FEL FÄRG ?? ANNARS VAR HON JÄTTEFIN. OCH NU ETT PAR ÅR SENARE , ÄR HON NORDISK UTSTÄLLNINGSCHAMPION, OCH JAG ÄR GLAD, ATT HON TILL SLUT FICK RÄTT FÄRG.

 

..............................................

 

23/4 2008 NU HAR MIN KOMPIS MARI OCH JAG JAGAT VALPAR UTE, HON HAR EN JÄTTEFIN KAMERA, MEN DET HJÄLPER INTE MOT SNABBA VALPAR....

NU TYCKER DOM ATT DET ÄR JÄTTEROLIGT ATT VARA UTE, DET FINNS MYCKET ATT ÄTA, SÅ JAG HAR LITE MYCKET ATT GÖRA, ÄN ATT BARA TITTA PÅ DOM. 

FINA STÅBILDER SKULLE DET BLI, MAN SKA VÄL TRÄNA INFÖR UTSTÄLLNINGARNA SOM PROFFSEN GÖR. EN DEL VAR INTE SÅ INTRESSERADE AV ATT TRÄNA !  SE BILD PÅ DEMON, UNDER SKÅPET ÄR MYCKET BÄTTRE ÄN ATT STÅ FINT.....

LITE MAT I MAGEN NÄR DOM KOM IN, GÖR ATT DOM SOVER GOTT INNE, SÖTA, SNÄLLA OCH TYSTA. NUMERA FÅR JAG SMYGA MEJ FÖRBI KÖKET OM JAG SKA GÖRA NÅGOT ANNAT ÄN ATT GÅ IN TILL DOM. DET ÄR INGET FEL PÅ DERAS RÖSTFÖRMÅGA !!!

 

.............................................

 

17/4 2008  NU HAR VALPARNA VARIT UTE FÖR FÖRSTA GÅNGEN, LITE LÄSKIGT VAR DET, BLÅSIGT OCH BLÖTT UNDER TASSARNA, MEN DET TOG INTE LÅNG TID ATT KOMMA IGÅNG.

VÄGNINGEN GÅR OCKSÅ BRA, ALLA HAR GÅTT UPP I VIKT SOM DOM SKA. DOM SOM KOMMER OCH HÄLSAR PÅ SER HUR MYCKET DOM HAR VUXIT, MAN BLIR JU LITE HEMMABLIND SJÄLV.

NU HAR DOM VERKLIGEN BÖRJAT KOMMA IGÅNG, MAN GÅR INTE IN UTAN BYXOR OCH STRUMPOR PÅ SEJ, NATURLIGTVIS EN TRÖJA OCKSÅ. MEN OM SANNINGEN SKA FRAM ÄR DEN INTE LIKA VIKTIG, OM DET INTE KOMMER BESÖKARE....  BENEN OCH FÖTTERNA ÄR VÄLDIGT UTSATTA NUFÖRTIDEN.

JAG OCH ZACKS (BERNE) MATTE HAR VARIT OCH TITTAT PÅ ZACKS VALPAR SOM BOR I DRÄNGSMARK. HELT UNDERBARA "SMÅ" LIV. DOM ÄR BARA 9 DAGAR ÄLDRE ÄN MINA VALPAR, MEN DET KÄNNS SOM DOM VAR DUBBELT SÅ STORA. EN BRUN TIK VAR MYCKET LIK MIN DAYTONA, MED VIT SVANSTIPP OCKSÅ. DEN ANDRA TIKEN VAR SÅ LURVIG, OCH HELT OTROLIGT SÖT. HANEN HADE OCKSÅ BRA MED PÄLS, DOCK INTE LIKA MYCKET SOM SIN SYSTER, MEN ETT LITET CHARMTROLL.

 

.............................................

