JAG TÄNKER SÅ HÄR

1. EN FUNGERANDE RENVALLARE

2. EN TILL UTSEENDET OCH FÖR ARBETET VÄLFUNGERANDE KROPP

3. ETT BRA TEMPERAMENT, HUNDEN SKA PASSA BÅDE TILL ARBETE OCH FAMILJ.

 

ARBETET FÖR DEN LAPSKA VALLHUNDEN ÄR NATURLIGTVIS I FÖRSTA HAND ATT ARBETA MED RENAR. MEN ATT SÄGA ATT DEN KAN UTFÖRA ANDRA "ARBETEN" ÄR NATURLIGTVIS OCKSÅ RÄTT.

NÄR JAG TÄNKER PÅ VAD JAG VILL HA FÖR HUNDAR, SÅ ÄR DET, ALLT DET SOM EN DUKTIG RENVALLANDE HUND SKA HA FÖR EGENSKAPER. SE OVAN.

UTSEENDET ÄR VIKTIGT FÖR ATT HUNDEN SKA KUNNA JOBBA MÅNGA TIMMAR PER DAG, MEN OM DEN HAR LITE FEL PÅ FÄRGEN ELLER SVANSEN? JAG TROR INTE ATT RENARNA BRYR SEJ. MEN DET ÄR VIKTIGT ATT BEHÅLLA EN RASSTANDARD, FÖR ATT INTE HUNDARNA SKA FÅ EN "SÄMRE" FUNGERANDE KROPP. UTSTÄLLNINGAR ÄR BRA, MEN INTE AVGÖRANDE FÖR EN BRA HUND.

TEMPERAMENTET, DET ÄR VÄLDIGT OLIKA VAD MAN SJÄLV TYCKER OM. JAG TYCKER OM NÄR EN HUND ÄR LUGN INNE. JAG VILL INTE ATT DEN SPRINGER FRAMFÖR MEJ HELA TIDEN OCH "FRÅGAR" VAD SKA VI GÖRA. MINA FÅR SOVA I SÄNGEN, MEN JAG VET ATT INTE ALLA HUNDAR FÅR DET. RYKTESVÄGEN HAR JAG HÖRT ATT ÄVEN DOM HUNDARNA TRIVS BRA MED LIVET. JAG SKA TA OCH PRATA MED MINA....

NÄR JAG VILL GÖRA NÅGOT "ARBETE" DÅ VILL JAG HA EN HUND SOM KOMMER IGÅNG FORT. VI GÖR NÅGOT TILLSAMMANS, GÅR UT I SKOGEN, SPÅRAR,AGILITY M.M NÄR VI KOMMER HEM SÅ ÄR HUNDEN NÖJD OCH LUGN (OCH JAG MED). FUNGERA BRA MED MÄNNISKOR OCH DJUR.

EN RENSKÖTARFAMILJ BESTÅR "KANSKE" AV OLIKTÄNKANDE MEDLEMMAR. MINST EN, VILL ATT HUNDEN SKA KUNNA JOBBA MED RENAR, EN KANSKE VILL HÅLLA PÅ AGILITY, SPÅRA SKADADE DJUR ELLER MÄNNISKOR. MEN NOG VORE DET ROLIGT ATT GÅ PÅ EN UTSTÄLLNING.               MED EN LAPSK VALLHUND HAR MAN ALLT I SAMMA HUND.

MAN KAN INTE FÅ ALLT, SÅ ÄR DET ÄVEN FÖR HUNDARNA. JAG VILL FÖDA UPP HUNDAR SOM SKA BLI DOM "ULTIMATA" RENVALLARNA. MEN ALLA KAN INTE BO HOS EN RENSKÖTARFAMILJ, MED OLIKTÄNKANDE MÄNNISKOR.

MEN OM JAG KAN KOMMA I NÄRHETEN AV DEN "ULTIMATA" RENVALLAREN. DÅ ÄR DET SÅ DEN LAPSKA VALLHUNDEN ÄR, PERFEKT TILL ALLT!

    

 

JAG HETER ANETTE LINDSTRÖM OCH BOR I BODEN. MITT STORA INTRESSE ÄR DJUR AV OLIKA SLAG, HÄSTAR, FÅR, HÖNS, KATTER MM. OCH NATURLIGTVIS MINA HUNDAR.

MIN FÖRSTA LAPSKA VALLHUND TJAKKE'S WARGA, KÖPTE JAG FRÅN CECILIA HÖRNSTEN SOM HAR TJAKKE´S KENNEL.

MED TJAKKE´S WARGA SOM KALLAS PII, VAR DET MENINGEN ATT VI SKULLE TRÄNA OCH TÄVLA I AGILITY. MEN PÅ GRUND AV EN RIDOLYCKA, SÅ BLEV DET ATT STARTA UPP MED UTSTÄLLNING OCH VALPAR FÖRST. OCH NU, TRE KULLAR SENARE BLIR DET EN HEMSIDA OCKSÅ !

LAPSKA VALLHUNDAR ÄR MYCKET MÅNGSIDIGA HUNDAR. BARA PII HAR SYSKON OCH VALPAR SOM ÄR RENVALLARE, RÄDDNINGSHUND, BEVAKNINGSHUND, OCH TÄVLAR I BRUKS OCH LYDNAD.

ÄVEN AGILITY, VILTSPÅR HAR VI BÖRJAT MED. DET SOM JAG TYCKER ÄR SÅ BRA, ÄR ATT NÄR DOM HAR FÅTT JOBBA, SÅ ÄR DOM SÅ LUGNA ATT MAN KNAPPT MÄRKER AV DOM, ÄVEN OM DET TAR ETT TAG TILL NÄSTA GÅNG MAN VILL HITTA PÅ NÅGOT (MATTE HAR SÅ MÅNGA OLIKA IDEÉR, OM, NÄR, VAR OCH HUR MAN SKA GÖRA SAKER)

                  

 

                      koivulehdon@yahoo.se

                        070-217 37 56

                    ANETTE LINDSTRÖM

                        BACKGATAN 7

                        961 32 BODEN