 

13/4 2008 NU ÄTER VALPARNA HUNDMATEN MED GOD APTIT, ÄVEN OM MAMMAS MJÖLK ÄR GODAST, TROR JAG. HÖGARNA HAR BLIVIT STORA, OCH MÅNGA. ASTA HAR BÖRJAT HÅLLA SEJ UTANFÖR KOMPOSTGALLRET LITE MER, HON BÖRJAR NOG TYCKA ATT DOM LEKER BRA SJÄLVA + OCH ATT MATTE SITTER OCH PRATAR, OCH PUSSAR PÅ DOM ÄR GANSKA BRA. MEN HON HAR FULL KOLL PÅ DOM ÄNDÅ, ÄR DET NÅGON SOM BEHÖVER SIN MAMMA SÅ VET HON DET DIREKT, OCH GÅR DIT.

PII HAR VARIT BORTA FRÅN HEMMET I 2 VECKOR, OCH DET HAR VARIT BRA FÖR HENNE. HON HAR SLUTAT GRÄVA UPP GOLVET, OCH HON ÄR INTE LÄNGRE OROLIG ATT ASTA SKA "MISSKÖTA" SINA VALPAR.

EFTERSOM JAG INTE HAR EGNA BARN (21 OCH 19 ÅR ÄR DOM) SÅ FÅR JAG "HYRA" IN YNGRE PERSONER FÖR ATT VÄNJA DOM VID OLIKA ÅLDRAR. EFTERSOM JAG OCH ROGER INTE SKRAMLAR SÅ MYCKET, BRUKAR JAG SKRAMLA I LOCK, UGNSPLÅTAR OCH ANDRA SAKER.  MAN FÅR HA LITE FANTASI.

KLOKLIPPNINGEN HAR BÖRJAT, OCH DET GÅR JÄTTEBRA, ATT PASSA PÅ NÄR DOM ÄR MÄTTA, OCH TRÖTTA UNDERLÄTTARE OCKSÅ.

 

............................................

 

6/4 2008 VI HAR GJORT VECKANS VÄGNING, DET RULLAR PÅ MED DOM SMÅ KULTINGARNA. NU KAN MAN INTE LÄNGRE SMYGA SEJ IN I KÖKET UTAN ATT MAN BLIR ANFALLEN.

SVÅRARE ATT TA KORT HAR DET OCKSÅ BLIVIT. DIGITALKAMERAN MÅSTE VARA EN AV VÄRLDENS BÄSTA UPPFINNINGAR ! JAG FÖRSTÅR INTE HUR MAN HAR KLARAT SEJ UTAN DEN. NYA KORT FINNS PÅ DERAS SIDOR.

NU HAR CISSI BÖRJAT FÖRSTÅ HUR KUL DET KOMMER ATT BLI MED VALPARNA JU MER DOM VÄXER. VISSERLIGEN HAR DOM INTE RIKTIGT KOMMIT PÅ HUR DOM SKA GÖRA NÄR HON SLÅR FRAMTASSARNA I GOLVET, OCH PUTTAR PÅ DOM. MEN DOM KÄMPAR TAPPERT.

 

31/3 2008 IDAG BLEV VALPARNA AVMASKADE FÖRSTA GÅNGEN, DOM HAR ÄVEN FÅTT SMAKA SIN FÖRSTA KULA (HUNDMATSKULA) UPPBLÖTT VATTEN. DET VAR LITE OLIKA METODER NÄR DOM SKULLE ÄTA, T.EX, GÅTT ÄR DET, MEN HUR FÅR MAN KULAN ATT STANNA I MUNNEN,       GÄÄSP, MÅSTE JAG ÄTA NU MEDDANS JAG SOVER?                                              ELLER SOM DUESENBERG EFTER HON HADE SVALT KULAN,  NÄR SKA MATEN KOMMA UNDRADE HON FRÅGANDE ???

ALLA VALPARNA VÄGER ÖVER 1 KG NU. OCH ÄR "STORA" NOG ATT SOVA UTE I KÖKET FÖR FÖRSTA GÅNGEN. ALLT GICK BRA, DET BEHÖVDES BARA EN "RÄDDNINGSAKTION" NÄR DEMON HADE TAPPAT ORIENTERINGEN. NYA BILDER PÅ DERAS SIDOR.

 

............................................

 

29/3 2008 NU ÄR DET DAGS ATT BÖRJA FLYTTA UT VALPARNA, JAG HAR JU HAFT UTE DOM SMÅ PÅ TRÄNINGSRUNDER I KÖKET. IGÅR KVÄLL SÅ FICK MORMOR PII TRÄFFA VALPARNA UNDER ORDNADE FORMER. DESSVÄRRE SÅ ÄR HON LITE FÖR MYCKET MAMMIG, SÅ VI FÅR HA HENNE OCH ASTA ÅTSKILDA, PII TYCKER NÄMLIGEN ATT DET ÄR HENNES UPPGIFT ATT TA HAND OM DOM SMÅ. PII KOMMER DESSUTOM ATT FÅ VARA MED ROGER I PITEÅ UNDER VECKORNA.

CISSI DÄREMOT, HON ÄR VÄLDIGT NYFIKEN PÅ VALPARNA, MEN VAD SKA MAN HA DOM TILL?? FÖRHOPPNINGSVIS SÅ KOMMER HON ATT KUNNA LEKA MED DOM SNART, SÅ HON INSER VAD DET ÄR KUL MED VALPAR.

 

.................................................

 

27/3 2008 NU HÄNDER DET SAKER, NÄR JAG KOM IN I SOVRUMMET IGÅR KVÄLL, SÅ HADE EN VALP LYCKATS TA SEJ ÖVER KANTEN, OCH SATT PÅ GOLVET. ÄVEN OM JAG SKRYTER MYCKET ÖVER DOM, SÅ TYCKER JAG ÄNDÅ ATT DET ÄR LITE TIDIGT ATT BÖRJA SMITA UT ! DET HAR INTE HÄNT MED NÅGON KULL FÖRUT SÅ DET BLIR NOG SPÄNNANDE FRAMÖVER.

JA, DET VAR INTE SÅ MYCKET ATT VÄLJA PÅ, UT PÅ GÅRDEN OCH HACKA LOSS EN TILL PALLKRAGE, DET ÄR TUR DET FINNS RESURSER.

NU HAR DOM BÖRJAT LEKA MED VARANDRA, OCH DET SER SÅ GULLIGT UT. SKÄLLER GÖR DOM OCKSÅ, EN HADE EN VÄLDIG BASRÖST, MEN JAG HANN INTE SE VEM DET VAR. UTHÅLLIGHETEN ÄR ENORM, CA 3 MINUTERS LEKTID. NY BILD FINNS UNDER D-KULLEN.

 

......................................

 

25/3 2008 NU HAR DET BÖRJAT FUNGERA IGEN, OCH DET VAR TELIAS UPPDATERING SOM INTE FUNGERADE.

NU GÅR DET FORT, VALPARNA HAR BÖRJAT ATT GÅ LITE GRANN, ÖGONEN ÄR ÖPPNA, OCH DOM HAR FÅTT VARA UTE I KÖKET FÖR FÖRSTA GÅNGEN. NATURLIGTVIS PÅ EN FILT, OCH ÄVEN OM JAG TYCKER ATT DOM GÅR BRA, SÅ GÅR DET LITE DÅLIGT PÅ HALT UNDERLAG. OCH DOM TYCKTE DESSUTOM, ATT BÄSTA SÄTTET ATT TILLBRINGA TIDEN I KÖKET VAR ATT SOVA. JAG TROR INTE ATT DOM MÄRKTE SÅ MYCKET AV KÖKSÄVENTYRET, INNAN DOM FICK KOMMA IN I VALPLÅDAN IGEN.

NU NÄR DOM NYASTE BILDERNA HAR KOMMIT IN SÅ ÄR DET SNART DAGS FÖR NYA. JAG LÄNGTAR JÄTTEMYCKET TILL NÄR DOM KOMMER IN I KÖKET, OCH BÖRJAR TERRORISERA OMGIVNINGEN. DET ÄR DEN ROLIGASTE TIDEN, NÄR MAN SKA FÖRSÖKA ÖVERLISTA DOM. GÅ PÅ TOALETTEN UTAN ATT FÅ IN FLERA VALPAR T.EX. ELLER BARA ATT TA SEJ UT GENOM EN DÖRR UTAN ATT HA MED DOM.

 

.....................................................

 

23/3 2008 NU HOPPAS JAG ATT DET FUNGERAR BÄTTRE OCH ATT DOM NYASTE BILDERNA HAR KOMMIT IN. IDAG HAR VI VÄGT VALPARNA IGEN, NU HAR DOM BLIVIT SÅ STORA, SÅ NU ÄR DET FISKVÅGEN SOM GÄLLER. ALLA HAR GÅTT UPP I VIKT, OCH BLIVIT MYCKET RÖRLIGARE, ALLTING GÅR SÅ FORT, MAN MÄRKER VARJE DAG ATT DET HÄNDER NÅGOT NYTT.

DET HÄR MED ATT TA KORT, SOM JAG NÄMNT TIDIGARE, VISSTE NI, HUR SNABBT EN 12 VECKORS VALP KAN SNURRA, (SJÄLV NATURLIGTVIS) ??                                        SVARET ÄR : FORTARE ÄN EN FOTOGRAF KAN TA BILDER ! 

DOM BILDER SOM VISAS PÅ VALPARNA, HAR INGET MED SKICKLIGHET ATT GÖRA, DET ÄR BARA TUR ATT DOM FINNS MED !

 

...............................................

 

22/3 2008 DAGARNA GÅR FORT NÄR MAN SITTER OCH TITTAR NER I VALPLÅDAN. VI SITTER SOM STOLTA MORFÖRÄLDRAR OCH SER VAD DUKTIGA VALPARNA HAR BLIVIT. DOM HAR BÖRJAT STÅ PÅ SINA SMÅ FLODHÄSTBEN, ÖGONEN HAR BÖRJAT SYNAS. DOM FÖRFLYTTAR SEJ MYCKET SNABBT NÄR MAMMA KOMMER MED MATEN.

DET SOM HAR BLIVIT MYCKET SVÅRARE, OCH SOM BARA KOMMER ATT BLI VÄRRE, DET ÄR ATT TA KORT PÅ SMÅ, SNABBA, GALOPPERANDE VALPAR ! TYVÄRR SÅ HAR DET BLIVIT NÅGOT FEL PÅ HEMSIDAN, DET ÄR PROBLEM MED ATT LÄGGA UT BILDER, MEN VI (ROGER) JOBBAR PÅ ATT FIXA DET.

 

..............................................

 

16/3 2008 NU HAR VI VÄGT VALPARNA FÖR FÖRSTA GÅNGEN SEN DOM FÖDDES. TROTS ATT JAG HAR TROTT ATT ASTA INTE HAR HAFT NOG MED MAT (DET TRODDE JAG DOM FÖRSTA KULLARNA OCKSÅ) SÅ HAR ALLA GÅTT UPP I VIKT, OCH BLIVIT RUNDA OM MAGEN. DESSUTOM SÅ HAR NÅGRA AV VALPARNA BLIVIT SNABBA SOM VINTHUNDAR !

NU HAR ASTA BÖRJAT ATT FÅ GÅ DEN "STORA" KVARTERSRUNDAN, PÅ CA 10 MINUTER, SEN TYCKER HON ATT DET ÄR DAGS ATT KOLLA VALPARNA IGEN. DÅ KAN DET GÅ GANSKA FORT, SÅ JAG FÅR ÖKA FARTEN ORDENTLIGT.

CISSI ÄR OCKSÅ MYCKET NYFIKEN, HON HAR BÖRJAT VÄNDA PÅ VALPARNA, HON MÅSTE JU KOLLA IN, OM DET KOMMER ATT BLI NÅGRA LEK KOMPISAR SNART.

 

........................................

 

13/3 2008 TVÅ DAGAR GAMLA, OCH BLIR BARA VACKRARE. ASTA ÄR EN JÄTTEDUKTIG MAMMA, OCH SKÖTER OM DOM ORDENTLIGT. MORMOR PII HAR VARIT OCH HÄLSAT PÅ VALPARNA, OCH HON HAR GJORT EN ORDENTLIG BESIKTNING, FÖR ATT KOLLA ATT ASTA SKÖTER SITT JOBB, ASTA FICK KLART GODKÄNT. DOM FÖRSTA BILDERNA FINNS PÅ VALPAR TILL SALU, OCH MERA BILDER KOMMER ATT FINNAS UNDER MINA HUNDAR- KULLAR.

 

...........................................

 

11/3 2008 VALPARNA HAR KOMMIT !  NU HAR DOM EFTERLÄNKTADE VALPARNA KOMMIT, OCH GISSA VILKEN ORDNING OCH REDA DET ÄR PÅ ASTA. KLOCKAN TIO PÅ MORGONEN KOM FÖRSTA VALPEN, INGEN NATTVAKA FÖR MATTE OCH HUSSE.

7 STYCKEN VALPAR, 3 BRUNA OCH 2 SVARTA TIKAR, OCH 1 SVART OCH EN BRUN HANE. SE BILDER UNDER KULLAR, D-KULLEN. ALLTING GICK JÄTTEBRA, MAMMA OCH VALPAR MÅR BRA.

 

..................................................................

 

6/3 2008 NU BÖRJAR ASTA LIKNA SIN MAMMA I STORLEK (NÄR PII VAR DRÄKTIG NATURLIGTVIS) HENNES MAGE HAR BLIVIT RUND, GO, KAL, OCH ROSA. HON HAR INTE BÖRJAT BÄDDA NÅGONTING, OCH HENNES VALPLÅDA HAR HON VÄL LEGAT I 3-4 GGR.

 PROMENADERNA HAR BÖRJAT BLI LÅNGSAMMARE, OCH NU BÖRJAR DET GÅ LÅNGSAMMARE MED MATEN OCKSÅ, MEN HON KÄMPAR TAPPERT FÖR ATT FÅ I SEJ ALLT. 4 GGR OM DAGEN FÅR HON MAT, OCH JAG ÄR "TVUNGEN" ATT DELA UPP CISSIS RANSON OCKSÅ, HON TYCKER ATT DET ÄR MYCKET ORÄTTVIST ATT ASTA FÅR SÅ MYCKET MAT.

PII HAR DET BRA I PITEÅ, HON HAR FÅTT FÖLJA MED HUSSE OCH REPAT BILEN, JAG VET INTE HUR MYCKET HON GJORDE, ELLER OM HON BARA VAR MORALISKT STÖD.

LOTTAS HUND TYYNI, TYCKER DÄREMOT INTE, ATT DET ÄR LIKA KUL ATT PII HAR BÖRJAT VARA I PITEÅ. PII ÄR SOM EN TRÅKIG MAMMA FÖR HENNE, SÅ NÅGON LEK BLIR DET INTE FÖR HENNES DEL.

 

........................................................................

 

2/3 2008 NU HAR ASTA BLIVIT GANSKA RUND, BILDER FINNS UNDER, ASTA ÄR DRÄKTIG. NU HAR JAG OCKSÅ KÄNT VALPSPARKAR, DET ÄR SÅ MYSIGT ! ASTA MÅR BRA OCH HON ÄR FORTFARANDE JÄTTEHUNGRIG...  PII ÅT LITE DÅLIGT I SLUTET, MEN JAG TROR ATT ASTA KOMMER ATT ÄTA MEDDANS HON VALPAR.

 

...................................................................................

 

24/2 2008 NU ÄR ASTA HÄR PÅ BJÖRKELUND FÖR ATT STANNA, DET ÄR INTE SÅ BRA ATT KÖRA OMKRING MED EN TIK SOM SNART SKA VALPA. HON MÅR BRA, OCH ÄR MYCKET HUNGRIG. HON HAR BÖRJAT BLI RUND, MEN HON KOMMER NOG INTE ATT BLI LIKA RUND SOM HENNES MAMMA VAR.                                                                                                   JAG HAR ALDRIG SETT HENNE DREGLA FÖRUT, MEN NU KAN DET HÄNGA DECIMETERLÅNGA SLEMMIGA SAKER FRÅN HENNES MUN...                                                              PII HAR FÅTT FÖLJA MED ROGER TILL PITEÅ, HON KOMMER SÄKERT ATT TYCKA ATT DET ÄR KUL ATT KOMMA TILL STORSTAN.

VI HAR (MEST ROGER) BÖRJAT ATT GÖRA VALPSÄKERT I KÖKET !                                   DET ÄR BL.A. SLADDAR SOM SKA UPP FRÅN GOLVET, DET FINNS MÅNGA.                          FÖRSÖKA RÄDDA DET SOM FINNS KVAR AV GOLVMATTAN, EFTER 3 KULLAR SÅ HAR DET BÖRJA MÄRKAS VISSA SKAVANKER. DET SOM KAN VARA KUL, ÄR ATT VI KANSKE FÅR SE OM DET ÄR FINA GOLVPLANKOR UNDER MATTAN.                                                              VALPLÅDAN HAR OCKSÅ KOMMIT FRAM, NU ÄR DET BARA ATT FÅ ASTA ATT INSE ATT HON SKA LIGGA DÄR OCKSÅ !

JUST NU ÄR DET BARA KÖKSBORDET SOM GÄLLER SOM LIGGPLATS, SÅ VIG ÄR HON I ALLA FALL!   HUSSE BOR SÅ HÖGT UPPE, SÅ DÄR ÄR DET INTE ROLIGT ATT LIGGA PÅ BORDET. PÅ BJÖRKELUND DÄR GÅR DET MÄNNISKOR OCH HUNDAR UTANFÖR SOM MAN HÅLLA KOLL PÅ.

 

............................................

 

14/2 2008 IGÅR VAR JAG OCH TRÄNADE LYDNAD MED PII. VI VAR PÅ EN ALLMÄN TRÄNING I ETT RIDHUS, BARA DET ÄR EN BRA TRÄNING. PII HADE INGA PROBLEM MED ATT DET VAR MÅNGA HUNDAR DÄR, INTE ENS NÄR DOM TRÄNADE SKYDDSHUNDARNA. MEN JAG TYCKER DET ÄR LITE KUL, NÄR VI ANDRA FÖRSÖKER ATT FÅ VÅRA HUNDAR LUGNA OCH TYSTA, VAD GÖR DOM, PEPPAR SINA HUNDAR ATT LÅTA SÅ MYCKET SOM MÖJLIGT, OCH KASTA SEJ ÖVER FOLK.....    ( FNISS)

MAGDA OCH ZACK (BERNE) VAR OCKSÅ DÄR, IBLAND BLIR HAN LITE UPPRÖRD NÄR DET BLIR MYCKET HUNDAR, UTOM PÅ UTSTÄLLNING ? MEN HAN VAR JÄTTEDUKTIG (OCH MAGDA FÖRSTÅS) I SLUTET FICK BÅDE HAN OCH PII LIGGA NER OCH TA DET LUGNT ETT TAG. VI BLEV ENSAMMA MED SKYDDSHUNDARNA SOM INTE VAR SPECIELLT TYSTA OCH LUGNA. MEN ZACK BARA LA NER HUVUDET, OCH FUNDERADE SÄKERT VAD DOM SYSSLADE MED.

ASTA HAR DET BRA, HON HAR FÅTT LITE MER MAT, SÅ JAG TROR ATT VILL BLI DRÄKTIG MÅNGA GÅNGER, OM DET INNEBÄR MERA MAT....   DESSUTOM SÅ HAR HON INTE BEHÖVT MÅ DÅLIGT NÅGON GÅNG.

 

.....................................

 

11/2 2008 NU HÄNDER DET MYCKET HÄR HEMMA. PII OCH JAG HAR VARIT OCH TRÄNAT LYDNAD. VI HADE TUR FÖR KARIN (ILLERSTRÖMMENS KENNEL) HAR VARIT I BODEN OCH GETT MEJ NÅGRA TIPS, MEN HON TYCKTE ATT DET SÅG BRA UT, DET SOM VI KUNDE. DET SOM VAR ÄNNU ROLIGARE, ÄR ATT VI HAR VARIT OCH GJORT ULTRALJUD PÅ ASTA, OCH DET BLIR VALPAR !!

 

..................................

 

26/1 2008 TYYNI ÄR HÄR OCH HÄLSAR PÅ. MATTE ÄR PÅ KONFERENS, SÅ DÅ PASSAR HON PÅ ATT KOMMA OCH HÄLSA PÅ SINA KOMPISAR. HON ÄR SÅ SÖT PÅ MORGONEN ( JA, TYYNI FÖRSTÅS ), HON HAR ETT SÅ SÖTT LEENDE. ÖRONEN BAKÅT, OCH SÅ VISAR HON FRAMTÄNDERNA, SAMTIDIGT SOM HON ÅLAR FRAM PÅ MAGEN....

SEN ÄR DET KATTERNA, HON VET INTE RIKTIGT VAD HON SKA TYCKA OM DOM. KATTER SOM HOPPAR OCH SKUTTAR, MEN FRÄSER OCH SER SURA UT NÄR HON GÖR LIKADANT. ÄTA FÅR MAN LÄRA SEJ ATT GÖRA FORT HÄR PÅ BJÖRKELUND, ANNARS TAR DET FORT SLUT ÄNDÅ.

 

......................................

 

23/1 2008 NU MÅSTE JAG FÅ SKRYTA LITE, JAG BLEV SÅ JÄTTEGLAD, NÄR JAG FICK BESKEDET ATT PII BLIR ÅRETS AVELSDJUR 2007 !!!

OCH JAG BLEV OCKSÅ ÅRETS UPPFÖDARE 2007 !!! JAG TROR KNAPPT ATT DET ÄR SANT, DET VAR JU INTE SÅ LÄNGE SEN JAG FICK MIN FÖRSTA KULL.

 

..........................................

 

21/1 2008 PII OCH CISSI HAR ÄNTLIGEN FÅTT LITE SNÖ !! VI HOPPAS PÅ MINUSGRADER FRAMÖVER.

JAG TRÄNAR CISSI ATT TA UPP OLIKA SAKER FRÅN GOLVET, SOM JAG NATURLIGTVIS TAPPAR MED JÄMNA MELLANRUM. EN DAG "TAPPADE" JAG EN SAK PÅ GOLVET, OCH VÄNTADE ATT HON SKULLE KOMMA MED DEN. MEN, VARFÖR GÅ TILL MATTE NÄR HUSSE STÅR OCH SKÄR KORV ! DET VAR FÖRSTA GÅNGEN HON INTE KOM TILL MEJ, JAG UNDRAR VARFÖR ??

NU HAR JAG FÅTT SE ATT DET BÖRJAR EN VILTSPÅRKURS TILL VÅREN, DET KOMMER ATT BLI PIIS OCH MIN AKTIVITET I SOMMAR. DESSUTOM SKA JAG GÖRA ETT NYTT FÖRSÖK MED LYDNADEN, SOM VI INTE KUNDE TRÄNA P.G.A ATT PII BLEV SJUK FÖRRA VÅREN. DET TOG LÄNGE INNAN HON BLEV FRISK, MEN NU GÖR VI SOM SAGT VAR ETT NYTT FÖRSÖK.

SLK:S UTSTÄLLNING ÄR DEN 9 MARS, OCH ASTA VÄNTAS VALPAR 11 MARS. VI FÅR SE HUR DET GÅR ATT ÅKA MED PII. DET SOM SKULLE VARA ROLIGT OCKSÅ ÄR ATT DET SKA VARA EN INOFF LYDNADS 1:A SAMTIDIGT, DET HADE VARIT EN BRA BÖRJAN PÅ ÅRETS TRÄNING.

 

......................................

 

20/1 2008 JAG HAR FÅTT DEN TRÅKIGA NYHETEN ATT TYYNIS PAPPA TIGGAL JOIKU-ROPI HAR DÖTT. HAN VAR EN SÅN FIN OCH TREVLIG HUND, LUGN OCH BESTÄMD, LITE LIK MIN PII TILL SÄTTET. HAN DOG AV MAGPROBLEM, MEN HAN BLEV DOCK GAMMAL OCH FICK NJUTA AV LIVET.

 

..................................................................

 

17/1 2008    FÖRSTA GÅNGEN JAG SKRIVER, MEN DET KOMMER ATT VARA NÅGRA TILLBAKABLICKAR FÖRST.

VI VAR OCH ÖGONLYSTE ASTA FÖRE JUL, OCH DET BLEV INTE SOM VI TRODDE. HON HADE KATARAKT ! DOMEN VAR KLAR, HON KOMMER INTE ATT FÅ VALPAR, OCH ÄNNU VÄRRE VAR ATT HON KOMMER ATT BLI BLIND. NU ÄR DET INTE SÅ, KATARAKT ÄR EN BENÄMNING FÖR EN RAD OLIKA FÖRÄNDRINGAR I ÖGAT, EN TYP ÄR DEN SOM UTVECKLAR GRÅ STARR. DET FINNS ÄVEN EN SORT SOM GER PRICKAR PÅ ÖGAT SOM INTE PÅVERKAR SYNEN PÅ NÅGOT SÄTT. PRICKARNA KAN BERO PÅ SKADOR SOM HUNDEN HAR FÅTT.

ASTA HADE TVÅ PRICKAR, EN VAR EN SÄKER SKADA, OCH DEN ANDRA KUNDE ANTINGEN VARA EN SKADA, ELLER DEN TYPEN SOM INTE INVERKADE PÅ SYNEN. BÅDA ÄR PÅ DET HÖGRA ÖGAT. EFTER ATT HA PRATAT MED VETERINÄREN OCH AVELSKOMITEN SOM BÅDA GODKÄNDE PARNINGEN, BLEV RESULTATET LYCKAT ÄNDÅ.

PARNINGEN SKULLE BLI AV !!  ASTA BÖRJADE LÖPA CA EN VECKA EFTER BESKEDET, SOM PÅ BESTÄLLNING.

VI TRÄFFADE BAKKI I SKELLEFTEHAMN EN TISDAGKVÄLL. DOM GILLADE VARANN DIREKT, MEN STACKARS BAKKI HADE TASSEN OMLINDAD EFTER EN BRUTEN KLO. SÅ DET BLEV LITE JOBBIGT ATT VARA UTOMHUS. SÅ TILL HUSSES STORA LYCKA SÅ FICK VI KOMMA IN I ETT GARAGE, LUKTEN AV LITE OLJA OCH BENSIN GJORDE ALLT TILL DEN PERFEKTA PARNINGSPLATSEN.

HUSSE HADE NÄMLIGEN KOMMIT PÅ ATT VALPARNA SKULLE FÅ HETA NAMN FRÅN BILAR PÅ D (CA 25 ST NAMN HAR HAN HITTAT!). VAD KUNDE DÅ BLI BÄTTRE ÄN EN PARNING I ETT GARAGE...  NU ÄR DET BARA ATT VÄNTA PÅ ALLA TECKEN SOM SKA KOMMA.

 

.....................................